Megelégeltük, hogy roma-ügyben – kis túlzással – vagy képmutató, szemforgató, a „Rózsadombról mi így látjuk” jellegű, vagy, ami a másik véglet: indulatos, gyűlölködő írások jelennek meg. Már-már polgárháború-közeli helyzet van kialakulóban cigányok és nem-cigányok között. Vélemény rovatunk vitát indít, azzal, hogy csak a demokrácia íratlan szabályait betartó, átokszórástól mentes írásokra vagyunk "vevők". Vitaindítóként Romano Rácz Sándor író/szociológus és Stadler János jogász/közgazdász cikkeit közöljük.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
reallatas
@OKOS: /ma, 10.59/ Nos erről beszéltem valahol már, hogy akkor lesz fent visítás majd, ha oda is elér a pozitív diszkrimináció következménye.
Zsoel
A természet törvényszerűsége, hogy minden folyamat a legkisebb ellenállás irányába halad. Minek integrálódnának, amikor a szó szoros értelmében véve tökéletesen megélnek a nemi szerveikből és a "megélhetési" bűnözésből? Odafönt kéne elkapni a nyakakat, és aztán olyan szigorú cigányellenes intézkedéseket hozni, hogy mindjárt megtanulnák, hol, merre, meddig. A jelenleg regnáló kormányzattal erre semmi esélyünk nincs.
reallatas
@Zsoel: /ma, 12.11/ Nézd ez így erős, nem cigány ellenes, hanem végre megérteni, hogy a cigány mentalitás egyik ismérve, hogy nem szabad dá-dá, ez annyi mintha csődör lóval imádkoznánk. Vannak megfelelő eszközök csak a politikai akarat, /politikusok/ nincs meg hozzá. Ameddig így profitálni tudnak, s ezt a cigányság nem veszi észre, addig mindíg csak eszkalálódni fognak a konfliktusok.
bigyibogyo
@furfang: irtam masik topicba egy nagyon hosszu post -ot. abban benne van miert nem lehet bevezetni a szuletes szabalyozast (azon tul,h alkotmany ellenes ha nem egyezik bele): nem lesz aki dolgozzon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.