A kormány jövő évtől 33 vasúti vonalon felfüggesztené a személyszállítást, azonban az illetékesek nyilatkozataiból nem derül ki, pontosan mekkora megtakarítása és haszna származna az országnak a több ezer embert érintő intézkedésből. Mivel a közlekedési tárca nem válaszolt ezirányú érdeklődésünkre, magunk mentünk utána az ügynek. Azt találtuk, hogy egy forintot sem nyerünk a vonalbezárásokkal, sőt többletköltségekre is számíthatunk. Ezek pedig végül a költségvetés kiadásait fogják növelni.

Forrás: hirszerzo.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

motorman
Aki benne volt a MÁV szétdarabolásában, mind köztörvényes bűnöző!
Fejenként 20 év szigorított fegyházat érdemelnek.
furfang
Ez lehet, hogy naív kérdés részemről, nem vagyok ebben egyáltalán járatos, de nem a buszos társaságok erőltetett térnyerése miatt van az egész? Vagy a későbbi ellehetetlenítése a magyar vasúti szállításoknak? Hosszú távon ez a rengeteg autó úgysem üzemelhet, vissza kell térni a vasúthoz, akkor meg már nem lesz hova, vagy nem a mi kezünkben lesz az üzemeltetés? Valami iszonyú bűnnek tartom ezt a felszámolást, a meglévőt elherdálni!
Január
@furfang: Az Eu. most a vasútfejlesztést részesíti előnyben. Mi pontosan szembe megyünk ezzel a folyamattal. Ha valóban nem nyerünk semmit ezzel a vonalmegszüntetéssel, akkor teljesen felesleges az egész hajcihő, sok hűhó semmiért. S közben munkahelyek szünnek meg, a lakosság életkörülményei rosszabbodnak, röghözkötöttsége nő. Falvak fognak elnéptelenedni. Természetesen, ha megszünik a vasúti közlekedés egyből tönkremegy az infrastruktúra, kiszámolta-e valaki mit jelent majd újraépíteni, biztos, hogy nem. Csak a jelenlegi vélt előnyökért tönkretesznek mindent. A közúti közlekedés pedig rendkivűl drága és balesetveszélyes lesz. Ezért, hát el a kezekkel a vasúttól!
Január
Amennyiben pedig csak pótcselekvés miatt nyúlnak a vasúthoz, akkor inkább be sem menjen senki a munkahelyére a döntéshozók közül, vagy, ha igen csak melegedni, s erre a kis időre már hagyjanak mindent úgy ahogy van.
Mi pedig reménykedhetünk, hogy a választások után talán 1-2 hozzáértő ember is kerül fontos pozicióba.......
bigyibogyo
@furfang: en azon gondolkoztam ma,h a benzin ara megy felfele, eleg kemenyen. es megszunik egy nagy resz a vasutbol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.