Nem igaz, hogy Rákosinak kilencmillió fasisztával kellett szocializmust építenie, nem igaz, hogy a besúgók országa voltunk. Bár a nyilas terror célkeresztjében a zsidóság állt, Budapest ostromának idején bárki lehetett áldozat. Sokan az életüket adták embertársaikért, mások meggazdagodni akartak rajtuk – áldozatok, segítőik, nyilas bandák az fn.hu-n.

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csutak
Érdekes cikk, érdekes nézőpontból.
vukkocska
@Kakastoll: azért szerinted hogy létezett az, hogy cca 5 év alatt teljesen újjáépítették Budapestet. Hihetetlen lelkesedés volt az emberekben, nem volt érdekes, hogy hány órát dolgoznak. Éppen a napokban mutattak régi felvételeket. Azt ne mondja nekem senki, hogy több százezer embert rá lehetett venni arra, hogy ütemesen tapsoljanak. Akkoriban óriási volt a segítőkészség az emberekben és a jóérzés. Ma 50 ember összejön, a köveket szedik fel és randalíroznak.
csutak
@vukkocska: Márpedig én mondom!
Ha Te is azt hallanád a vízcsapból is, hogy Rákosi elvtárs és Szálin elvtárs nélkül nem lenne élet, akkor bizony önként és dalolva tapsolnál.
Amellett, akkoriban azt látta az ÁTLAG magyar, hogy villany kerül a lakásába, víz is jut neki sőt üdülni is eltud menni.
Hidd el, valóban rá lehetett venni az embereket, csak tudni kellett a módját neki!
vukkocska
@csutak: most három embert nem lehet rávenni valamire, mert három felé húznak. Az öt jelentősebb párt pedig 10 felé leglalább.
csutak
@vukkocska: Ma nem történelmi helyzet van, az elmúlt lassan húsz éve:(
De kevesellem a széthúzás arányát.
Tudod, a jó antenna izotróp (nincs felülete, de az gömb alakú:) és minden felé sugároz!
Sajnos ebben az országban érdemi párt nem van:(
Különböző csürhék vannak, lásd: mszp, fidesz, mdf.
De érdemi program párt az még nem alakult ki.
Az is igaz, hogy mi a második tőke felhalmozás korát éljük, azaz úgy háromszáz évnyire vagyunk az angol modelltől!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.