Heves, a Richter-skála szerint 8,9-es erősségű földrengés és tízméteres szökőár pusztított pénteken Japán északkeleti partvidékén. A Japán Meteorológiai Ügynökség szerint a hatalmas földrengés által kiváltott szökőár több tucat partmenti várost elöntött. Az NHK állami televízió közölte: a katasztrófának bizonyosan már 19 halálos áldozata van az ország északkeleti részén elterülő Tohoku és Kantó régiókban.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: dragonita
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Döbbenetes.
Biztos sokkal több lesz a halálos áldozat,.
dragonita
www.hir24.hu/kulfold/229830/tobb-szaz-holttest-hever-a-japan-partokon.html
Ez volt a jelenkori történelem egyik legerősebb földrengése, rengeteg halottra számítanak.

Japánban rohamléptékben emelkedik a pénteki 8,9-es erősségű földrengést követő szökőár halálos áldozatainak száma: a BBC News úgy értesült, hogy 200-300 holttestet találtak egy tengerparti szakaszon. A Mijagi prefektúrában lévő Szendai strandján fedezték fel a tetemeket, a hírt a japán rendőrség is megerősítette.

A most ismert 300-400 halálos áldozat száma minden bizonnyal növeledni fog, hozzávetőlegesen 350 személyt eltűntként tartanak számon.

Kan Naoto japán miniszterelnök nyugalomra intette a lakosságot a lehető leghatékonyabb mentés érdekében. A japán hadsereg 300 repülőt és 40 hajót helyezett készenlétbe a mentési akciók lebonyolításához, a nemzetközi közösség részéről folyamatosan felajánlások érkeznek a mentéssel kapcsolatban.

dragonita
www.hir24.hu/kulfold/229851/foldrenges-magyar-orvosok-is-mennek-japanba.html
A Magyar Református Szeretetszolgálat orvosokat és pénzt küld Japánba - közölte a Magyarországi Református Egyház (MRE) kommunikációs szolgálata pénteken az MTI-vel.
nyanya001
@dragonita: Az atomerőművek is veszélyben vannak.
Nagyon sajnálom őket((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.