Holokauszt, soá, vészkorszak, Judenmord. A hivatásos holokausztkutatók többsége egyetért abban, hogy az európai zsidóság teljes megsemmisítésére tett náci kísérlet egyedi jelenség a történelemben. Mondanának mást? Persze, hogy nem. Az erős identitású zsidót nem foglalkoztatja és nem is tudja – vagy ha tudná sem fogadná el -, hogy a világtörténelemben nem egy, hanem sok száz, s talán ezer holokauszt is esett már meg.

Feltöltő: csikknorisz
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csikknorisz
Ket hete kuldtem be ezt a publicisztikat, gondoltam eloveszem, ha mar ugyis holokauszt-het van /megint/. Erdemes elolvasni.
a Pepita
@csikknorisz: Vagy 30 éve rágódom én már ezen a kérdésen. Azóta, amióta láttam gyerekkoromban az Anna Frank naplóját. Sok mindent olvastam, sok mindenkivel beszélgettem erről a témáról. Köztük egy férfival, aki pár évet élt Izraelben , kibucban. Hazajött, azt mondja nem bírja azt a gyűlölködést, ami megnyilvánul az arabok ellen. Most ott tartok, ahonnan elindultam. Nem tudom. Nem értem.
furfang
Nahát, ilyen normális írást is ritkán lehet olvasni, pláne a Propelleren!
Én emlékszem, gyerekkoromban sem otthon, sem az iskolában a zsidóság mint olyan nem volt kérdés, nem volt téma, probléma. A baráti körömben is számos zsidó fiú és lány volt, és ragyogóan megvoltunk, sőt, az egyik szerelmem is zsidó volt.
A módszerváltás óta azonban nagyon hangsúlyosan előjött ez a dolog, és valóban úgy, ahogy a cikkben is szerepel, tolakodóan, erőszakosan rátelepedve mindenre, és mindenkire, nyaggatva másokat. Amit pedig Izrael a palesztinokkal művel, az külön embertelen. Magam is elgondolkodtam afölött, hogy ez a nép nem tudom, hogy hogy viselkedett 100 éve, 500 éve, 1000 éve, korábban, de talán nem véletlen, hogy újra és újra valakiknek elege lett belőlük. Ezen a kivételeknek el kellene gondolkodni. Szerencsére van ilyen, pl. Vámos György, és még sokan mások, de a jelenlegi kormány táján is megtalálhatók a beilleszkedni akaró és tudó zsidó emberekből nem kevés.

A másik ilyen náció, aki évszázadokon át képtelen volt, de nem is akart beilleszkedni, csak ellenni mint a befőtt a cigányok. És ehhez nem kell rasszistának lenni, hogy valaki rosszallással nézze ezeket a dolgokat, csupán egy egészséges önérzetű valakinek, akármelyik nációból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.