Budapest – Lapunk által korábban leírtaknak megfelelően (Málenkij robot, 2011. május 20. Amerikai Népszava) körvonalazódik az Orbán-kormány közmunkaprogramja. A benyújtott törvényjavaslatot inkább kényszermunkaprogramnak lehetne nevezni. Akinek nem lesz munkahelye, mehet csicskázni a Fidesznek, a munkába visszakényszerített volt nyugdíjas rendvédelmiek terelik őket. Akinek nem lesz munkája, igazolható jövedelme, és közmunkára sem megy, az közveszélyes munkakerülő lehet. El kell fogadni azt is, hogy az ország másik végébe hajtanak valakit munkatáborba. A rendvédelmiek tiltakozása semmit nem ér: a megálmodott fasiszta rendszer részei ők, szükség van rájuk a közmunka-hadtestek logisztikájánál, és kellenek munkafelügyelőnek. Egy nagy börtön lesz egész Magyarország. A törvénytervezetet az origo.hu cikke alapján ismertetjük. A kormány korábban beharangozott nagy közmunkaprogramjának megvalósítása kezdődhet el annak a törvényjavaslatnak az elfogadásával, amelyet pénteken nyújtott be az országgyűlésnek Pintér Sándor belügyminiszter. Az indoklás szerint a tervezet célja a munkaképes, de a munkaerőpiacról kiszorult emberek foglalkoztatásának javítása, ennek eléréséhez azonban jelentősen szigorít a szociális ellátásokon is.

Forrás: nepszava.com
Feltöltő: barew7
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
A narancssárga rém dúlja az országot. Kényszermunkatáborok lesznek és a kapura ki lesz írva narancssárga betűkkel " A munka szabaddá tesz" Hát valóban az EU szégyenfoltja leszünk ha ez ebben a formában megvalósul.
barew7
@Felipe: Nem az EU szégyenfoltja, hanem próbanyula!!!
barew7
Ha bárki is kételkedik abban, hogy ezek a törekvések teljes mértékben élvezik bizonyos megkerülhetetlen globalista vezető körök maximális támogatását, az NAGYON TÉVED!
Dr. Akula
@barew7: így igaz, hiszen ők pénzelik!
dr. prédikátor
Új Széchenyi Terv bemutatásán
2011. január 15. szombat, 04:59 | Nyomtatás

2011. január 14-én

A kormányzás barátságos arca

„Mindannyiunkban ott van a vágy a konfliktus iránti életre [konfliktusmentes életet akart mondani]. De aki erre vágyik, ne menjen a politikába. Tehát ha komolyan gondoljuk az ország átszervezését, a konfliktusokat vállalni kell. Úgy is mondhatnám, hogy minden harcot, ami szükséges, egyszer meg kell vívni… Ugyanakkor emberiesség, barátságosság meg együttműködés is szükséges… A Széchenyi-terv tehát a kormányzással szükségképpen együttjáró konfliktusok mellett igazából a közélet, a politika és a kormányzás barátságos arcát képviseli.”

„A nyílt tervezéshez idő kell. Én megértem a türelmetlenséget is, de ha valóban a nemzet vagy az ország, vagy az összes magyar ember közös fejlesztési tervét akarjuk elkészíteni Széchenyi Terv címszó alatt, akkor azt csak nyílt tervezéssel lehet létrehozni, mindenkit meg kell hallgatni, mindenkinek lehetőséget kell adni, hogy elmondhassa a véleményét, s ehhez idő kell.”

Nem csak jobb kezem van, hanem bal is

A Széchenyi Terv és az új kormányzati struktúra összefüggéséről: „Ha nincs a Matolcsy-féle távlatos kitekintés és stratégia, amelynek a számait és összefüggéseit láthatták, amely elhelyez bennünket időben, térben, folyamatokban, a földrajzi világban, akkor a fejlesztési terveink céltalanokká válnak. És hiába vannak a kiváló, trendeket felismerő, felrajzoló makrogazdasági elgondolások, ha nincs mögötte egy pályázati kézikönyv, amit Fellegi Tamás bemutatott nekünk. Ez csak így lehetséges. Tehát nekem nem csak jobb kezem van, hanem bal is. Ráadásul a jobb pontosan tudja, mit csinál a bal. Ezért állunk ma itt egy egységes Széchenyi Terv koncepcióval Önök előtt.”

Ami itt uralkodott, az egy disznóól volt

„Még a disznóólról is szeretnék mondani néhány szót. Mindannyian tudjuk, hogy Fellegi miniszter úr rendkívül tapintatos és udvarias ember… És ő beszélt arról, hogy milyenek voltak a korábbi pályázatok. És ilyeneket mondott, hogy egy általános műveltséggel rendelkező vállalkozó nem volt abban a helyzetben, hogy maga el tudjon készíteni egy pályázatot. Ezek nagyon udvarias mondatok. Széttagolt volt a pályázati rendszer. Párhuzamosságok voltak a rendszerben. Ugye így beszél egy igazi akadémiai ember. Én úgy beszélek, hogy egy disznóól volt… ami itt uralkodott, az egy disznóól volt. Átgondolatlan, korrupt, áttekinthetetlen, követhetetlen, az embereket megalázó, a pályázókat kiszolgáltatottságra ítélő, a kormányzati és pályázati emberek számára pedig hatalmi pozíciót biztosító rendszer volt. Ez disznóól. Szerencse a szerencsétlenségben, tekintettel arra, hogy megfelelő körülmények között nőhettem föl, néhány disznóólat már volt módom személyesen is, saját kezemmel kitakarítani, ezért biztosak lehetnek abban (...), hogy ezzel a disznóóllal, ezzel a hodállyal is el fogunk majd bánni.”

Forradalmi erővel elsöpörték a régi rendszert

„A nemzeti ügyek kormánya ma elindítja az új Széchenyi Tervet. Egy évvel ezelőtt Magyarország a szakadék szélén táncolt. Az államháztartást az IMF-hitel lélegeztető készüléke tartotta életben akkor, amikor a választók véghez vitték az elmúlt évtizedek európai viszonylatban is kiemelkedő, legnagyobb politikai fordulatát, forradalmi erővel elsöpörték a régi rendszert, és egy újat alapítottak… Én határozottan szeretném itt elmondani Önöknek, hogy azok az emberek, akik úgy tüntetik fel a magyar nép akaratát, ami egyébként kétharmados parlamenti többségben fejeződött ki, mint olyasmit, ami veszélyt jelent az ország számára, azok a jövőnkkel játszanak. Magyarország, a magyar emberek jövőjével játszanak. És az összefogás, a kétharmad, az ebből fakadó kétharmados stabilitás a legkomolyabb versenyelőnye ma Magyarországnak. Ha ez nem volna, a gazdasági versenyképességünk megteremtése is reménytelen lenne. Ahogy az elmúlt húsz évben is az volt. Ezért az összefogást nem veszélynek, hanem értéknek, lehetőségnek kell tekinteni, és mindenek fölött büszkének kell rá lenni, mert nem a szél fújta össze ezt a többséget, hanem kemény munkával a magyar emberek állították elő. És ez nem más, mint a magyar emberek összefogásának megtestesülése, amely joggal vár el maga iránt tiszteletet.”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.