A német Ruhr – vidéken is megjelentek a cigányok. A helyiek szerint a romák képtelenek a beilleszkedésre, aláírást gyűjtenek a bevándorlásuk ellen. A cigánykérdés világszerte problémát jelent. Németország Ruhr – vidékén is napirendre került a probléma- írta a Magyar Nemzet. Az egykor munkások tömkelegeit foglalkoztató iparvidéket most ellepték a cigányok, több tízezer roma érkezett Romániából és Bulgáriából. A lap közölte: a cigányokkal szemben egyre inkább nő az ellenszenv és a tartományi belügyminisztérium jelentése szerint emelkedik a bűncselekmények száma. A Duisburg – Rheinhausenben álló nyolcemeletes épület a „rémület házaként” vált hírhedtté. Az ingatlan 46 lakásában több mint 140 személy lakik. A Magyar Nemzet információi szerint sokan a szabadban végzik el szükségletüket. Kivételes helyzetet élveznek a támogatásban részesülő családok, anélkül, hogy eleget tennének az iskolázási kötelezettségüknek.

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsoel
"A helyiek szerint a romák képtelenek a beilleszkedésre" Csak nem, tényleg?! De azért Magyarország a náci, soviniszta, kirekesztő, fasisztoid állam, mi?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pilóta
"A helyiek rengeteget panaszkodnak a cigányokra, szerintük a romák képtelenek betartani a társas együttélés szabályait. Nemrég például török fiatalok támadtak cigányokra, tettüket elismerő taps fogadta. A lakosság aláírást gyűjt a cigányok bevándorlásának megakadályozásáért – írta a Magyar Nemzet."
Pilóta
"Franciaországban is rengeteg probléma van a cigányokkal. Ott már hathatós intézkedéseket is bevezettek. 2010-ben a Franciaországban nyilvántartásba vett 741 illegális cigánytelep 70 százalékát a hatóságok felszámolták és több, mint 3700-ra tehető azon romák száma, akiket kitoloncoltak vagy pedig önként elhagyták az országot. 2010 augusztusában és szeptemberben diplomáciai bonyodalmakat keltett Párizs és Bukarest között a Franciaországban rendezetlen körülmények között élő romániai cigányok tömeges hazaküldése, amelyet a nemzetközi közvélemény bírálatai ellenére Nicolas Sarkozy elnök a nyár folyamán felgyorsított."
csikknorisz
@Pilóta: Nem hatja meg őket, visszamennek. Múltkor valamelyik román adón beszéltek Franciaországból kitoloncolt cigányokkal, akkor szálltak ki a repülőből. Azt mondták, pár hétig maradnak, ünnepek után majd mennek vissza. Kidobják őket az ajtón, bemásznak az ablakon. Pedig a franciák valószínűleg nem retúrjeggyel küldték haza őket.
sonderkommando
Sajnos ez már lerágott csont, az ilyen cikkeken nem lehet meglepődni.
Zsoel
"A helyiek szerint a romák képtelenek a beilleszkedésre" Csak nem, tényleg?! De azért Magyarország a náci, soviniszta, kirekesztő, fasisztoid állam, mi?!
sza
Sehol se tudnak beilleszkedni, mert élősködésre rendezkednek be! Akad köztük kevés akinek sikerül, de ezek megtagadják a fajtájukat!
Mobil123
Ha egy országba sem kellenek, akkor csak kikéne jelőlni egy nagyobb szigetet ahová exportálni kellene őket. Ott aztán azt csinálnának amit akarnak, és úgy élnek meg ahogy akarnak.
sza
@Mobil123: De nem mennének és azok az országok lennének legjobban felháborodva ahol a legkevesebben élnek belőlük!
Mobil123
@sziráki ágnes: Muszáj, azért írtam exportálást. Azok az országok akik meg nem tetszésüket fejeznék ki, oda is lehetne párszázezret exportálni. És majd akkor pofázanak.
Pilóta
@Zsoel: 20:45
Másutt a cigányoknak kuss van, itt kedvükre csaholhatnak!
sza
@Mobil123: sajna ez nem így működik! Először is az üldöztetést vagy mi a fenét jelent ha valakit ki akarsz tenni a hazájából. Az teljesen mindegy milyen életformát folytat! Másodszor, nem biztos hogy oda mennének ahol kevesebb a cigányság, mert ott esetleg dolgozniuk kellene. Harmadszor nincsen a zömének csak a legjobb esetben 8 általánosa, mihez kezdene vele bármely ország is?
kerék
Naa végre a kedves nyugati országok is megtapasztalhatják milyen is az, ha cigányokkal élnek.
Remélem befejezik végre a Magyarok rasszista,náci,fajgyűlölő stb. jelzőkkel való illetését.

Ezzel a cigányok meg a saját sírjukat ássák, mert eddig csak erre felé okoztak gondot ezek a férgek és ha tettünk ellenük valamit akkor mi voltunk a szarok...ezek után a németek/franciák/kanadaiak/angolok már nem szólhatnak meg minket, mert ugyanazt fogják tenni mint mi!!!

Érdekes, más kisebbséggel semmi baj nincs,integrálódtak,dolgoznak stb., de a cigányok nem képesek az emberi életre, inkább állatok.
Mobil123
@sziráki ágnes: Már ne haragaudj, de hol érdekel engem hogy 8 osztálya van??? Itt sem dolgoznak, csak a segélyért állnak sorba. Bennünket minden ország ostoroz a cigányok miatt, közben ők kitoloncolják az országaikból. Az üldöztetésről meg csak annyit, hogy azt ajánlom menj el olyan faluba ahol a lakosság 70% -a cigány és lakj ott egy hónapig.
Pilóta
@kerék: 21:22
"Remélem befejezik végre a Magyarok rasszista,náci,fajgyűlölő stb. jelzőkkel való illetését."
--- Erre nehogy mérget vegyél!:-)))
sza
@Mobil123: Mondok neked valamit! A lányaim ugye mikor befejezték az iskolát nem tudtak elhelyezkedni , a munkanélküli hivatalban lehetett jelentkezni tanfolyamokra. Gondolták jelentkeznek dajkának , egy fél évig nyugi van és egy kis pénzt is kapnak. Ja mindkettőnek két szakmája van. A nagyobbik kozmetikus, ápolónő. a kicsi fodrász és pincér. Voltak vagy nyolcvanan, ebből 15 magyar. A többiek, még azt se nagyon tudták , hogy mik azok a tört számok... Mit gondolsz kiket vettek fel?
kerék
@Pilóta: Hát pedig ideje lenne, hiszen a többi ország még ki is toloncolja őket, mi meg még ehhez is szarok vagyunk, ergo ők sokkal rosszabbak...persze ha mi is kitoloncolnánk őket akkor minket megszólnának, mivel minket amúgy is utálnak itt.
Január
Nagyon jó, hogy közvetlenül tapasztalatot szereznek e számunkra is fontos kérdésről, és minél előbb napirendre tűzi az Eu a helyzet rendezését.
Pilóta
@Január: 21:32
Az EU ezt a témát úgy fogja kerülgetni, mint macska a forrókását!:-)
... és sosem lesz erre megoldás EU-szinten!
Január
@Pilóta: De akkor nyugalom sem, sehol.
Mobil123
@sziráki ágnes: Én ezzel tisztába vagyok, és értem amit írsz. De az hogy felvették a tanfolyamra az nem jelenti azt, hogy el is végzi és ha elvégzi akkor utánna dolgozni is fog.
A munkanélküli hivatalban (mint minden más hivatalban is!) ráadásul csak szabadulni akarnak tőlűk és inkább felveszik a tanfolyamra.
Január
@Pilóta: Már ott sincs, hiszen ez a cikk megszületett, valami elkezdődött.
sza
@Mobil123: Mondok neked még szebbet! Nálunk az iskolában zárkóztatják fel őket , hogy el végezzék a 8 osztályt! havi 62 ezer forintot kapnak a felnőtt tanulóink. Tankönyvet füzetet nem vihetnek haza mert az iskola nem győzné pótolni. Amikor az épületben vannak a karbantartók lezárják azt a részt, mert lopnak, Két évig járhatnak, csak akkor kapnak pénzt ha bejárnak. Jönnek is rendesen, a takarítók , nem győznek utánuk takarítani! Szotyiznak , söröznek, és a budi mellé tojnak! De akkor is le kell hogy adják a tanárok az órákat!
Mobil123
@sziráki ágnes: Na akkor most csak visszajutottam az első hsz-hez,
hogy mit kell tenni.:-)) És remélem Te is.:-))
sza
@Mobil123: De amit tenni kell azt nem engedik!!!
Mobil123
@sziráki ágnes: Ja hogy amit tenni kéne az más kérdés. Én humánus ötlettel álltam elő:-)
sza
@Mobil123: Na várjál mán! Megném mit mondtál:-)
sza
@Mobil123: exportálni őket egy nagyobb szigetre... Na eztet nem engedik!
Mobil123
@sziráki ágnes: De ez humánus:-))) És ott azt csinálnak amit akarnak, egy a lényeg ne rajtunk élősködjenek.
Pilóta
@Január: 21:44
Én biztosra veszem, hogy onnan kipaterolják őket bármi áron, éppen a saját nyugalmuk érdekében!:-)
sza
@Mobil123: de fognak , és mindenkin akin megtehetik! :-( Akkor pedig ha nem tudnak segélyekből megélni továbbállnak! Olyan törvények kellenek amikkel ki lehet szorítani az élősködőket a rendszerből. Most itt nem csak a cigányokra gondolok!
Mobil123
@sziráki ágnes:De hogy állnak tovább, ezeket nem lehet csak így levakarni. Mennek lopni!! És egyet értek az utolsó mondatoddal, de ehez munkahelyek kellenek és nem akció tervek.
sza
@Mobil123: Munkahely még azoknak sincs akik dolgoznának! Éppen ezért örültem meg hogy jövő év közepétől közalkalmazott nem lehet egyszerre nyugdíjas és alkalmazott is! Tudod mennyi protekció kellett ahhoz hogy a lányok el tudjanak menni dolgozni? A fél város ezen ügyködött, és nekem vannak ismerőseim. Akiknek nincsenek az eláshatja magát. Nem vagyok rá büszke, mert esetleg olyat szorítottak ki aki ugyanúgy dolgozni szeretne, de ez van alkalmazkodni kell!
Mobil123
@sziráki ágnes: Kis könyöklő:-))) Az ember mindent megtesz a gyermekeiért, Te is ezt tetted. Nem kell ezzel foglalkozni, a lányok dolgoznak azt kész. Jó éjt.:-))
rugacs
@sziráki ágnes: Akkor oda kéne többet exportálni belőlük, míg a helyiek is ráébrednek az igazságra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.