A román lakosság szinte 20 százaléka soha nem mosott fogat - derül ki egy kozmetikai cikkeket gyártó cég felméréséből.

A számok szerint havonta mindössze 3 eurót költünk tisztálkodásra, ezzel Európában utolsó helyen állunk a higiénia fejezetnél. A román lakosság 19 százaléka nem mos fogat, ezek a személyek nagy része vidéki környezetből kerül ki - olvasható a Manna.ro oldalán.

A fővárosi közegészségügyi hivatal szerint egy romániai lakos átlagosan négy szappant és egy dezodort használ el évente. A kifogások között a megkérdezettek időhiányt és az erre a célra kialakított helységet említették a leggyakrabban.

Egy másik aggasztó tény, hogy a lakosság fele nem mos kezet vécézés után, míg 25 százalék akkor sem, miután pelenkát cserélt.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsoel
Úristen, négy szappan nekem még egy negyedévre sem elég! Azt meg egyenesen el sem tudom képzelni, milyen lehet leélni egy életet fogmosás nélkül (már akkor is rosszul érzem magam, ha étkezés után egy órán belül nem tudom megmosni a fogam). Ez nagyon undorító cikk. Sosem voltam valami nagy véleménnyel a romániai higiéniáról, de azért mindezt így leírva látni mégiscsak durva.
verőce21
Mo. is előkelő helyen állhat azon a "bűzlistán" . Elég csak bemenni egy kisebb bevásárlóközpontba, esetleg Pe.ny Marketbe, buszon vagy villamoson utazni Bp-en. Az "istállószag" csapja meg az embert. (Az aluljárókról már nem is beszélve.)
sonderkommando
@alfás: Én is a buckalakókra gondoltam, sajnos saját tapasztalat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.