Az establishmenten kívüli globális stratégiai elemzők igencsak helyesen arra hívták fel a figyelmet, hogy az iraki háború valódi oka Izrael volt. A magukat igen nagyra tartó stratégiai elemzők váltig állítják, az amerikai külpolitika kulcsa az olaj. Ennek van alárendelve minden. Jelesül a közel-keleti és a Perzsa-öböl térségében létesített amerikai támaszpontok. Amelyek célja, hogy az ottani kőolajat szállító tartályhajók akadálytalanul juthassanak el rendeltetési helyeikre, elsősorban az Egyesült Államokba. Ugyanezek a stratégiai guruk állították – magukat „szuperdörzsöltnek” beállítva, akik nem hiszik a bejelentett okot - hogy az iraki amerikai háborúnak is az igazi indítéka az olaj volt, hiszen a Bush-kormány pontosan tudta, hazudik, amikor azt állította, a felakasztott bagdadi diktátornak – akinek kivégzése miatt elfelejtett tiltakozni a halálbüntetés elleni világliga – tömegpusztító fegyverei vannak.

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Az establishmenten kívüli globális stratégiai elemzők viszont igencsak helyesen arra hívták fel a figyelmet, hogy az iraki háború valódi oka Izrael volt. A zsidó állam ugyanis a térségben Irakot tartotta legfőbb és halálos ellenségének (Husszein például hatalmas pénzt fizetett azon palesztin családoknak, akiknek házát hozzátartozójuk „terrorcselekménye” miatt elbulldózerezték, nem egyszer lakóikkal együtt), másrészt Izrael azt szerette volna, ha Irakkal megkezdik a Közel-Kelet szája íze szerinti átalakulása.

Hogy ez egészen másként történt, az egy más történet.

Mint ismeretes, forradalminak nevezett eljárással egyre nagyobb léptékben folyik most az Egyesült Államokban a palaréteg kiaknázása, amelynek eredményeként az USÁ-ban kőolajat és földgázt nyernek ki. Mégpedig olyan ütemben, amely messze túlhaladva a legoptimistább jóslatokon is a közeljövőben Amerikát kőolajból és földgázból önellátóvá teszi."
Pilóta
"Ha ez így lesz – és a jelek arra mutatnak, ez be fog következni -, a stratégiai elemzők konszenzusából levont logikus következtetés az lenne, hogy az amerikai támaszpontokat vagy felszámolnák a Közel-Kelet és a Perzsa-öböl térségében, vagy létszámukat erősen csökkentik. Hiszen nincs milyen hajózási útvonalakat biztosítani, mert az Egyesült Államok már nem fog kőolajat és folyékony földgázt importálni.

Műhelyünk azonban azt állítja: egyetlen amerikai támaszpontot sem fognak felszámolni. És nem is fogják csökkenteni az ott állomásozó katonaság erejét.

A kérdés akkor felmerül: mire valók ezek a támaszpontok? Csak nem az USA globális uralmának biztosítására? Ez az egymillió dolláros kérdés, amelynek megválaszolása talán nem is oly nehéz."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.