A fiktív portugál-indiai háborúról szóló szócikk öt évig hülyítette a világot, könyvben is megjelent - írja az Index.

A Biocholim-konfliktusról szóló kitalált szócikk szerint 1640 és 41 között tartott a háború a portugál gyarmatosítók és a mai India területén fekvő Maratha királyság között. A konfliktust végül békekötés zárta le, és ez vezetett a független Goa állam létrejöttéhez.

A szócikkben rengeteg link volt, alaposnak tűnt, olyannyira, hogy a szerkesztők még a kezdőoldalra is kirakták és jó cikk besorolással látták el - írja a lap.

A ShelfSkewed név alat futó Wiki-szerkesztőnek azonban gyanúsak lettek a szócikk hivatkozásai, megnézte azokat és azt tapasztalta, hogy az újságcikkek és hivatkozott könyvek csupán kitalált dolgok. 

A Wikipedia szerkesztői most a troll után nyomoznak, aki öt éven át verte át őket, és az enciklopédia olvasóit egyaránt.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
QQríkú
@A Tündik bündije: Van aki megértett :)
vilifater
@Dr. Felipe: "baltás baltazárról " itt az igazság,és nem a Wikiről,hanem Orosz publikációkból: . Az a baj,hogy mindenki zsozsózik,de senki nem néz utána az ügy hátterének ! Vagy elképzelhetőnek tartod,hogy a CIA tudta nélkül folyhattak a tárgyalások ? Az oroszok meg is írták,hogy egy CIA terv része volt,azzal a céllal,hogy hátha megint kirobban,mint 1992-93-ban egy háború ! (de az Örmények,csak minket basztattak ) Akkor bevonúlhattak volna a békefentartók,megakadályozva,vagy megnehezítve az Orosz kereskedelmi és fegyver utánpótlási útvonalakat Irán felé.Ezek Oszétián,és Örmény területeken keresztűl húzódnak. Tehát egy nagy terv része lett volna,aminek célja Irán bekerítése. Ezt szolgálta Irak és Afganisztán lerohanása,most meg Szíriát próbálják megszerezni. ( Pofázni meg nem pofázhatnak róla...)
vilifater
@QQríkú: Ez nem is olyan vicces,mert ha lenne ilyen,és ott olaj, meg is támadná az USA.
QQríkú
@vilifater: Van olyan a saját hasnyálmirigyedben:)
Ő termeli a számodra létfontosságú inzulint.
vilifater
@QQríkú: Fenébe ! Akkor már én is retteghetek...
QQríkú
@vilifater: Azért rettegj, hogy ne álljon le a termelés!
Annak már Diabétesz a neve :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.