Claire Szabó magyar állampolgár is, és jövőre a szociáldemokraták színeiben juthat a wellingtoni parlamentbe - írja a 444.hu.

A most 27 éves lány mindössze hét éve tanul magyarul, de tökéletesen beszéli a nyelvet. a 444 készített vele interjút. Ebben elmondta például, hogy korábban nagyon egzotikusnak találta a nevét, és csak kicsit csalódott, amikor rájött, hogy Magyarországon ez az egyik leggyakoribb vezetéknév. Sőt, még egy csomó üzletere is ez van kiírva.

A fősikola után Magyarországra jött, mégpedig azért, mert 56-os disszidens édesapja sokat mesélt neki erről a csodálatos és egzotikus vidékről. Na ja, onnan nézve tényleg annak tűnik.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tootsy
@Csizmás Kond: Ha ismerned Uj-Zeland tortenelmet, tudnad, hogy itt mindenki valahonnan jott, meg a bennszulott maoriak is Cook Island-rol, vagyis akarki bejuthat a Parlamentbe, ha egyebkent a szemelyi feltetelei adottak. Igy is tele van holland, angol, skot, ir, lengyel, sot indiai es azsiai kepviselokkel is, szoval ez egyaltalan nem hir es nem nagy kunszt. Volt magyar kepviselo is, Tanczos Gabornak hivtak, na, ot kulonosen szegyelltem, mert semmi massal nem tette hiresse magat, csak a Zoldpart reven (Green Party) mindenaron be akarta vezetni a cannabis (marihuana) engedelyezett fogyasztasat. Gusztustalan rasztahaju, lezullott kinezetu fiatalember volt, 56-os osokkel a hata mogott. Kb. 5 eve le is mondott, mert az altala protezsalt torvenyt csak nem tudtak atnyomni, mas meg nem erdekelte,... Na, ha igy akarja valaki kepviselni Magyarorszagot, az jobb, ha el sem kezdi... Valoszinuleg ez a fiatal lany mast, jobbat tenne, ki tudja? Itt mindenkinek megadjak az eselyt, nekem szemely szerint is van baratom, - kiwi -, aki jelenleg parlamenti kepviselo, mert eppen ok, a nemzetiek vannak vezeto szerepben. (John Key is nemzeti parti miniszterelnok). Az pedig, hogy 7 eve tanul magyarul, az azt jelenti, hogy "iskolaban, hivatalosan"... Itt mindenki minimum ketnyelvu, aki elso- vagy masodgeneracios. O nyilvan masodgeneracios magyar. Karmocskakat be lehet huzni, nem kell mindig karmolaszni, Kedves,...:o))
csikknorisz
"Na ja, onnan nézve tényleg annak tűnik."
Innen meg Új-Zéland tűnik annak. :)
Csizmás Kond
@Tootsy: Különösebben nem tanultam Új-Zélandi történelmet viszont azt tudom, hogy aki ott bejut a parlamenteb az nem Magyarországot vagy a magyarságot képviseli hanem a választóit.
Az a lány pedig rosszul van megnevezve, ugyanis nem magyar, hanem magyar származású.
...és nem karmolászok csak hozzászólok...:)
Tootsy
@Csizmás Kond: Miert, mit vartal az ujzelandi valasztasoktol? Persze, hogy itt aki bekerul a parlamentbe, az eloszor is az ujzelandi erdekeket fogja nezni, Te is furcsan neznel arra az akarmilyen nemzetisegu kepviselore, aki elkezdene a sajat nemzeti ugyeit tamogatni a MAGYAR parlamentben... Maximum annyit tehet, hogy amikor az o nemzetevel kapcsolatos kerdesek merulnek fol, akkor megprobalja a parlamenti kepviseloket jobban tajekoztatni a sajat nemzeti ertekeirol, kulturajarol, szokasairol... Nekunk meg nagykovetsegunk sincs itt, csak tiszteletbeli konzul, aki aprobb ugyeket intez... Szerintem a kislany pedig magyar, ha a papaja magyar, es van magyar allampolgarsaga is, es tud magyarul is... Nem tul sok ujdonsult "magyar" allampolgar beszeli a magyar nyelvet, akinek csak ugy osztogatjak a magyar allampolgarsagot. De buszke lehet a magyar parlament is, mert Cicciolina akarta magat bevalasztatni a magyar parlamentbe kepviselokent,... Az O mamaja magyar, tud magyarul, van magyar allampolgarsaga is, akkor O mi? Azert mert Olaszorszagban el, attol meg magyar,...:o))) Valoban, szerinted mi a definicioja a magyarnak?
Csizmás Kond
@Tootsy: Vannak dolgok amire csak úgy ráverjük, hogy ez vagy az és képesek vagyunk elhinni anélkül, hogy jobban meggondolnánk mi is az tulajdonképpen.Csak egy példával élek, Magyarországon gyártják a Japán suzukit, mindenki csak úgy pislantás nélkül rávágja, hogy magyar suzuki, pedig nem az...
...és ciccolina, hát ő egy magyar származása digó ringyó...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.