Akár csütörtökön megkezdődhetnek a Szíriára mérendő rakétacsapások - közölte kedden honlapján magas rangú amerikai kormányzati tisztségviselőkre hivatkozva az NBC News hírtelevízió.

Az idézett kormányzati illetékesek szerint a három napig tartó csapássorozat korlátozott lesz, és a katonai fellépés inkább üzenetet hivatott közvetíteni Bassár el-Aszadnak, mint hogy a szíriai elnök erőinek meggyengítését célozná.

Szalim Idrisz tábornok, a Szabad Szíriai Hadsereg parancsnoka az NBC Newsnak nyilatkozva kijelentette: légicsapásokra van szükség ahhoz, hogy Aszadot elrettentsék vegyi fegyverek további bevetésétől.

Az amerikai kormányzat a hivatalos nyilatkozatok tanúsága szerint minden eddiginél közelebb került ahhoz, hogy katonai erővel válaszoljon a szíriai vezetés által elrendelt - Damaszkusz által cáfolt - vegyifegyver-támadásokra.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hehe
@Mobil123: Majd ha Iránnak megy neki, akkor szívunk... :)
Mobil123
@Hehe: Jó, de mi a biztosíték arra , hogy Irán nem lép ebbe bele majd??
Hehe
@Mobil123: " Irán kedden arra figyelmeztetett, hogy a Szíria elleni katonai beavatkozás nyomán kibontakozó konfliktus lángba borítaná az egész térséget. "
hvg.hu/vilag/20130827_Langba_boritana_az_egesz_terseget__Iran
Mobil123
@Hehe: Na akkor mégse vagyok annyira hülye!!
Polygoner
Na, akkor ezek az amcsi tetvek megint hazabacnak egy országot!
Döglenének már ki ott a bús kis barackok!
Hellcat
Most már nem teljesen vagyok biztos abban ki is csinálta a gáztámadást...mi lehet ott szíriában amiért az amcsiknak megéri odamenni eljátszani a hőst...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.