Csak követségen vagy konzulátuson szavazhatnak a külföldön dolgozó magyarok. A kettős állampolgárok viszont akár levélben is.

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
A szavazati jog alapvető állampolgári jog... csak nem nálunk. Nálunk a külföldre távozott "nemfideszesnemismagyar" magasról le van, a de a határon túli magyar lassan sms-ben is szavazhat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
A Tündik bündije
A szavazati jog alapvető állampolgári jog... csak nem nálunk. Nálunk a külföldre távozott "nemfideszesnemismagyar" magasról le van, a de a határon túli magyar lassan sms-ben is szavazhat.
gabrella
Aki a megélhetés reményében elmegy,itt hagyja szülőföldjét azt nem tekintik magyarnak.
Pedig a vezetők szemétsége miatt nincs megélhetés.
A magyar származású külföldi állampolgárokat pedig helyzetbe hozzák.
m.macskosz
"Mikola István a 2006-os kampányban pedig arról beszélt, hogy a kettős állampolgárság és a szavazati jog révén 20 évre be lehetne betonozni a Fideszt a hatalomba."
www.atv.hu/belfold/091020_megindult_a_harc_a_hataron_tuli_5_millio_potencialis_valasztoert___video
Tootsy
@gabrella: Valahol olvastam, hogyha a kulfoldi allampolgarnak nincs igazolhato magyar ose, akkor krealnak neki egyet, igy minden tovabbi nelkul megkaphatja a magyar allampolgarsagot.

Igaz, hogy en elvbol nem akarok szavazni, de ha akarnek, se tudnek, mert Ujzelandon nincsen magyar nagykovetseg, a legkozelebbi lehetoseg, illetve magyar konzulatus es kereskedelmi kozpont Canberraban, Ausztraliaban van... Na, oda se jutok el, ha akarnek se, plane, ha ott tudnam meg, hogy az nem kovetseg, "csak" konzulatus, tehat forduljak csak vissza Ujzelandra, ...

Tessek mondani, valaki elmagyarazna, hogy miert is van kib@szva a szuletett magyarokkal? Szoval Chicagoban a John Kovacs fia, aki 18 eves elmult, de apai jogon magyar, sajat szuletett jogan amerikai allampolgar, az akar levelben vagy interneten is szavazhat, amig en csak magyar allampolgar vagyok, en meg szivok, mint a torkosborz? Hogy is van ez?

Es ha en pont a fideSSre akarnek szavazni? Na? Feladtam a lecket, varom a megoldasokat!!!...:o)))
Dr. Felipe
Hát mert a zorbánc banda által elüldözött emberek nagy valószínűséggel zorbánc ellen szavaznak, ezért nem engedik meg nekik a levélben történő szavazást.
A szomszédos országokban élő magyarul sem tudó újmagyar állampolgárok viszont levélben is szavazhatnak mert nagy valószínűséggel a fideSSre szavaznak. Ennyi.
levarosbukta
Azért az sms-ben való szavazás az meglehetősen durva! Megannyi csalásra ad lehetőséget!
Mobil123
@A Tündik bündije: Jujjj !! Miért kell Neked ötleteket adni??
Mobil123
@m.macskosz: Igen!! Ez a nagy emlékezetes Mikola mondat!! A nemzet orvosáé!! Sajnos és most csinálják is hozzá a törvényeket, lehetőségeket hogy így legyen. Addig amíg az ellenzék így fog marakodni és kavarni addig minden esélyük meg is lesz a jelen hatalomnak hogy ez mondat valósággá váljon.
sport50
ezt sem értem miért nem lázadozott jobban az ellenzék,hogy akkor nem mindenki egyenlő!!!???a fiaim,is ha szavazni akarnak,280km kell utazniuk külföldön.igaz akik kimentek nem hiszem,hogy a vezérre szavaznának,ezt ő jól tudja!!!nem úgy ,mint a pénzelt román-magyar állampolgárok.
rokker33
Ez azért durva!Megfosztják vagy megnehezítik a szavazati lehetőséget azoktól akik szerint az Orbán kormány szar és elmenekülnek innen!Aki meg már évtizedek óta nem járt itt az bármikor egy levélbe elküldheti a szavazatát!Akkor jövőre én se szavazhatok?Mert nagyon tervezem,hogy még az idén vagy az év elején elhagyom az országot,mert ezzel az aprópénzzel ami ez a mocskos banda szerint elég még a s*ggemet se tudom kitörölni!!!
kkalman
Mert a kormány biztosítja az esélyegyenlőséget (is).
Tootsy
@kkalman: Ja, csak pl. nem nekem! Szerinted ha szepen kernem, kapnek tole lovet repjegyre meg egy ejszakara Canberraba?

orban viktor gondolatolvaso? Honnan tudja hogy meg tevedesbol sem ra szavaznek?

Hat igen, az a kozel 500 ezer ember, (iszonyu belegondolni, milyen magas szam ez!), aki elhagyta Ma.o.-t, ezzel a tettevel "mar letette a voksot a fideSS ELLEN!"

Mar regota semmi masra nem jatszik, csak a finkelstein es birnbaum altal kidolgozott negativ kampanyolassal megszerezheto gyozelemre...

Sajnos, rengeteg megvezetheto ember el otthon, aki rajuk fog szavazni,...
gabrella
@Tootsy: Én írnék egy emailt az ombudsmannak, hogy miért is vagy hátrányba született magyarként! De egy levelet a magyar médiába is eljuttatnék.
De gondold meg jól hova teszed az x-et!
Csizmás Kond
Gyerekek, milyen volna ha néha használnátok azt a kipihent agyacskátokat...
Az a magyar állampolgár aki külföldön dolgozik magyar lakhellyel rendelkezik, tehát az levélben azért nem szavazhat mert ő vagy személyesen vagy mozgóurnában vagy ha külföldön tartózkodik akkor követségen köteles szavazni. Az aki kettős állampolgár az nem rendelkezik magyarországi lakhellyel és ezért neki csak a levél vagy a net marad lehetőségül.
Ilyen nehéz ezt a két lehetőséget megtanulni ?
Tootsy
@gabrella: Jol tudod, hogy nem szavaznek a fideSS-re, de a magyar allampolgari jogaimat meg tevedesbol sem gyakorolhatom, illetve csak nagy anyagi aldozat aran, es nem biztos, hogyha Canberraba repulnek, akkor a KONZULATUS ugyanazt a szerepet toltene-e be, mint a NAGYKOVETSEG. Es mondjuk Canberraban mondanak meg, hogy megse ervenyes a szavazatom...
gabrella
@Csizmás Kond: Na ugye mennyire nem szabadna beleszólnia az életünkbe, mikor még azt sem tudja,hogy mivel jár az országban a lakhatás?!
gabrella
@Tootsy: Te sem itt élsz, nem baj lenne ha nem szavaznál, de inkább te mint aki most pénzért veszi föl a magyar állampolgárságát!
Bár te abszolút tájékozódsz az itteni viszonyokról.
gabrella
@Csizmás Kond: Eddig semmi bajom nem volt a romániai magyar származásúakkal,de ezentúl nagyon fogom utálni őket!
Ne mondja meg nekem,hogy ki irányítson itthon!
Tootsy
@Csizmás Kond: Lehet, hogy vannak olyanok is, akiknek VAN otthoni cimuk... (Nekem pl. nincs ). De akiket en ismerek, azok ugy hagytak el az orszagot, hogy elobb mindenuket penzze tettek, elsokent a lakasukat, ingosagaikat, tehat NIBCS otthoni lakcimuk. Nem allitom, hogy ezek az emberek esetleg nem akarnak majd kesobb hazaterni, DE EGYENLORE NINCS bejegyzett lakcimuk. (Mert a kulfoldon megszerzett penzbol akarnak majd uj egzisztenciat, uj lakas, ingosagokat beszerezni).

Na, akkor ok most mit csinalnak?
Mert en maradok a fenekemen itt, hiszen nem szolhatok bele abba, hogy otthon a honfitarsaim mekkora szarban eljenek, nincsen hozza jogom ugyanis...

Hidd el, nem kotozkodeskeppen kerdeztem ezt, valoban tudni szeretnem a megoldast, mint fentebb is irtam,...
Csizmás Kond
@gabrella: Nem fognak beleszólni...ez csak egy szintén aggörcsszüleményből képződött gondolkodásmentes szófosás.
gabrella
@Csizmás Kond: Hogyne szólnának már bele azzal,hogy meghatározzák ki irányítsa az általunk befizetett adót stb elköltését?!
Mennyi legyen a fizetésünk,segélyünk stb.
Tootsy
@gabrella: Dragam, nekem NINCS JOGOM beleszolni, hogy ki uralkodjon FELETTETEK, milyen kormany, milyen part, es szemely szerint kicsoda?
En itt fizetek adot, otthon egy fillert sem, hiszen hova is es minek? Nem adott nekem a magyar allam azelott sem tul sokat, a gyerekem iskolaztatasanak masodik le mar igencsak fizetos volt, hiaba volt jotanulo a szakkozepiskolaban.

SENKINEK - NEKEM SINCS - JOGA (JOGOM) AHHOZ, HOGY MASOK ELETEBE SZOLJAK BELE 25 ezer kilometer tavolsagrol! (Tudod, mit? 85 kilometerrol, Sturovorol se szoljon bele senki, aki nem Esztergomban el es nem Ma.o.-ra fizeti az adojat!

Ne jojjon csak szavazni, meg ingyen nyugdijat, orvosi ellatast felvenni Ma.o.-ra egy ukran, roman, szlovak, szloven, torok, sved, etiop,... SENKI, aki nem eletvitel-szeruen el es dolgozik Magyarorszagon!
Csizmás Kond
@Tootsy: Az aki elmenése előtt mindet felégetett maga után annak nem is lenne hová hazajönni szóval az már csak papíron magyar állampolgár, olyan mint az aki most kapott visszahonosítással, szóval azok jobb híján ott maradnak ahová mentek, ők választották ezt az életet. Azok, mint pl te is szavazni akarsz akkor azt csak levéében vagy neten teheted meg.
Csizmás Kond
@gabrella: Gabika olvass egy picit , mert így az ilyen komámasszonybeszédekre képtelenség ésszerű választ adni.
A külföldön igényelt magyar állampolgárságú egyének majdnem fele időskorú, akik nem neteznek, nem kérnek útlevelet mert nem utaznak csak mint magyar nemzetiségű elégtételből igényelt állampolgárságot. Tehát azok nem szavaznak. A másik fele pedig legnagyobb részben a külföldi munkahely megszerzése végett igényelt állampolgárságot, mert mint Román vagy izraeli, szerb, horvát, stb állampolgár ez nem tehette volna meg, Na azokból lehet és több mint valószínű hogy lesznek aki szavazni is fognak már csak azért is mert ekkora felhajtást csináltak belőle viszont azok szavazata még egy fél képviselőre sem futja szóval ki is fogja neked meghatározni a megélhetésedet ?
Tootsy
@Csizmás Kond: Nem, nem akarok szavazni,... De nekem mar lenne annyi penzem, hogy a mostani (melyen erteken aluli) arakon vegyek otthon egy ingatlant, ezt gyorsan le lehetne bonyolitanom, meg haza sem kene mennem ezert, mert egy ugyved mindent elintezne es akkor azonnal lenne egy ma.o.- allando lakcimem).

Azt hiszem, aki mindent egy lapra tett fel, es sikerult eladnia a lakasat, penzze tenni az ingatlanat, az valoban nem is akar hazajonni, ahogy Te is latod,...De ezek szerint annak ellenere sem szavazhat, hogy magyar allampolgar,... Hmmm,... Ez egy kicsit nyogvenyelos dolog nekem,... Pedig csak festett szoke vagyok, nem igazi,...:o((

Most elteszem magam holnapra, mert melo-hegyek vannak, itt mar beindult a karacsonyi vasarlasi laz,...:o((
Csizmás Kond
@Tootsy: "nekem NINCS JOGOM beleszolni, ..."
...aki nem ismeri a jogait az tanásokat se igen osztogasson...
Amúgy a szavazás nem csak jog hanem kötelesség is minden állampolgárnak. Amit nem szabad megtenni azt külön törvény tiltja.
Tootsy
@Csizmás Kond: 09.06-ra: Na most az ukran bacsika, aki magyar (is), az LEVELBEN fog szavazni, sot, odaadja majd egy olyannak a levelbeli szavazatat, aki elviszi HELYETTE a postara,... Miert ne szavazna? (Mondjuk jo lenne, ha nem szavazna, de egy torveny szerint kaphat a magyar allamtol nyugdijat ugy, hogy egy percet sem dolgozott itt, de ez egy masik cikk volt, es nem a szavazassal kapcsolatos).

Az a kulfoldi, "ujmagyar" szavazo lesz a legszemetebb, aki csak ugrodeszkanak hasznalja a magyar allampolgarsagat, magyar utlevelet, de azert szavazni is elmegy majd (miert is ne?), hiszen kara nem lesz belole, viszont a vitya mindent megigert neki, tan meg a farka is fel fog allni ujra, ha a vitya kezratetellel meggyogyitja, mit lehessen tudni?

A profeta szoljon beloled, hogy ezek az "ujmagyarok" nem, vagy csak nagyon kis szamban fognak szavazni. Mert akkor talan nem lesz baj a vitya ugyeskedesevel, vagy kenytelen lesz eletbeleptetni a B tervet, miszerint az orszagon beluli ervenyes szavazatokkal kell manipulalnia,... Merthogy manipulalni, csalni fog, az a bajai eset utan teljesen nyilvanvalo, bar az ellenzek toketlensege ebben is eleg nyilvanvalo volt,...:o((
Tootsy
@Csizmás Kond: Nem a HIVATALOS jogra gondoltam, mikor ezt a mondatot leirtam, hanem a sajat lelkiismeretemre gondoltam ebben az esetben, mint nem otthon elo-adozo szemelyre.

Meg az a szerencse, hogy nem buntetik a nem-szavazokat,... Akkor most jol neznek ki, ugye?

Amig otthon eltem, minden kotelessegemnek eleget tettem - elarulom, sz@rt sem ertem vele,...:o(( (Ezert is vagyok most itt, mert itt [is] tudom a kotelessegemet, de ismerem a JOGAIMAT is, ami a mostani Ma.o.-rol nem mondhato el, hiszen mindent titkositanak, es bevezettek a vilagon egyedulallo VISSZAMENOLEGES JOGI INTEZKEDESEKET, torvenyek megvaltoztatasaval.)
Csizmás Kond
@Tootsy: "Na most az ukran bacsika, aki magyar (is)"
...szóval ezekszerint te Új-Zélandi nénike vagy aki magyar (is)...
A levélben való szavazás úgy működik ha jól tudom, hogy előbb egy levelet kell írni valahová mire innen küldenek egy szavazópapírokkal teli borítékot, amit ki kell tölteni és postára adni.
A nyugdíjjogosultság pedig úgy történik, hogy pl aki Erdélyben született de kitelepült az a román hatóságoktól kér egy igazolást az ott ledolgozott évekre amit átírással a magyar állam fog neki kiadni. Az aki nem dolgozott az nem kap sehol nyugdíjat...elég tájékozatlan vagy ...
Csizmás Kond
@Tootsy: Minden jog hivatalos, hivatalnélküli jog nem létezik. A lelkiismeret pedig ne jogosít fel semmire.
Én is minden kötelezettségemnek igyekszek eleget tenni és abból élek, szóval nem tudom te mit vártál el de nagyok lehettek az igényeid...
Tootsy
@Csizmás Kond: Jujjuj, marhara nem erdekel egy romanai magyar nyugdijas eveinek osszeszamlalasa, nyugdijjogosultsaga...

Nem tudom elegszer mondani, hogy en egy 59 eves "nenike" vagyok Uj-Zelandon, aki KIZAROLAG CSAK MAGYAR...! Na, innen vedd az osszes akadalyt!

Egyebkent mindenkinek a vitya irogat milliardokert bemutatkozo meg ujjongo leveleket, ugyhogy a bacsika tudja, hogy hova kell irnia az ingyen szavazasi nyomtatvanyokert... Meg is fogja halalni ezt, mert a vitya extazisig boldog bemutatkozo leveleiben (meg azokon kivul is) megigerte, sot bizonyithatoan fizeti is a nyugdijakat ezeknek a bacsiknak,...

Meg egyszer megismetlem: sem a szomszedok nyugdijrendszere nem erdekel, sem az, hogy velem mit csinal az allam nyugdijugyben.

Az itteni viszonyokban viszont te vagy tajekozatlan, mert ha en Uj-Zelandon egy percet sem dolgoztam, akkor is kerhetem a feleseg jogan a nyugdijat a ferjem jogan, ha elertem a 62 eves noi nyugdijkorhatart. Szoval nem igaz, hogy nem kapsz nyugdijat a vilagon sehol, ha nem dolgozol egy percet sem...(Ausztraliaban is igy van, csak ott tobbet fizetnek nyugdijra). Itt mindenkinek egysegesen 320.00 NZD-t, hetente. (1 NZD = kb. 195-200 HUF-fal).
Csizmás Kond
@Tootsy: Pedig te dobtad fel a témát.
...és a kizárólagosságra...az az ukrán öreg bácsi is kizárólag magyar csak ő nem önként hagyta el az országát hanem valakik arrébb tettek a kerítést.
...most pedig ha a lelkiismereti oldalát nézzük akkor az ukrán bácsi még kizárólagosabban magyarabb mint az aki felbogozta a farkát és önérdekből hátat fordított a hazájának.
...írj levelet te is Vityának, és meglátod neked is fog válaszolni.
A nyugdíjjal pedig ugyanúgy van itt is a feleség kérhet a férje után, persze bizonyos idő után...
mátmar
Ha ez nem kettős mérce akkor én vagyok a római pápa.
Csizmás Kond
@mátmar: ...miért akarsz te pápai roma lenni ?
igazszó
Ezért nem kellett volna megadni a magyar állampolgárságot annak akinek nem itt van életvitele Erről volt egy népszavazás is Igaz Vitya,
silber13
@igazszó: Vitya kapásból lehazudja! Ugyan kérem, nem is volt ilyesmiről szó!!
coyote3
Nagyon kiviláglik a cél. A kettősök biztosan a fideSSre szavaznak, ergo könnyű legyen szavazniuk. Akik meg elmenekültek épp miattuk, előlük tették, tehát nagy eséllyel ellenük voksolnának...
Csizmás Kond
Mostanig aki külföldön dolgozott hol szavazhatott ?
Yoda69
@Csizmás Kond: Konzulatuson vagy nagykovetsegen.
Csak 4 eve meg nem volt nagy a kulfoldon elok szama, igy nem okozott problemat. Az orban kabinet alatt kozel felmillioan emigraltak, tobbseg Angliaba, es Nemetorszagba. Csak Londonban kozel 100.000 magyar el. Ok csak a londoni kovetsegen tudnak majd szavazni. A szavazasra reggel 8-tol este 6-ig lehet menni, ami azt jelenti, hogy kb. 10.000 ember orankent, vagy ha tettszik, 166 percenkent, ha mindenki elmegy szavazni. Ez fizikailag is lehetetlen.
Csizmás Kond
@Yoda69: és szerinted hogy kellett volna megoldják ?
Yoda69
@Csizmás Kond: Ugy ahogy a kettosoknek. Levelben is lehessen szavazni
Csizmás Kond
@Yoda69: Ja, és ha mondjuk nem lennének a kettősök és nem lenne kitalálva a leveles szavazás akkor most nem prüszkölnél ?
Yoda69
@Csizmás Kond: Te szerencsetlen, ez most nagyon gyenge valaszra sikeredett. Szoktal te jobbakat is irni.
Tul sok a ha-ha-ha
Csizmás Kond
@Yoda69: te most szerencsésnek érzed magad vagy csak blöffölsz ,
Amúgy nem kéne hogy te kimensz boldogulni és még azok szaladgáljanak utánad egy mozgóurnával akikre sz@rsz rá ?
Yoda69
@Csizmás Kond: Mi van, ittal? Nagyon zavarosan irsz.
Latod ezzel is engem igazolsz, ha lehetne levelben szavazni nem kellene utanam szaladgalni egy mozgournaval. :) Mennyivel olcsobb lenne az orszagnak. Nemigaz?
Csizmás Kond
@Yoda69: ...nem zavaros az csak értetlenkedsz...vagy ha az, akkor a zavar nálad keresendő.
...és hogy ne hidd magadat okosnak nem téged igazollak épp ellenkezőleg...a levelező szavazást azok számára találták ki aki magyar állampolgár de esetleg nem rendelkezik magyar útlevéllel, esetleg olyan országban él ahol azt tiltja a törvény és hasonló de nem annak aki külföldön dolgozik, szavazni akar de lusta elmenni egy követségre.
Yoda69
@Csizmás Kond: Huh, ember te nagyon egysejtu vagy.
Most visszaknyarodtal onmagadhoz. Nem a lustasagrol van szo, hanem a fizikai lehetetlensegrol amit korabban elmagyaraztam. Olvass vissza egy kicsit.
De hogy megertsd miert hozta ezt a torvenyt a naci partod, mnost elmagyarazom:
1. A kettosok azert szavazhatnak levelben, mert nagyreszuk fidesz hivo, es jovore a trafikos part be akarja a gyujteni a szavazatukat es ily modon megkonnyiti nekik a szavazast.
2. Az a felmillio magyar aki a fidesz miatt elhagyta a hazat az elmult 3 es fel evben nem biztos hogy a fideszre szavazna, ergo meg kell neheziteni nekik a szavazast.
Erted mar, eszleny?
Csizmás Kond
@Yoda69: és mond ezt te mind egyedül találtad ki ?
pacsni
@Csizmás Kond: igazad van, aki nem ott dolgozott, ès nem ott adozott, az nem kap nyugdija! egyettèrtek veled, igazad van.
pacsni
@Csizmás Kond: @igazszó: az a nèpszavazàs a Romanokat illette annak idelyèn 2004-ben azt hiszem, decemberben.
pacsni
@Csizmás Kond: sehogy nem szavazott, mert nem kuldtek szavazàsi nyomtatvànyt, ès akkor mèg nem volt beutemezve, hogy szavazzhasson Mo-gon. Mert kai elment bàrmilyen uruggyel Mo-ròl az volt a buntetèse, hogy nem szavazhat.
pacsni
@rokker33: elobb szavazz, ès utànna menj kulfoldre.
Csizmás Kond
@pacsni:
Milyen románokat ?
De szavaztak akkor is és ugyanazon a követségen, csak hogy most megjelent ez a másik variáció hát sokan kezdtek hánykolódni de egyik sem az aki külföldön kell szavazzon hanem az itthoni fészkelődők.
pacsni
@Csizmás Kond: pedig 2004-ben szavaztak azok akik Erdèlyben laktak, mert akkor màr mondta viktor, hogy zavazzanak, ès nagy zur-zavar volt korulotte, mert a legtobb magyaràllampolgàr nem akarta, hogy szavazzanak az àllampolgàrsàgèrt, mèg akkor Gyurcsàny volt a miniszter ès az is nagyon ellenezte a szavazàst, ès nagy zur-zavar volt a TV-ben is mert tobb mint fele magyarorszàg pont nemakarta, hogy megadjàk nekik az àllampolgàrsàgot. Viki nagyon eroszakoskodott màr akkor is.
rokker33
@pacsni: nem szeretnék jövő tavaszig itt lenni bármikor elküldhetnek a munkahelyről és akkor nem lesz munkám azért szeretnék még a leépítések előtt lépni!
Csizmás Kond
@pacsni: 2004-ben még szó sem volt szavazásról.
pacsni
@rokker33: akkor nemszàmithatunk a te X-re, ha elmèsz idonapelott?
pacsni
@Csizmás Kond: akkor vilàgosits fel, hogy 2004-ben mire kellett szvazni, decemberèben, aromanoknak magyarorszàgfelè. Pontiosan tudom, hogy volt szavazàs, azt hiszem 14 decemberèben, vagy oktobereb, de volt! Azèrt vagyok mbenne ilyen biztos, mert volt egy
komoly kulfoldi utazàsom elotte, ami megmaradt emlèk
Csizmás Kond
@pacsni: 2004. december 5-én Magyarországon két kérdésben tartottak országos ügydöntő népszavazást. A népszavazást eredetileg csak a kórházak privatizációjával kapcsolatban, a Munkáspárt kezdeményezésére írták ki. Az MVSZ aláírásgyűjtésének sikeres lezárulása után ehhez még egy, a magukat magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon élő, nem magyar állampolgárok kedvezményes honosítását lehetővé tévő törvény megalkotását elrendelő kérdés társult.
pacsni
@coyote3: akik elmenekultek az utòbbi 3 èvben azok tuti, hogy nem szavaznak a vikire, nemazèrt menekultek el, hogy maradjon ez a szemèt a porondon ès ha szavaznak nem fideszre szavaznak. Ha nem szavazik a ki kulfoldon lakik, azèrt nem szavaz mert olyan komplikàciot talàltak ki, hogy az embereknek nincs annyi idejuk, hogy az adminisztràcios munkàval foglalkozzanak.
mariaberta
És mennyit fizetnek a "külhoni" magyarok? Mert ha nekik is ennyit kellene fizetni, mindjárt nem lennének ilyen lelkesek. de természetesen nekik ingyenes lesz, ellenkező esetben mindjárt nem támogatnák a fideszt,
pacsni
@Csizmás Kond: 2004 dec. 5-èn "nèpszavazàs" a kettos àllampolgàrsàgròl, nèzd meg a Wikipedat. Nagyon is jòl emlèkszemrà mèg a dàtumara is ès az eredmènbyekre is.
"Wkikipeda szavazàs Mo-gon"
Csizmás Kond
@pacsni: Persze hogy arról de akkor még nem beszéltek a szavazati jogról sőt azt úgy emlegették, hogy azt kizárják csak tudod a törvények komolyabb tanulmányozása rávezette hogy a szavazás márpedig megkerülhetetlen.
kukac50
Rájuk is ugyan az a törvénynek kell vonatkozni mint a kettős állampolgárokra!
A Bajai videó is a Fidesznek volt érdeke,úgy mint a hölgy videózása,követése, ha már ezért képes volt a Fidesz fizetni autót bérelni,akkor már tisztán lehetne látni.
Boszi27
@levarosbukta: A valóságshowknál, az X-faktornál is működik. Én már azt várom, hogy vmelyik stadionban mondjuk a felcsútiban 11-esekkel döntsék el az ellenzék és a jelenlegi kormány a választás eredményét. Ez lenne a legolcsóbb.
Boszi27
@Csizmás Kond: A levelező szavazást kifejezetten az erdélyieknek találták ki, mert azok szeretik a kormányunkat, hiszen kettős állampolgárságot kaptak.Hozzáteszem biztos vannak kivételek is. Nekik nem kell sehová menni, csak a postára. Nem csodálkoznék azon sem, ha olyan szavazó-lapot kapnának, ahol az X a már megfelelő helyen be van jelölve, hogy azt se kelljen.
Csizmás Kond
@Boszi27: ...na meg a zsidóknak, a kanadai rejtett eőforrásoknak és az egész világon állampolgárságot kapott magyaroknak.
Én pedig mindig azon csodálkozok, hogy akik ilyen képtelenségeket tudnak elképzelni azok hogy nem döfik ki a saját szemüket pl orrtörülés közben...?
levarosbukta
@Boszi27: Hja, persze! Ezt ugye nem mondod komolyan? Te hiszel ezeknek az sms-eknek a valódiságában? Jó neked!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.