Ebben az esetben túlfeszítette a húrt az EU azzal, hogy próbára tette a „medve” türelmét. Mivel Brüsszel bátortalan hivatalnokai félnek szembefordulni washingtoni gazdáikkal, azt hitték majd, hogy az oroszok meghátrálnak végre, és ők egy ülőkével két lovat is megülhetnek: megsimogatja buksijukat a gazdi, az USA külügyminisztériuma, és az oroszok által épített és finanszírozott gázvezetéknek is tulajdonosaivá válnak, hisz idegen nem lehet tulajdonos az EU energetikai projektjeiben, még ha teljesen felvállalja is a projekt finanszírozását.

Forrás: kuruc.info
Feltöltő: Csizmás Kond
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
@Csizmás Kond: De ha Ukrajna EU s tranzitországgá válik akkor már nem kell az oroszoknak elzárni a gázt mert Ukrajna nem csapolhatja meg.
Csizmás Kond
@Dr. Felipe: Dehogy nem sőt...és még az is fennáll, hogy az ukrántól az unión belül több kézen fog átmenni miíg eljut a fogyasztóhoz.
tivoli
Az Unió pont azzal akarja magához édesgetni Ukrajnát, hogy nem engedi a másik vezeték megépítését, így övéké maradhatna a tetemes tranzit díj, amitől ugye elesne ha a Déli áramlat megvalósulna, és Bulgária, Magyarország kerülne helyzetbe.
Az Orosznak meg tökéletesen mindegy merre halad a földgáza.
tivoli
@Csizmás Kond: december 12., 20:22
E logika mentén pont európának volna leginkább érdeke, hogy megépüljön a másik vezeték.
Csizmás Kond
@tivoli: Az a baj, hogy sokan vallják magukat európainak de mégis ellene dolgoznak.
tivoli
@Csizmás Kond: ma, 15:17
Az ügyletek haszonélvezői lehet, hogy csak látszólag európaiak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.