Ebben az esetben túlfeszítette a húrt az EU azzal, hogy próbára tette a „medve” türelmét. Mivel Brüsszel bátortalan hivatalnokai félnek szembefordulni washingtoni gazdáikkal, azt hitték majd, hogy az oroszok meghátrálnak végre, és ők egy ülőkével két lovat is megülhetnek: megsimogatja buksijukat a gazdi, az USA külügyminisztériuma, és az oroszok által épített és finanszírozott gázvezetéknek is tulajdonosaivá válnak, hisz idegen nem lehet tulajdonos az EU energetikai projektjeiben, még ha teljesen felvállalja is a projekt finanszírozását.

Forrás: kuruc.info
Feltöltő: Csizmás Kond
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
Csak hát mire elkészülnének az "alternatív" vezetékek (nem kevés pénzből) akkora már Ukrajna EU tagállam lesz és ha Oroszország gázt szándékozik eladni az Uniónak, azt Ukrajnán keresztül megteheti.
Ezek a különböző "Áramlatok" csak sok hűhó semmiért, avagy drága játék hülyegyerekeknek.
Csizmás Kond
@Dr. Felipe: Itt nem arról van szó, hogy nem akar az uniónak gázt adni, hanem arról, hogy Ukrajna nem szeretett fizetni és ezért mindig cirkusz keletkezett..
A másik oldala meg az, hogy a déli áramlar vezetékéből direk az oroszoknak kellett volna fizetni a gázat nem közvetítőn keresztül mint pl ukrajna vagy lesz törökország...felár nélkül.
Dr. Felipe
@Csizmás Kond: Ha viszont Ukrajna EU tagállam lesz (nagyon az szeretne lenni) akkor már nem akadékoskodhat.
Nem zárhatja el a gázt a többi tagország elől. Ha nem fizet az oroszoknak az az ő problémája de nem zárhatja el a csapot a többi tagállam elől. Magyarul, nem csapolhatja meg a vezetéket.
Csizmás Kond
@Dr. Felipe: Eddig sem az ukrán zárta el a csapot hanem az orosz, mert nem fizettek a gázért...ezután is úgy lesz.
...és még mindig többed kézből gogjuk kapni a gázat...
Dr. Felipe
@Csizmás Kond: De ha Ukrajna EU s tranzitországgá válik akkor már nem kell az oroszoknak elzárni a gázt mert Ukrajna nem csapolhatja meg.
Csizmás Kond
@Dr. Felipe: Dehogy nem sőt...és még az is fennáll, hogy az ukrántól az unión belül több kézen fog átmenni miíg eljut a fogyasztóhoz.
tivoli
Az Unió pont azzal akarja magához édesgetni Ukrajnát, hogy nem engedi a másik vezeték megépítését, így övéké maradhatna a tetemes tranzit díj, amitől ugye elesne ha a Déli áramlat megvalósulna, és Bulgária, Magyarország kerülne helyzetbe.
Az Orosznak meg tökéletesen mindegy merre halad a földgáza.
tivoli
@Csizmás Kond: december 12., 20:22
E logika mentén pont európának volna leginkább érdeke, hogy megépüljön a másik vezeték.
Csizmás Kond
@tivoli: Az a baj, hogy sokan vallják magukat európainak de mégis ellene dolgoznak.
tivoli
@Csizmás Kond: ma, 15:17
Az ügyletek haszonélvezői lehet, hogy csak látszólag európaiak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.