Mostanra lezajlott az a piaci művelet, amit az elemzők már elkezdtek a tőzsde megalapítása óta lefolytatott legzseniálisabb műveletnek nevezni. Oroszország a nyugati spekulánsok, az ellenséges liberális sajtó és a nyugati szankciós retorika felhasználásával fillérekért visszavásárolta a külföldi tulajdonban lévő orosz vállalatokat, napokkal az Eurázsiai Gazdasági Unió indulása előtt. Az InSerbia hírügynökség által publikált elemzés szerint Oroszország néhány nap leforgása alatt felvásárolta az orosz vállalatok 30%-át, ami mindeddig külföldi tulajdonban volt, és emellé mintegy 20 milliárd dollár profitra tett szert... Mivel a spekulánsokat a nyugati sajtó sikeresen meggyőzte arról, hogy Oroszország ma-holnap összeomlik, lehetővé vált, hogy Moszkva néhány nap alatt felvásárolja a külföldi tulajdonban lévő orosz vállalatok részvényeit, és ezt úgy tette, hogy a valós érték töredékéért vette meg az idegen kézben lévő vállalatokat..

Forrás: hidfo.net.ru
Feltöltő: nena
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Na szóval akkor mégsem bolond tovaris Putyin???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
Az egy dolog hogy visszavásárolta de a cégeket valahogy működtetni is kellene. Ismerve az orosz gazdaságot, ez nem lesz egyszerű, mert hát bármit is gyártanak az oroszok, mindig tank lesz belőle. :)
tivoli
@Dr. Felipe: ma, 13:08
Az is meg lesz oldva. Miért hiszed, hogy az orosz hülye?
Egy amerikai orosz cég valszeg orosz alkalmazottakkal dolgoztatott. Majd azok dolgoznak továbbra is, csak hazai tulajjal.
nena
" Az Unió célja elsősorban a tőke és szolgáltatások szabad áramlásának megteremtése. Az összefogást az Európai Unió ihlette, ugyanakkor tagadja annak alapelveit.Örményország, Kirgizisztán, Tádzsikisztán és Üzbegisztán a szerződés megkötése napján kifejezte érdeklődését egy esetleges későbbi csatlakozást illetően.."
Wikipedia
nena
@Dr. Felipe: Fura mód ők nem rohannak le országokat, az olaj, és a nem létező tömegpusztító fegyverek miatt... Ne gyere Afganisztánnal.. :)
Csizmás Kond
Hát ennyit az okos nyugati politikáról.
dr. prédikátor
Na szóval akkor mégsem bolond tovaris Putyin???
tivoli
@Dr. Felipe: ma, 13:32
Ukrajna nem Putyin sara.
Dr. Felipe
@tivoli:ma, 14:17 Á nem, csak véletlenül ott keresték a szuezi csatornát mint régen.
tivoli
@Dr. Felipe: ma, 15:55
Melyik szuezi csatornát?
nena
Hagyd Felipe-t ! Őt vagy meghurcolták, vagy csak egy suttyó kölyök ...
Dr. Felipe
@tivoli: ma, 16:06

Mert mennyi van belőle?
tivoli
@Dr. Felipe: ma, 16:18
Honnan tudjam én azt? Te tudod?
36
Írtam, hogy Putyin intelligens, de orosz(kiszámíthatatlan).:) Kb. 1 hónapja.
A Rottschildok is így vásárolták fel az angolokat.
Január
Putyinéknak eszük volt, meg szerencséjük, hogy az általuk előzőleg eladott cégeket nem szüntették meg a vevőik, mint a magyar cégeket.
Nekünk is gyenge a forintunk csak éppen itt nincs mit visszavásárolni, mert a mi cégeinket megszüntették, helyét felszántották így nincs mit visszavásárolnunk, ha lenne is rá pénzünk. Igy aztán nincs számottevő feldolgozóiparunk, mezőgazdaságunk, mert nem a cégeink kellettek, hanem csak a piacunk.
tivoli
@Január: ma, 12:37
S nehogy véletlenül újra kezdődjék a termelés, még a cégek nyomát is beszórták sóval.
tivoli
Kicsit hosszú a cikk, de akit érdekel a nemzetközi gazdasági helyzet, a dollár-rubel viszony, annak egy gyöngyszem:
internetfigyelo.wordpress.com/2015/01/06/putyin-nagymester-nyugati-csapdaja/
Január
Nem tetszik, de sajnos így van, így járt nálunk több cég, többek között a Húsipari Vállalat.
Január
@tivoli: Anno Jelcint nagyon rosszul érintette, hogy a Nyugat kezdte leírni Oroszországot, de nagyon jól megtalálta az utódját Putyint.
Érdekes a BRICS államokról illetve a BRICS létrejöttéről nagyon hallgat a média, de attól még létezik, aztán majd magyarázkodhatnak. Értelmet nyert az is ezek után, hogy miért kéri vissza Merkel a németek aranyát az USA-tól, ők pedig halogatják a visszaadását.
Tényleg jó a cikk.
tivoli
@Január: ma, 14:04
Erről hallgat a média, mert nem az az érdeke a mai politikai irányvonalnak, hogy korrektül tájékoztatva legyen a nép.
36
Tegnap mondta a HírTV, nagy őszinteség rohamában, hogy az USA-ban 120 forintnak megfelelő dollárra csökkent egy gallon benzin ára. Obama szóvivője ki is jelentette. "Ez az ár, még kedvez is a gazdaságnak, mert több pénz marad az embereknél."
No de, ha emelkedni kezd az ár és a spekulánsok pótolni akarják majd a kieső extra profitot. Akkor mi lesz a legnagyobb demokráciában?!
tivoli
"Ez az ár, még kedvez is a gazdaságnak, mert több pénz marad az embereknél."
Sose gondoltam volna, hogy ilyesmi valaha is elhangzik az USA-ban. ( mintha csak egy magyar szóvivőt hallanék. :-)) )
bundi
azért nem eszik olyan forrón a kását...
ha hirtelen a rubel magához tér, és az olaj helyre teszi az orosz gazdaságot... talán igaza van putyinnak...de mi lesz, ha tovább megy a vergődésük...akkor azt a pénz amit ebbe öltek akár ki is dobhatják...szerintem...
bundi
@tivoli: térjünk erre vissza egy fél év múlva...meglátjuk, hogy a nagymedve talpra áll -e egy ilyen pofon után, vagy vergődik tovább...
tivoli
@bundi: ma, 14:43
Vannak lehetőségek az orosz gazdaságban az európai és amerikai bizniszek nélkül is.
De oké, találkozzunk mához fél évre. :-))
tivoli
@bundi: ma, 11:00
Ezzel mit akarsz bizonyítani?
bundi
@tivoli: igazából semmit... csak te hangoztattad a lehetőségeket...én csak arra reflektáltam, hogy az oroszoknak lehetőségük van arra is, hogy kissé eltúlozzák a saját lehetőségeiket...
tivoli
@bundi: ma, 12:07
Lehet, hogy eltúlozzák, de ne nézd őket sztyeppei rénszarvaspásztoroknak se.
Istvannyugdijas
@tivoli: Hogy lenne korrekt tájékoztatás,mikor tele van az ország a szocik besúgókar és szaladnak Brüsszelbe feljelenteni az országot,büntetést meg az ország fizeti,de semmi nem drága a bukott baloldalnak csak vissza kerüljenek a hatalomba !
tivoli
@Istvannyugdijas: ma, 10:53
Még azt is el tudom képzelni a bb-tól, hogyha Viktorunk valahogy kiszállna a politikából és ők kerülnének hatalomra (amitől szintén mentsen Isten), első dolguk volna futni Putyinhoz a Déli áramlatért és Paks2-ért. Mert ugye energia az kell.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.