A Der Standard is beszámolt hétfőn a magyar nemzeti hírcsatorna indulásáról – írja a Klubrádió oldala. Az osztrák lap sem kímélte a megújult M1-et: szerintük a "sorozatos bakik után" még gyakorolnia kell a hírcsatornának, amely a "jobboldali-populista kormányfő akaratából" kezdte meg működését.

A Der Standard a rajtot katasztrofálisként jellemzi, szerintük az adó a BBC, illetve a Fox TV paródiáját szolgáltatta a folyamatos technikai hibákkal és a zavarodott műsorvezetőkkel. Megemlékeznek arról is: Ádár/Áder János nevét többszöri nekifutásra sem tudták helyesen leírni. Így megváltás volt a csatornának, mikor vasárnap délután több mint egy percre megszakadt az adás.

Az osztrák újság azt is írja: 2010 óta a köztelevízió hírműsorai a miniszterelnök szócsövének számítanak. Orbán pedig azért csinált hírcsatornát az M1-ből, mert összeveszett több évtizedes harcostársával, az oligarcha és sajtómilliomos Simicskával, aki a Hír Tévét birtokolja. Ezért ezt az adót a Fidesz-tábor immár ellenségesnek tekinti. Az így keletkezett lyukat hivatott az állami tévé betölteni a maga 80 milliárdos költségvetésével. Ez pedig több pénzt jelent, mint amivel az igencsak eredményes magántévék együttesen rendelkeznek.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
ÁDÁR, KÁDÁR, ÁDER, KÁDER...
Valahogy ez a titulus mindig küzd a magyar nyelvvel.
dömdödöm
Magyarosítania kellene a nevét
Üzbég :-)
tivoli
A külföldieknek szar a fejükre, törődjenek a maguk dolgával. Tudunk mi bőszülni az ők segítsége nélkül is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok