Évtizedekig garázdálkodhatott egy sorozatgyilkos a londoni metróban – állítja új könyvében a Scotland Yard egyik volt nyomozója. Az ügyben várhatóan rendőrségi vizsgálat indul.

Geoff Platt nyugalmazott detektív a The London Underground Serial Killer (A londoni metró sorozatgyilkosa) című könyvében azt írja: a feltételezett tettes, Kiernan Kelly maga vallotta be, hogy 1953 és 1983 között 12 embert lökött metrószerelvények alá a Londont észak-dél irányban átszelő metróvonal, a Northern Line különböző állomásain.

Platt könyve szerint Kelly 1984-ben rablásért került börtönbe, és megölte egyik cellatársát is. E gyilkosság rendőrségi vizsgálata során vallotta be a metrón elkövetett sorozatgyilkosságot, ám a nyomozóhatóságok annak idején a belügyminisztérium utasítására szőnyeg alá söpörték az ügyet, azzal az indokkal, hogy ha a bűncselekmény-sorozat nyilvánosságra kerül, az "tömeges pánikot" okozhat.

Sir Bernard Hogan-Howe, a Scotland Yard főparancsnoka a BBC-nek kijelentette, hogy egykori kollégájának állításai "részleteikben igencsak meggyőzően" hangzanak. Hozzátette ugyanakkor, hogy azt "furcsának" találná, ha a hatóságok a tömeges pánik elkerülésének szándékával hallgatták volna el az esetet.

Sir Bernard közölte: a Scotland Yard felveszi a kapcsolatot egykori nyomozójával, a könyv szerzőjével, és megpróbálja felderíteni az ügy részleteit.

Kiernan Kellyt nagy valószínűséggel már nem lehet felelősségre vonni akkor sem, ha bebizonyosodik, hogy sorozatgyilkos volt. Sorsáról hivatalos információ nincs, de a Scotland Yard feltételezi, már nem él.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Tudták, hogy soha többé nem beszélnek már róla, s csöndesen elmentek mellette, lehajtott fejjel, ahogy az ember az utcán nem néz oda, ha valami kimondhatatlanul borzalmas történik, amiről "végre is senki sem tehet".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.