Megérkezett szombat kora délután a müncheni főpályaudvarra az első különvonat, amely Magyarországról indult menedékkérőket szállított Ausztriából.

A Deutsche Bahn német vasúttársaság korábban azt jelezte, hogy a szerelvény még 13 óra előtt érkezhet meg a bajor tartományi fővárosba, és nagyjából 500 menedékkérőt szállít majd. A vonat a vártnál később és kevesebb menedékkérővel, mintegy 250 emberrel érkezett meg – jelentette a BR bajor közszolgálati médiatársaság.

Délelőtt menetrendszerinti járatokkal már körülbelül 350 Magyarországról indult menedékkérő érkezett Münchenbe.

A bajor hatóságok szerint szombaton 5 ezer és 7 ezer között lehet a Magyarországról érkező menedékkérők száma.

A menedékkérőket regisztrálják, ellátják, majd a müncheni nemzetközi vásár két pavilonjában kialakított ideiglenes szálláson, vagy pedig a München melletti Grasbrunnban működő állomáson helyezik el őket.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
arikimao
@F_Viktor: És természetesen maradéktalanul betartották az összes érvényben lévő Únios egyezményt az osztrák kollégák!Röhögnöm kell!
F_Viktor
@arikimao: Írod:
"Hát itt megtagadtak mindent, be sem mentek a regisztrációs táborba ezért is mi vagyunk a felelősek?"

Gondolkodj, miért csak augusztus eleje óta van ez az állapot? Előtte miért nem menekültek rendőreink elől, miért mentek be a gyűjtőtáborokba, miért nem álltak ellen a regisztrációnak, miért nem virágzott az országban az embercsempészet?

Írod:
"És természetesen maradéktalanul betartották az összes érvényben lévő Únios egyezményt az osztrák kollégák!"

Egyértelműen ez Merkel menekültekhez megváltozott hozzáállása és a magyarok embertelen viselkedése váltotta ki, vagyis a humánum felülírja a dublini III. rendeletet is.
wagabund
a cikk szerint ma saccperkábé 250+350 fő érkezett a Müncheni pályaudvarra...tehát még nem Berlinbe.

a cikk szerint ma még 5-7 ezer fő között érkezhet menekült, akinek gondoskodni kell az elhelyezéséről, tisztálkodásáról, étkezéséről, és bizony a kulturált WC lehetőségről is...ja, és bizony takarítani is kell a körleteket, zuhanyzókat, WC-ket...ami embertpróbáló lesz..
...a németeket ismerve, még egyszer alaposan átnéznek mindenkit, hogy regisztrálva van-e, úgy van-e, ahogy állítja a versenyző?
nos ez nem kis idő...addig vajon egy viszonylag nagy területtű, de zárt táborban lesznek?...
...miközben,-mint látjuk- ömlik a határozottan odatartó menekültáradat...ha kell gyalog..

hát megnézném pár hét(nem hónap) múlva, hogy is van az a befogadás?
ma már egy német fontos ember, ha finoman is, de észrevételezte, hogy előbb-utóbb fűtött lakásokat is kellene biztosítani...az pedig bajos(nak néz ki)

ráadásul a menekültek Merkel nevét skandálják, őt éltetik bármerre is mennek...
Toby
"Szép" emlékeik lesznek a töketlen, rasszista, fosós, démonokat látó Mutyisztánról !
arikimao
@F_Viktor: Aha magyarok embertelen hozzáállása!Hát te aztán mindent kimagyarázol ám kedves barátom! Merkel rendesen összekavarta a szart, a levét mi isszuk!A dublini rendeletet a svábok is tudtommal megszavazták. Rendesen áthágták ám! Persze nekik mindent szabad!Ha van rajtad sapka az a baj, ha nincs rajtad az a baj.A kérdéseimre igazán megfelelő választ is tudsz adni?A sógorok akkor most mihez tartják magukat?
F_Viktor
@arikimao: Írod:
"Aha magyarok embertelen hozzáállása!"

El tudom képzelni milyen életkörülmények között élsz, ha te emberhez méltónak tartod a túlzsúfoltságot, ha egy férőhelyre 2-2,5 embert passzíroznak be, idegen férfiakkal zárnak össze gyerekeket, nőket, ha raklapon, a sárban kell feküdniük, ha a rendőrök heccből (vagy, hogy a maradékot haza vihessék?) disznóhúsnak mondják a menekülteknek szánt ételt, ivóvizet mértékkel mérik a 40 fokos hőségben, ha Győrben 10 személyt zárnak össze rácsos cellákba, ha Budapesten a lakosság közé, aluljárókban kell a földön napokat tölteniük, ha az új törvény alapján MINDEN menekültet ki lehet toloncolni Szerbiába?

Megsúgom neked, ha nem is érted, saját magad példád alapján, hogy igen, Európában, a civilizált, nem fél ázsiai társadalmakban ezt elítélik, ennek hangot adnak, ezt embertelen, emberhez méltatlan körülménynek nevezik!
S ez nem magyarázat, ezek olyan tények amelyről szerencsére a világsajtó is beszámolt!
Ez váltotta ki Merkelből és a sógorokból, hogy a dublini III. rendeletet figyelmen kívül hagyva, menekítik ki Magyarországról a szerencsétleneket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.