Victor Ponta román miniszterelnök szerdán kijelentette, hogy "az európai politikusokhoz csatlakozva elítéli Magyarország szégyenletes magatartását migránsügyben", ahányszor az indokolt lesz, függetlenül attól, hogy Budapest ezen megsértődik vagy sem.

A kormányfő a bukaresti parlament folyosóján nyilatkozott újságíróknak. Kérdésre válaszolva kifejtette, hogy a Magyarország által épített kerítéssel kapcsolatban ő nem tett egyebet, mint a többi európai politikussal összhangban, elítélte Budapest Európára nézve szégyenletes magatartását.

Egy másik kérdésre válaszolva hozzátette: Budapest nem Bukaresttel, hanem valamennyi európai politikussal vitatkozik. Rámutatott: a kerítésépítés, valamint a kutyák és fegyverek használata nem oldja meg a menekültkérdést.

Ezt viszont Szijjártó Péter sem hagyta szó nélkül, aki ma azzal vágott vissza, hogy hazugságspirálba keverték magukat a román politikusok: közös megoldásról beszélnek, miközben ellenséges viselkedésükkel és hazugságaikkal teljesen ellehetetlenítik ezt az együttműködést.

Victor Ponta az elmúlt másfél napban olyan méltatlan kirohanásokat intéz folyamatosan Magyarország ellen, amely kirohanások kulturált európai politikushoz teljes mértékben méltatlanok

- mondta a tárcavezető az MTI-nek telefonon adott nyilatkozatában.

Szijjártó Péter szerint talán az okozhatja a román politikusok frusztrációját, hogy a mostani helyzetben könnyen kiderülhet, fel vannak-e készülve a schengeni tagságra, és meg tudják-e védeni a határaikat.

A külgazdasági és külügyminiszter arról számolt be, hogy Zákonyi Botond bukaresti magyar nagykövet szerdán tiltakozó jegyzéket kívánt átadni a román külügyminisztériumnak Victor Ponta Magyarország-ellenes kirohanásai miatt. A nagykövetet ugyan fogadták, de nem voltak hajlandók átvenni tőle a jegyzéket, s ezzel a bukaresti külügyminisztérium megsértett egy "alapvető viselkedési normát" – közölte Szijjártó.

A miniszter ezzel kapcsolatban elmondta, a tiltakozó jegyzékben a magyar kormány arra szólította fel Románia vezető politikusait, hogy hagyják abba a hazudozást Magyarországról, az ország méltatlan támadását és lejáratását.

A diplomáciai magyar-román meccs már megy egy ideje, az előzményekről itt, itt és itt olvashat.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Lehet itt beszélni, hogy ki a szégyenletes. Igaz, pétör?
feco fero
Ki ez a Ponta? Egy köztörvényes bűnöző, aki jobb esetben, többet jár, más esetekben hurcolják, a Bíróságra, Ügyészségre, Rendőrségre, mint a munkahelyére!
Ha ilyen ember lehet Románia miniszter elnöke, Milyen lehet a többi? Remélem azért vannak kivételek is, akik előbb utóbb helyére teszik ezt a faxt.
feco fero
Ki ez a Ponta? Egy köztörvényes bűnöző, aki jobb esetben, többet jár, más esetekben hurcolják, a Bíróságra, Ügyészségre, Rendőrségre, mint a munkahelyére!
Ha ilyen ember lehet Románia miniszter elnöke, Milyen lehet a többi? Remélem azért vannak kivételek is, akik előbb utóbb helyére teszik ezt a faxt.
TASzSz
Victor, Victor, spun francezii! Acestea vor ajuta împotriva Ungariei! Ca Trianon...
IEN
@feco fero:Orbán és bandája ma még azért nem jár ügyészségre,bíróságra,mert mindenhol a kilóra megvett embereik ülnek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.