Nem érdemes mérgelődni a menekültválság miatt és megpróbálni elhajolni a feladat elől, hanem dolgozni kell – mondta Angela Merkel német kancellár egy vasárnapi interjúban.

Angela Merkel a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádióban sugárzott interjúban a menekültválságban folytatott tevékenységével szemben a pártjában, a konzervatív CDU-ban és a bajor testvérpártban, a CSU-ban egyre erősebb bírálatokról szólva elmondta, hogy a következő hetekben sok párttaggal beszél majd a kérdésekről és vitatott ügyekről egy tanácskozássorozaton, amelyet még a válság elmélyülése előtt terveztek.

A Magyarországról elindult menedékkérők beengedéséről egy hónapja hozott döntésről szólva hangsúlyozta, hogy ma sem döntene másként.

A menekültválság kezelésében ugyanolyan sebesen kell dolgozni, mint a pénzügyi válság idején, a feladatot pedig három fő elv követésével lehet megoldani: hatékonyabban, gyorsabban kell elvégezni a menekültügyi eljárásokat, javítani kell az uniós külső határok védelmén és gondoskodni kell a menekültek EU-n belüli méltányos elosztásáról, valamint törekedni kell a menekülthullám okainak megszüntetésére – mondta a német kancellár.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
amaramaistanna
"A Magyarországról elindult menedékkérők beengedéséről egy hónapja hozott döntésről szólva hangsúlyozta, hogy ma sem döntene másként." - Igen,így beszél egy higgadt,igazi államasszony.Németországnak szerencséje van. Merkel kancellár méltán megérdemelné a Nobel.Békedíjat.
pumpaduda
@amaramaistanna: Merkel nem süllyed el ilyenkor ?!
pumpaduda
@amaramaistanna: Miért is, a boszorka rászabaditotta a sáskahadat Európára. Most mégsem mondhatja, hogy az EU gazdaságának legerősebb államfője meggondolatlan volt !
Peller Anikó
@pumpa: Rászabadította a sáskahadat európára. Ne mondon semmit, mondott már eleget. Az egyetlen dolog amit mondjon: LE.

@rámapista: te aztán érted hogyan kell rászabadítani 100 millió nyomorultat európára és ezáltal hazánkra, merkel nem álomasszony, merkel európa népeit káoszbasodró arabok gyengeelméjű tántikája. Majd ő szép lassan kibugyogtatja, hogy "javítani kell az uniós külső határok védelmén", akkor amikor az ő gyengesége miatt máris csaknem egy évet ezzel elkésett.

Nyilván valami arab rokonságod lehet, hacsak te magad is nem bevándorló vagy, a nevedből ítélve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.