Nem hasonlítható össze a Magyarországot 1956 után elhagyó emberek helyzete a mostani népvándorlással – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Jan Eliasson ENSZ főtitkár-helyettessel csütörtökön folytatott tárgyalásán.

"Nem szabad megengednünk, hogy az '50-es években Magyarországról a kommunista diktatúra miatt elmenekült emberek helyzetét a mostani népvándorláshoz hasonlítsák" – nyilatkozott a találkozót követően az MTI-nek a tárcavezető.

"A helyzet ugyanis az, hogy 1956 után a hazájukat elhagyó magyar emberek békések voltak, együttműködtek a külföldi országok hatóságaival, tisztelték más országok törvényeit és nem támadták meg más országok hivatalos szerveit. Most azt látjuk, hogy a mostani bevándorlási hullám jelentős agresszióval is párosul, a bevándorlók egy jelentős része nem tiszteli más országok törvényeit, nem tiszteli az európai jogszabályokat" – tette hozzá.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Az 56-ban emigrált magyarok többsége valóban törvénytisztelő volt, viszont nem kis létszámban hagyták el az országot köztörvényes bűnözők, akik odakint is folytatták ezt a tevékenységet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Pl. az adótörvényt,ha tisztelnénk ugyan,de nem tartanánk be,akkor ugyan mit tudnának az
elnyomóink kivenni a kasszából büntetlenül,az üres kezükön kívül?
nezelodo
@Aki Én: Igazad van, az ötvenhatos forradalom leveréséért sokan kaptak szochazás kitüntetést, a gyerekeik még a nyolcvanas évek második felében is felvételi nélkül kerülhettek az egyetemekre, most meg ők hirdetik véres szájjal az ő demokráciájukat, na meg az erkölcsöt kérik rajtunk számon, ítélkeznek felettünk és a szüleik harcostársai felett önös érdekből.
wagabund
Azt kevesen tudják, hogy utána a Béketanácsban oroszország meghívására felszólalhatott Szíjjártó is...

...azt még kevesebben tudják, hogy orosz nyelven tartotta előadását...
wagabund
@nyanya001: ez a dícséret jólesett...
:-)
amúgy tényleg cuki...
bencemacska
@nezelodo: Kiegészítlek: a volt párttitkár KISZ titkár fia ítélkezik most felettünk!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.