Nem érdemes mérgelődni a menekültválság miatt és megpróbálni elhajolni a feladat elől, hanem dolgozni kell – mondta Angela Merkel német kancellár egy vasárnapi interjúban.

Angela Merkel a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádióban sugárzott interjúban a menekültválságban folytatott tevékenységével szemben a pártjában, a konzervatív CDU-ban és a bajor testvérpártban, a CSU-ban egyre erősebb bírálatokról szólva elmondta, hogy a következő hetekben sok párttaggal beszél majd a kérdésekről és vitatott ügyekről egy tanácskozássorozaton, amelyet még a válság elmélyülése előtt terveztek.

A Magyarországról elindult menedékkérők beengedéséről egy hónapja hozott döntésről szólva hangsúlyozta, hogy ma sem döntene másként.

A menekültválság kezelésében ugyanolyan sebesen kell dolgozni, mint a pénzügyi válság idején, a feladatot pedig három fő elv követésével lehet megoldani: hatékonyabban, gyorsabban kell elvégezni a menekültügyi eljárásokat, javítani kell az uniós külső határok védelmén és gondoskodni kell a menekültek EU-n belüli méltányos elosztásáról, valamint törekedni kell a menekülthullám okainak megszüntetésére – mondta a német kancellár.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
amaramaistanna
"A Magyarországról elindult menedékkérők beengedéséről egy hónapja hozott döntésről szólva hangsúlyozta, hogy ma sem döntene másként." - Igen,így beszél egy higgadt,igazi államasszony.Németországnak szerencséje van. Merkel kancellár méltán megérdemelné a Nobel.Békedíjat.
pumpaduda
@amaramaistanna: Merkel nem süllyed el ilyenkor ?!
pumpaduda
@amaramaistanna: Miért is, a boszorka rászabaditotta a sáskahadat Európára. Most mégsem mondhatja, hogy az EU gazdaságának legerősebb államfője meggondolatlan volt !
Peller Anikó
@pumpa: Rászabadította a sáskahadat európára. Ne mondon semmit, mondott már eleget. Az egyetlen dolog amit mondjon: LE.

@rámapista: te aztán érted hogyan kell rászabadítani 100 millió nyomorultat európára és ezáltal hazánkra, merkel nem álomasszony, merkel európa népeit káoszbasodró arabok gyengeelméjű tántikája. Majd ő szép lassan kibugyogtatja, hogy "javítani kell az uniós külső határok védelmén", akkor amikor az ő gyengesége miatt máris csaknem egy évet ezzel elkésett.

Nyilván valami arab rokonságod lehet, hacsak te magad is nem bevándorló vagy, a nevedből ítélve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.