Amennyiben Szlovénia és Ausztria drasztikusan csökkenti a migránsok fogadását, Horvátországnak nincs más választása, mint hogy meggátolja az illegális bevándorlók Szerbiából való beáramlását az országba, ebben az esetben pedig akár kerítést is hajlandó építeni szerbiai határán – írta a Jutarnji List című horvát liberális napilap kedden.

A lap jól értesült, kormányközeli forrásra hivatkozva azt írta, a tervek már elkészültek, és a kerítés akár tizennégy nap alatt elkészülhet.

Amennyiben Horvátország lezárja határát Szerbiával, a migránsok nagy valószínűséggel Románia felé veszik az irányt, ahonnét ismét be tudnak majd jutni Magyarország területére, mert erre a határára nem építtetett kerítést a magyar kormány, majd onnan folytatják útjukat Ausztria felé – fejtette ki a lap.

Második lehetőségként a lap forrásai azt vázolják fel, hogy a migránsok Bosznia-Hercegovinán keresztül mennének Horvátországba, de ennek kisebbbnek tartják a valószínűségét, mert túl nehéz terepet kellene bejárniuk az illegális bevándorlóknak. Az újság forrásai mindazonáltal megjegyezték, ha mégis ez valósulna meg, Horvátország nehézségekkel találná magát szembe, mert ezer kilométeres határa van Boszniával, amelyet nehezen tudna hatékonyan ellenőrizni.

A Vecernji List, a legolvasottabb horvát napilap arról írt, hogy Ranko Ostojic horvát belügyminiszter találkozót kért szerb kollégájától, Nebojsa Stefanovictól.

A lap arra következtet, hogy a horvát belügyminiszter arra fogja kérni Szerbiát, csökkentse a migránsáradatot, és nyisson egy új, keleti útvonalat is, Románia és Bulgária felé.

Ha Ausztria és Németország lezárja határait a migránsok előtt, Horvátország is megteszi ezt – írta a lap, majd felvázolta ugyanazt a forgatókönyvet, mint a Jutarnji List, vagyis, hogy a migránsok ez esetben Románián és Magyarországon keresztül próbálnak majd meg Nyugat-Európába jutni.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Freewolf
Hoppá!
Ismét kiderült, hogy a problémát egyedül Orbán tudta a helyén kezelni! A sok gerinctelen kritikus most jöhetne elnézést kérni. Persze, hogy nem teszik, azért gerinctelenek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
eladó kerítésüzemet keresek, olcsón.
(orbán viktorné)
Freewolf
Hoppá!
Ismét kiderült, hogy a problémát egyedül Orbán tudta a helyén kezelni! A sok gerinctelen kritikus most jöhetne elnézést kérni. Persze, hogy nem teszik, azért gerinctelenek!
krumpli
Megvan a D-terv !!! Lassan kimerítik az ABC-t !
eszegfu
Nagyon jó megállapitást olvastam a fb-on - sajnos nem jegyeztem meg a nevet -- : ebben az egész menekült kérdésben ugy csinál M.o., mintha egy árviz esetén az én házamba betörne a viz, erre én átvezetem a szomszédhoz, a helyett, hogy a megáradt folyónál segédkeznék. Vagyis mi ugyan "megvédtük" a határainkat, de "kedvesen" rátoltuk a szomszédainkra.
keresztapa
A tájékoztatás szerint számolni kell a Románia felől érkező esetleges áradattal. Érdemes megemlíteni, hogy a magyar-román határszakasz hossza 453 km hosszú, a nyugat-balkáni migrációs új útvonala is lehet ez a határsáv. A védelmi kerítés építését megelőzve hatalmas hullámmal kell számolnia a magyar hatóságoknak, mivel pedig kész a déli kerítésszakasz, fokozott figyelemmel kell kísérni a magyar-román határt, mert az emberáradat nem fog csillapodni! már most előkészületet kell tenni a kerítés megépítésére,még mielőtt megtalálnák az új útvonalat, hogy ne Magyarországon át legyen az. új útvonal, hogy megtalálja álmai Németországában iszlám imádó Merkel asszonyát...
krumpli
@eszegfu: El van tévedve hölgyem a Schengeni határt védtük, ami ha jól tudom a kötelességünk. Ha a határainkat védjük akkor 100-méterrel kijjebb húzzuk fel a kerítést !!! Mi beengedtük őket az EU-ba az más kérdés hogy állatok módjára viselkednek !
krumpli
@keresztapa: Azt hiszi uram hogy a Románok tétlenül nézik majd, ez a csürhe az országukra szabaduljon, hogy azután úgy járjanak mint előbb a Szlovének, most pedig ( ugyanaznap ) Horvátok !?
Csizmás Kond
@eszegfu: Gondolom az illető árvíz esetén a saját házába vezetné a szomszédot fenyegető áradatot...
eszegfu
@krumpli: Bizonyára uram... ugyanis nekem csak papirtérképem van, Nálad meg biztos GPS! Egyébként meg engedtessék meg nekem, hogy ne legyünk egy véleményen... főleg ugy, hogy én soha sem gondolom: nekem van igazam, Te viszont meg vagy győzödve: Nálad az igazság... pedig nem... az igazság bizony relativ.
keresztapa
@eszegfu: A fb on liberál gondolatokkal szennyezett személy ír ilyen negyed gondolatokat, aki az okokat nem csak a felszínt érintve közöl egy konkrétumot , pl a kerítést. De nem teszi fel azt az egyszerűen közérthető kérdést, hogy Európa Unió miért nem védi az unió határait, mivel a 28 tagország adott és ezek a nemzetállamok határok közt élnek. Törvény védi az államok jogait kötelezettségeit. Ezek a jogok kötelezettségek csak és csakis a tagállamokra vonatkoznak, érvényesek tagállamok közösségében a szabad munkaerő áramlása tagországokon belül, de nem a világ felé érvényesek. Az viszont átlátható és tapasztalható, hogy nem munka végzés keresés a népvándorlás oka célja, hanem csak részben az... Ez egy összetett, egy tevékenységre nem meghatározható, rá telepített tevékenységgel nem kifejezhető cselekedetek összessége, Az ami a leggyengébb láncszeme az Unió létének. Nemzetállamok szabad átjárhatósága az Unió meghatározása alapján a 28 tagállamra kell, hogy vonatkozzon nem a világ országaira! Nem de?
krumpli
@eszegfu: Az Ország határai centire ki vannak jelölve, ha ennyire érdekelné a téma, akkor tudhatná, hogy már a kerítés építésének kezdetekor kimondták, hogy nem Közvetlenül az Állam határon lesz hanem annál beljebb. Részemről téma lezárva, kéz'csókolom.
keresztapa
@krumpli: Szeretném nem hinni, de a gyakori tapasztalat az, hogy oly náluk az országunk elleni és csak is elleni tevékenység, hogy általuk kijelölt útvonalon fogják ránk tolni az ember áradatot, ha nem tudunk idejében saját országunk érdekének megfelelően védekezni. Ez viszont nem tetszik, vagy nem tetszik kérdése, hanem a valóság ábrázolása. Ez az én vélelmem!
picike
@keresztapa: ugy kerüljék a magyarokat mint a leprát , menjenek haza ez kis ország megtelt !!!
picike
@krumpli: te egy nagyon okosnak tünsz mond mi a lesz a bevándorlás végégén és az mikor lesz ,mert már nagyon gyomor ideg van bennem mindennap tőlük miattunk értünk .
picike
@krumpli: nem akartam én irni de. tudom pont ...
.. ennek jó vége sehol nem látszik
kavarodás és káosz uralkodik ! El kéne kerülni de hogyan nem tudom mi lesz ...
A folyamatot aki elinditotta Ő beinditotta a gépezet de eddig senki nem akarja megállitani érdekes . minden a pénz körül forog és a hatalom bevándorlás ami áll egy tömeg de ez több tömeg átvándorlás mint a honfoglalás . ez nem az ő hazájuk .!!!
eszegfu
@Csizmás Kond: 14:30 Persze, amilyen "önzetlen"!:))
Freewolf
Miért kell azonnal háborúban gondolkodni? Össze kell a betolakodókat fogdosni és azonnal visszaküldeni őket oda, ahonnan jöttek. Mivel szinte senki nem legálisan lépte át a határt, erre minden jogunk adott!
krumpli
@picike: Itt nem atomot fogunk lőni egymásra, nem cikáznak majd az égen vadászbombázok, ez már egy teljesen más háború lesz.
eszegfu
@keresztapa: 14:40 Nekem is vannak "liberál gondolatokkal szennyezett" dolgaim, mégsem hiszem, hogy felületes lennék. Tulajdonképpen egyetértek a felvetéssel: miért is nem védi meg az EU a határait? Mindig arról van szó, hogy a schengeni határon belül szabad a mozgás és ezt a határt kellene megvédeni. Csak itt ugye ellentmondás van egyrészt a déli szomszédaink (horvátok,szlovének, románok, bolgárok) EU-s tagok, viszont a schengeni egyezményhez csatlakoztak, csak nem ALKALMAZZÁK (amit nem is igazán értek, hogy miért nem?) Horvátország és Románia. Most melyik határt is kellene megvédeni?!
picike
@krumpli: megy mindenki egyszerre tudom
krumpli
@Freewolf: Mivel azt sem tudod kik, és hogy hol vannak... Nem ad, ujjlenyomatot, nincs papírja, nem engedi hogy lefotózzák... Szaladgálunk utána a kukoricásban !!!
Egyet elengedek, de a következőt már hátbalövöm !
Van már itt annyi szellem hogy...
Freewolf
@krumpli: Az első rendőrre támadó erőszakoskodót ha lelövik, rögtön tudni fogja a többi, hogy kell viselkedni!
krumpli
@Freewolf: De nem tették meg !!! És ez már múltidő ! Nem tömegével fognak lázadni, lesznek, de a fontosak, akik már itt vannak tudják mi a dolguk... A többit meg hagy lőjék le.
picike
@Freewolf: ha én mennék az ő határukra lefejeznének és kivégeznének ennyi ezt ők is tudják és mégis itt jönnek ennyien ránk tudva akarattal küldik ket egyszerre ez több mint az országok betámadása !!! én ezt látom a tvén is és a youtubon is ahol irják is kinyirni a magyarokat na és őket nem kell kinyirni annyira hogy ne jöjjenek ide !!! le kell meg kell álitani a beáramlásokat. Nincsen más dolgotok mint utaztatni az embereket ?
Freewolf
@krumpli: Attól tartok igazad van! Én minden illegálisan érkezőt azonnal visszaküldenék!
picike
@Freewolf: nagyur a muszaly de muszály is !!!
picike
@Freewolf: tudod ha temet az ember nem sir,
ha határt őrizz ne sirjon
hanem Őrizze amivel megbizatott ne sirjon !!!
keresztapa
@eszegfu: Schengen határvédelem egy papírra vetett betű halmaz amit senki nem vesz komolyan, minden tagállam kikerüli mert arra alkalmas. A nemzetállamok határainak védelme viszont minden nemzet saját kötelessége nemzetpolgárainak biztonsága, védelme. A Schengen határ létrehozott védelmi egységgel nem rendelkezik, melyet a tagállamoknak kell létrehozni, egységes hozzájárulás és egységes kötelességgel. De mi is a jelen Európa határvédelmére nincs védelmi egység semmilyen szinten semmilyen megnevezett név alatt, miért is? Nos erre a válasz érdemben Eu részéről nem létezik, azért mert gazdasági nagyjaink emigránsok részére műveleti területnek jelölték ki. Gazdasági érdeküknek megfelelően!
eszegfu
@keresztapa: 16:19 Na akkor már csak azt nem értem: O.V. miért hangoztatja, hogy megvédi 1x a schengeni, 1x meg az EU határait?! És akkor valahol igazam van: megvédi M.o. határait, ezáltal "rátolja" a szomszéd országokra a menekülteket! Egyébként még az is felfoghatatlan nekem, mint jogkövető embernek, mi a rossz nyavalyának kötnek egy olyan szerződést, amit egyetlen ország sem tart be?! Ez amolyan "költői" kérdés... csak engem mérhetetlenül bosszant!
eszegfu
@krumpli: 14:42 Nagyon birom az ilyen lekezelő stilust! Nem vagyunk azonos vééleményen, ezért "részemről a téma lezárva", mintegy "Isteni kinyilatkoztatás"... De igazad van, ez nem vélemény-csere, tehát értelmetlen, igy valóban le kell zárni. Minden jót!
krumpli
@eszegfu: " a helyett, hogy a megáradt folyónál segédkeznék. "
Ugye azt is tudja, kik az okozói a megáradt folyónak. Ennek a folyónak a forrásától mi eszméletlenül messze vagyunk. És icike-picikék.
" Azért a víz az úr "
csa-csa
@Freewolf: NA VÉGRE VALAKI!!
egyetértek!
krumpli
@eszegfu: Utoljára.. ön hogy döntene ?! Ha már ennyire asszociálunk.. Inkább öntse el az otthonomat a víz, amire felkészültem, ahelyett akik ugyanúgy tudták mi közeleg, de mégsem emelték fel a saját gátjukat... Ént ezt öngyilkosságnak hívom ! Teátrális de ugye érti a lényeget.
keresztapa
@eszegfu: Ha az ország határát megvédi azzal a schengenit is védi, itt az országok más más időben felfüggesztették az ellenőrzést a menekültek érdekében az ország gyors elhagyásának érdekében ezért is gubancolt ez az egész! Aminek nincs gazdája, mentesül a felelősség alól is, jelenünkbe az Eu-nál ez a helyzet. Amúgy neked van helyes meglátásod @krumpli: -val szembe ,,Az Ország határai centire ki vannak jelölve, ha ennyire érdekelné a téma, akkor tudhatná, hogy már a kerítés építésének kezdetekor kimondták, hogy nem Közvetlenül az Állam határon lesz hanem annál beljebb. Részemről téma lezárva, kéz'csókolom." Légy vidám és énekelj, az igazad kiderlt!
Freewolf
A liberális máklétől elbutultak nem veszik észre, hogy jelenleg háború folyik Európa ellen. Kihasználják a liberális senkiháziak ellenállásra képtelenségét és tudatosan elárasztanak bennünket új honfoglalókkal, akiket pénzen vett propagandisták készítenek fel az útra, hogy destabilizálják Európát. A hazaárulók még tagadják ezt, de ilyen tömegben, ilyen szervezetten, technikai támogatással csak előre eltervezetten lehetett megszervezni és a pénz útját is sejteni lehet!
24. órában vagyunk! Ez véresen komoly!!!
keresztapa
@Freewolf: Gazdasági nagyhatalmak játszmája a globalizáció, Európa egyesült államok megvalósulásáért. Nagymértékben valós következtetéseid vannak, A liberális eszme megbukásának bosszúja Európa ellen.
Freewolf
@keresztapa: Nem hiszünk az összeesküvés elméletekbe, pedig mindig bejönnek! Egy olyan háttérhatalom gerjeszti ezt, amelyik a létezését is titkolja! Ez viszont olyan mint a fekete lyuk. A sötét semmiben is elárulja létét a tömegvonzás!
wagabund
asszem, most a térdre, imához című műsor következik a határainkon... ..ezekben a percekben mondta be a tv, hogy 29ezer migráns indult el görögországból errefelé...útirányuk németország, de még nem tudják merről közelítik meg...

ahogy hallom, az embercsempészek helyismeretétől, kapcsolataitól, illetve pénzéhségétől függ az útirány...akár van kerítés, akár nincs...akár összefogott a varsói szerződés, akár nem..

huszonkilencezer...ezen a héten ideérnek...akár egy cunami...
keresztapa
@Freewolf: '9:58-ra Konkrétan nem hinni kell, de valóságban csak összeesküvés létezik, mert ha nincs összeesküvés egy személy nem tud népvándorlást eszközölni Célzottan európát megszállni. Csak meghívásnak kell eleget tenni amit Merkel Németország nevében tett gazdasági szükségként indokolva. Akkor csak a meghívó országa legyen a vonzás tömeg célja, és ne Európa. Tökéletesen látod, hogy egy olyan háttérhatalom gerjeszti ezt, amelyik a létezését is titkolja! Görögországból 29 ezer migráns indult el ..útirányuk Iszlám Németországa, de még nem tudják merről közelítik meg.a rajongásig szeretett Merkel anyukájukat..
eugen4402
@wagabund: "... akár összefogott a varsói szerződés" - ez tetszett!!! :-)))
eszegfu
@keresztapa: 18:17 Azt gondolom a lényeg valóban: "aminek nincs gazdája, az mentesül a felelőség alól"... és ez általánosságban is kimondható. Krumplival kapcsolatban pedig csak annyit látok: sodorják az érzelmei, türelmetlen...szóval ne menjen diplomatának, se birónak!
keresztapa
Ma Mo az egyetlen az EU-ban, aki cselekszik. Ezt a liberális nyugat nem viseli el, mert a cél a nemzetállamok megszüntetése, az Egyesült Európai Államok életre hívása. Ehhez milliónyi migráns kell, akik semmilyen európai nemzethez sem lojálisak, de végrehajtják a döntéseket és nem gondolkodnak, csak fogyasztanak, vásárolnak.
wagabund
@eugen4402: ...na jó, igazad van, legyen a neve "varsói szerződés compakt"...
most ez a divat..(úgy néz ki működik.)
:-)
keresztapa
Az EU feladta törvényeit, a csak az öntörvényt ismerőknek! Milyen erkölcsi alapon követel erkölcsös törvény tiszteletet az EU állampolgáraitól ha a törvénytelenségnek szemet huny. Illegális szó: a törvénytelenséget jelenti amit a törvény őreinek minden kivétel nélkül kötelességük betartatni ha ezt nem teszik ők is törvénytelen cselekedetek valósítanak meg.
keresztapa
Japánban a mai napig nem fordulhat elő, hogy bármilyen muszlim vezér ellátogasson Japánba és a civilek között sem létezik ez a vallás.

Japánban nem tesz látogatást muszlim országokból egyetlen vezető, vagy diktátor sem. Sem szaúdi herceg, vagy iráni politikus ebben az országban nem fordul meg. Ha ennek az ellenkezőjéről tud valaki, az nyugodtan megcáfolhatja.

1

A világon Japán az egyetlen ország, amely keményen védi magát az iszlámtól. Vajon mi az oka, hogy nincsenek itt muszlimok? Hát maga a japán törvény!

Nézzük az okokat, hogy mért nem érkeznek Japánba muszlimok:

Japán a világon egyedüli ország, amely muszlimnak nem ad állampolgárságot

Muszlim nem kaphat letelepedési engedélyt függetlenül attól, hogy melyik ország szülötte

Az iszlámvallást Japánban tilos hirdetni

Japán iskolákban és egyetemeken és privátban sem oktatható az arab nyelv. Bármely iszlámhoz tartozó nyelv tanítása tilos.

Az arabul írott korán bevitele tilos Japánba!

Létezik a kormány, hivatalos értesítőjében egy olyan cikkely, amely szerint ideiglenes letelepedés adható olyan muszlimok számára, akik beszélik a japán nyelvet. Vallásukat pedig saját otthonukban gyakorolják.

A világon Japán az egyetlen ország, amelynek kirendeltsége elhanyagolható számban van muszlim országban

A japán nép semmiféle érdeklődést nem tanúsít az iszlám iránt

Muszlimok, akik Japánban élnek, csak nagyvállalatok alkalmazottaiként tartózkodhatnak az országban

A japánok semmiféle idegen országból származó orvosok és mérnökök alkalmazását nem engedélyezik

A japán nagyvállalatok alaptörvényében benne van, hogy muszlim nem kérelmezheti alkalmazását

A japán kormány meg van arról győződve, hogy az iszlám egy fundamentalistavallás, amelyet nem hajlandóak megváltoztatni még a globalizáció ellenére sem!

Japánban egy muszlimnak eszébe sem juthat, hogy az országban lakást béreljen

Japánban, ha egy lakónegyedben kiderül az, hogy beférkőzött egy muszlim, az egész lakókomplexumban élő emberek...
keresztapa
Japánban, ha egy lakónegyedben kiderül az, hogy beférkőzött egy muszlim, az egész lakókomplexumban élő emberek készültségbe helyezkednek

Iszlámvallási sejtet senki nem működtethet. Az arab „Madras” is tiltott!

Japánban a sarija törvények alkalmazása tilos, még magánemberként is!

Amennyiben egy japán nő muszlimhoz megy férjül, kitagadják a japán társadalomból

„Japánban az általános nézet, hogy az iszlám egy nagyon nem a mai világba illő vallás, tehát teljesen ki kell közösíteni a japán társadalomból.” – mondta Mr. Komiko Jági a tokiói egyetem tanára.

9/11 után egy arab újságíró Mohammed Juber ellátogatott néhány arab ország mellett Japánba is. Az újságíró azt tapasztalta, hogy a japánok teljes biztonságban élnek és gyakorlatilag teljesen sebezhetetlenek a terrortámadásoktól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.