Orbán Viktor miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár viszonyára is kitér a német menekültpolitikáról közölt pénteki írásában a The Economist.

A brit politikai-gazdasági folyóirat szerint Orbán Viktor, "az illiberális magyar miniszterelnök" az egyike azon "nehéz európai embereknek", akik alááshatják Merkel pozícióját. Orbán szögesdrót-kerítésekkel válaszolt a menekültek érkezésére, és morális imperializmusnak nevezte a német kancellár befogadó hozzáállását.

Economist: Orbán alááshatja Merkel pozícióját

Mint írják, aligha kelthet döbbenetet, ha egy "nacionalista demagóg" bajt kever. Meglepőbb, ahogy Horst Seehofer bajor kormányfő, a CSU vezetője támadja Merkelt, mert bár a bajor uniópárt régóta rendszeresen szurkálja a szövetségi kormányt, ha Bajorország érdekérvényesítéséről van szó, a CSU-vezetők azonban általában óvakodnak attól, hogy a CDU-kancellároknak kárt okozzanak.

Ezúttal azonban más a helyzet. Seehofer nemrég nagy hibának nevezte, hogy Merkel befogadja a menekülteket, majd meghívta Orbánt vendégszónokként egy CSU-rendezvényre, és "öntelt mosollyal" hallgatta a magyar miniszterelnök kirohanásait Merkel kancellár ellen – áll a The Economist írásában.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Orbán szinte minden esetben szembehelyezkedett az EU döntéseivel, természetesen nem elvből, hanem, önös politikai érdekből.
A rendszeres kettős beszéd nem csak Európa, hanem ez értelmes magyar ember számára is nevetséges, és szánni való.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
@Peller Anikó: Nem gondlom !
Sötét vagy !
kutyahűség
Két hangya elhatározza, hogy elefántot vadásznak. "Én elbújok, te elgáncsolod, én előugrok a sötétből és hátulról fojtogatom, jó?"

Na ennyi esélye van aláásni Angela Merkel pozícióját Orbánnak. Az Economist sokszor beszél jól, de sokszor akkora blőd baromságokat hord össze, hogy az elképesztő. Nyílván olyankor van a főszerkesztő szabadságon.
(Illetve: meg kéne nézni az eredeti cikket, mert elképzelhető, hogy megint a jó magyar félreferdítős-félremagyarázós süket szöbeg jött le az eredeti helyett.)
Peller Anikó
@Viktor: "Merkel.. tudja mit csinál.." Ajjaj, ha ez igaz lenne akkor sokkal súlyosabb a helyzet, mert akkor Európa szándékos elveszejtése lenne a vádiratban.

Az az érzésem teljesen összezagyválod az inváziót az orbán eddigi működésével.

És véleményem szerint nem a magyarországi német befektetők és munkaadók hívogatják a fél világ "menekültjeit", nekik annál több eszük van és nem akarnak perfektül imádkozó viszont semmi máshoz nem értő munkavállalókat, már ha valamelyik vállalna munkát.

Na jó, a gyerekcsináláshoz is értenek.
Butautáló
@Peller Anikó: De jól vagy informálva Svédországról Emlőke! Én itt élek és bizton állíthatom, hogy címeres ökörségeket beszélsz!
F_Viktor
@Peller Anikó: Emőke, ha valaha is kiléptél volna fatornyos falucskádból, s nem a kemence mellől próbálnád hinteni orbáni téveszmédeidet, s ismernéd a német munkaerőpiacot, akkor láttál volna üzletekben, gyárakban dolgozó muszlim embereket!
Amíg otthonról próbálod osztani hasonszőrű barátaidnak az észt, addig én jót nevetek tudatlanságaidon!
verőce21
Eddig Ausztria és Svédország jelentette be, hogy elég, nincs tovább, megteltek. Igen, az a Svédország, amely az önsorsrontásig elmebeteg módon viszonyult a bevándorlás kérdéséhez, az a Svédország, amely a szélsőséges liberalizmus állatorvosi lova.

És az az Ausztria, amelynek kancellárja egy aljas és becstelen futóbolond, aki feltalálta az évszázad fogalmát, a "kaput oldalszárnyakkal”.

Még egy-két hét és Németország is kapitulálni fog a betóduló atomfizikusok és vegyészek érkezésétől.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.