Orbán Viktor miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár viszonyára is kitér a német menekültpolitikáról közölt pénteki írásában a The Economist.

A brit politikai-gazdasági folyóirat szerint Orbán Viktor, "az illiberális magyar miniszterelnök" az egyike azon "nehéz európai embereknek", akik alááshatják Merkel pozícióját. Orbán szögesdrót-kerítésekkel válaszolt a menekültek érkezésére, és morális imperializmusnak nevezte a német kancellár befogadó hozzáállását.

Economist: Orbán alááshatja Merkel pozícióját

Mint írják, aligha kelthet döbbenetet, ha egy "nacionalista demagóg" bajt kever. Meglepőbb, ahogy Horst Seehofer bajor kormányfő, a CSU vezetője támadja Merkelt, mert bár a bajor uniópárt régóta rendszeresen szurkálja a szövetségi kormányt, ha Bajorország érdekérvényesítéséről van szó, a CSU-vezetők azonban általában óvakodnak attól, hogy a CDU-kancellároknak kárt okozzanak.

Ezúttal azonban más a helyzet. Seehofer nemrég nagy hibának nevezte, hogy Merkel befogadja a menekülteket, majd meghívta Orbánt vendégszónokként egy CSU-rendezvényre, és "öntelt mosollyal" hallgatta a magyar miniszterelnök kirohanásait Merkel kancellár ellen – áll a The Economist írásában.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Orbán szinte minden esetben szembehelyezkedett az EU döntéseivel, természetesen nem elvből, hanem, önös politikai érdekből.
A rendszeres kettős beszéd nem csak Európa, hanem ez értelmes magyar ember számára is nevetséges, és szánni való.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jancsipapa
Merkel pozícióját maga Merkel ássa ( ásta ) alá ...
zöldszem
Orbán szinte minden esetben szembehelyezkedett az EU döntéseivel, természetesen nem elvből, hanem, önös politikai érdekből.
A rendszeres kettős beszéd nem csak Európa, hanem ez értelmes magyar ember számára is nevetséges, és szánni való.
Peller Anikó
@zöldszem: csakhogy kedves avonszem (szépszem, aszem) az inváziós kérdésben messze nem számít, hogy mit tett eddig a zorbán. És az sem számít, hogy milyen érdekből igyekszik most megvédeni a hazádat.

Mint ahogy az sem számít, hogy a mekergel mit tett eddig jót vagy rosszat, most csak az számít, hogy tönkreteszi Európát a keresztényi neveltetése miatt. Azt képzeli, hogy majd betanítja az agysebészeket és azok majd beállnak vécét pucolni náluk, rosszabb esetben autókat összeszerelni. Meg még azt is képzeli, hogy százezrével kidobálja őket és azok majd szépen felülnek a toloncjárat röpülőkre.

Bár szerintem minden nap mást képzel.
alterego56
"Economist: Orbán alááshatja Merkel pozícióját"
Soha az életben nem hittem hogy szőrös fejjel megérem hogy ez a mondat elhangzik.
nezelodo
Nagy franc ez a Horst Seehofer, Orbán hiúságát kihasználva mondatta el vele Merkel bírálatát, hogy ne ő maradjon a szószban. Persze Orbán azonnal beugrott a megvezetésnek. Valamelyik dörzsölt, valamelyik meg balek, lehet találgatni.
verőce21
Merkel békeidőben jó kancellár volt, de nem tudja kezelni ezt a jelenlegi bevonulásos, elárasztós muszlim honfoglalást. Még inkább erősíti is azt.
Erre nincs szüksége Európának, az európai embereknek. Merkelnek le kell mondania, amíg szépen megteheti.
Át kell adnia a helyét ebben a kérdésben járatosabb, gyakorlatiasabb, a helyzetet kezelni tudó embernek.
1magyar
@zöldszem: Ha Orbán önös érdeke egybeesik a nép érdekével akkor teljesen mindegy mit csinál.
Merkel érdeke nem esik egybe a népével csak még nem tudja mert pillanatnyi népszerűséget szeretne.
A pár év múlva mi lesz nem gondolja át. A nagytőkések azt hiszik az olcsó munkaerő besétál az országba, de jót nevetnék rajta ha ezeket munkára bírnák fogni, háború hamarabb lesz.
JAJMÁR
@1magyar: Ebben a történetben nem a Merkel keresi a népszerűséget. Honnan vagy ennyire járatos a "menekültek" jellemét illetően?
JAJMÁR
Rombolni, megosztani, közösséget bomlasztani mindig "sikeresebb", mint építeni, közös gondolkodásra bírni, értelmes megoldásokat keresni a problémákra.
Az a baj Orbán önös érdekével, hogy a többségnek nem használ, mert a végén az eu széteshet. Kérdezem én: miért és kinek jó ez?
(Nekem van rá egy válaszom, gondolom másoknak is)
JAJMÁR
@1magyar: Gondoltam, hogy a Blikk-ből :) és akkor most lesz "menekültbűnözés is" és majd a kurucinfo listát is készít róluk? A félmillió menekült emberre rávetíted az 5, 10, vagy akár 100 bűnözőt, de pl. a magyar ember makulátlan marad a szemedben ugye? Elő nem fordulhat ilyesmi a mi "köreinkben" :)
(Minden népcsoportban vannak bűnözők, és ráadásul minden szinten.)
Peller Anikó
@jajgató: muszáj neked ezt a hazaáruló dumát nyomnod? Rombolni, megosztani, közösséget bomlasztani?

Föl nem érheted ésszel, hogy az eu pont a beözönlő semmirekellő arabjaid miatt esik szét?

Nem a mergel keresi a népszerűséget? Amikor mást sem tesz csak szelfizget a fiatal arabjaival akiket a merger saját népe tart el?

propeller.hu/nagyvilag/3169617-uzent-sved-miniszter-migransoknak-ne-gyertek
Bercifiu
@alterego56: A bolha csípi az elefántot.
zöldszem
@1magyar: Azt mondod, Merkel népszerűséget akar szerezni. Orbán szint úgy, népszerűséget+ hatalmat!
Orbán a magyar nyelvű plakáttal, és a dróthálóval az elkóborolt 300 ezer nyáját terelte vissza az akolba. Ja meg jó volt a gyűlölet szításra.
Mit csinált? Nehogy azt mond, hogy megvédte Europát!
Egy másik cikknél írtam:"Menekültek, és nem hülyék. Nem akar senki idejönni.
A kvótarendszer hülyeség. De ezen nem kellene lovagolni a magyaroknak, lengyeleknek, szlovákoknak! Ezekbe az országokba a kvóta alapján, küldhetnek menekülteket, de hacsak nem csinálnak aknazárakat a nyugati határszélre a menekültek előbb érnek vissza nyugatra, mint az a közlekedési eszköz, ami idehozta őket. Amúgy meg, egy "nyugattól jobban teljesítő, munkaerőhiányban szenvedő ország igazán elfogadhatná a kvótát".
Ne érts félre nem azt mondom, hogy nincs menekült ügy! De semmiképp nem Orbán az ügy megoldója!!. Talán a legegyszerűbb az lenne:szigorú szűréssel a menekültek és a gazdasági bevándorlók szétválasztása. A gazdasági bevándorlókat különjárattal, szépen haza paterolni.
Vagy, a hazájukat kéne élhető hellyé tenni, ha már a "civilizált világ" volt oly jó és szétbacccta
1magyar
@zöldszem: Ide egyetlen menekült sem érkezik. A menekült megáll az első békés országban a bevándorló meg tovább megy a legjobb szoc.hálóval rendelkező gazdagabb országba.
A másik: lehet, hogy a kvóta szerinti bevándorló hamar visszamenne No-ba ha ide is kvótázzák őket csak ne szabjon meg senki olyat, hogy szállást,munkát stb. kelljen adni nekik.
Az őshonos unios állampolgárnak miért nem kötelező szállást, munkát adni az unióban?
zöldszem
@1magyar: De a pénz amit a menekültek ellátására ad az Unio, az jöjjön?
Abban viszont egyetértünk, minden államnak munkát, lakhatást, megélhetést kellene biztosítania az állampolgárainak. Többek között annak a 3 millió szegénynek+ közel 1 millió külföldön dolgozó magyarnak!! Nem közmunkát!!! munkát.
1magyar
@zöldszem: Az unió honnan adja a pénzt?
zöldszem
@1magyar: Gondolom, onnét ahol minden más egyébre...(stadion, kisvasút, mangalica telep...)Lázár a múltkoriban még kevesellte is az összeget!
. vége!
F_Viktor
@JAJMÁR: Írod:
"Az a baj Orbán önös érdekével, hogy a többségnek nem használ, mert a végén az eu széteshet. Kérdezem én: miért és kinek jó ez?"

Putyinra, az Orbán-Putyin paktumra gondolsz?
Nyugodt vagyok, nem féltem az EU-t, az EU-s politikusok is nagyon jól átlátnak az orbáni terven.
1magyar
@zöldszem: index.hu/nagykep/2015/10/13/sziria_a_haboru_elott/
Ezeknek az sem volt jó hogy jól éltek Szíriában. Aszad dinasztia biztosította nekik de mégis lázadtak.Az iá-t bántotta csak - tehát Putyin teszi a legjobbat az országgal és Európával, hogy segít Aszad-nak.
F_Viktor
@zöldszem: Írod:
"Azt mondod, Merkel népszerűséget akar szerezni. Orbán szint úgy, népszerűséget+ hatalmat!"

Merkelt sem féltem, nem hülye. Ő is és a pártja is nyerni akar a következő választáson, biztosan belefér neki rövid távon az a 4-5 százalékos népszerűségvesztés. Középtávon 2017-ig a következő németországi szövetségi parlamenti választásokig pedig nagyon sokat nyer a német gazdaság.

Írod:
"A kvótarendszer hülyeség. De ezen nem kellene lovagolni a magyaroknak, lengyeleknek, szlovákoknak!"

Kvótarendszer szükségszerű Te adtad meg rá a miértet), de ráerőltetni nem lenne szabad egyik országra sem. Erről népszavazással kellene dönteni, nem holmi álságos fityeszes aláírásgyűjtéssel.

Lengyelek, Szlovákok, Csehek csak Merkel hívó szavára várnak, Magyarország újra magára marad.

Írod:
"Talán a legegyszerűbb az lenne:szigorú szűréssel a menekültek és a gazdasági bevándorlók szétválasztása."

Ez az EU és Merkel célja. Törökországgal közösen a regisztrációs adatok alapján könnyen meggátolható, hogy a gazdasági menekültek elindulhassanak Európa felé.
nyanya001
@Peller Anikó: Ha úgy szólítod, hogy @jajmár biztos kapsz választ !
F_Viktor
@1magyar: A belinkelt cikkedből:
"A szír menekültek valószínűleg azért is állnak értetlenül és frusztráltan az előttük rendre bezáródó európai határok előtt, mert Szíria 2011 előtt lényegében minden menekültet befogadott. Az ENSZ adatai szerint 1,3 millió menekült – ez több, mint a szír népesség 6 százaléka – élt Szíriában, köztük egymillió iraki és több tízezer palesztin. Idén eddig körülbelül 450 ezer ember nyújtott be menedékkérelmet Európában. Ha mindenkit befogadnánk, a kontinens népessége még akkor is csak körülbelül a jelenlegi népesség 0,1 százalékával növekedne."
zöldszem
@nyanya001: Hagyd @nyanya001: Pro-peller Anikó, a nick-nevek változtatásával piheni ki a tegnapi stroke-ját!-:))
Peller Anikó
@nyanya: gondolod hogy érdekel a válasza?
nyanya001
@zöldszem: aszongya...mergel... te jó Isten !
nyanya001
Csak úgy nem mellesleg " mergel" kormánya teremtette meg azt,
amiből ma Magyarország nem kevés uniós hozzájárulást kap,
amiből ez a moslék kormány viriböl 5 éve !
zöldszem
@nyanya001: + azt is "monnya": nem érdekli a válasz...
na de akkor minek szólít meg bár kit is?
nyanya001
@zöldszem: Őszintén szólva sz@rnék a válaszára !
zöldszem
@nyanya001: Helyes! Aki téged leszar, azt mély tisztelettel szard le Te is!-:))))
Peller Anikó
@Viktor: 12.57, "parlamenti választásokig pedig nagyon sokat nyer a német gazdaság."

Ugyan mit nyer szerinted? Több ágy fogy meg matrac? Azt a svédektől veszik. Úgy képzeled, hogy az atomfizikusokat munkára tudod fogni? Talán egy bombagyárba elmennek néhányan "dolgozni".

Már a svédek is rájöttek, hogy a munkahelyeket nem velük fogják betölteni, a betolakodók kizárólag terhet jelentenek nekik. A németeknek is, csak ők még nem jöttek rá mert azt hiszik a mekergel majd megoldja, ingyen átképzi az agysebészeket és megtanítja őket németül dolgozni aztán már csak néhány millió jöjjön még és kilő a gazdaságuk ami nyilván nagy szarba van ha arabokkal akarja megtermeltetni a nyugdíját.

"a svéd migrációs miniszter mondta csütörtökön.. az ország egész egyszerűen megtelt. Morgan Johansson arra kéri az Észak-Németországban tartózkodó migránsokat, hogy maradjanak ott."

Na ezt kellett volna tenni nekünk is, megkértük volna a betolakodókat, hogy maradjanak szerbiában pl. Hogy ez eddig nem jutott eszünkbe...
JAJMÁR
@Peller Anikó: vagyis @p.inó: A kultúra ott kezdődik, hogy az egyik ember tiszteletben tartja a másik ember nevét. Te még a blogtársaid nicknevét sem vagy képes tiszteletben tartani. A német kancellár neve pedig Angela Merkel, te szerencsétlen nyomoronc. Tanuld meg, és csak akkor használd, ha le tudod írni! Ha azt képzeled, hogy különleges dolog a másik nevét átalakítgatni, csak azért, mert ezt nagyon szereted, rajtam ne múljon, a neved számos változatát kaphatod tőlem, és hidd el, ez a legszebb, ott fönt.
a P.inó! ha úgy jobban tetszik, az utolsó betűjét a-ra cserélheted.

De biztatok mindenkit, okozzunk örömet p.inónak :-D
JAJMÁR
@F_Viktor: 12:28 Ha nyugodt vagy, az jó, biztos jobban látod a helyzetet, mint én. Egyébként én sem a politikusoktól féltem az eu-t, hanem az ilyen szerencsétlen, agyatlan nyomoroncoktól mint ez a p.inó!
F_Viktor
@nyanya001: Írod:
"sak úgy nem mellesleg " mergel" kormánya teremtette meg azt,
amiből ma Magyarország nem kevés uniós hozzájárulást kap,
amiből ez a moslék kormány viriböl 5 éve !"

+ ne feledkezzünk meg azokról a német befektetőkről, munkaadókról, akik nélkül Magyarország mára már nem létezhetne Európa térképén.
F_Viktor
@Peller Anikó: Írod:
"Ugyan mit nyer szerinted?"

Nem hinném, hogy az európaiak kíváncsiak a véleményedre, vagy Orbánéra (jajjj, 250 francia neonácit ki tudott vinni az utcára... :-D ).
Merkel (is) tudja mit csinál, arra felé nem szokás választások előtt négyszer átírni a választási törvényt, átrajzolni a választási körzeteket. Ő (is) tudja, hogyan kell demokratikus úton választást nyerni., már kétszer megoldotta ezt a problémát.
nyanya001
@Peller Anikó: Nem gondlom !
Sötét vagy !
kutyahűség
Két hangya elhatározza, hogy elefántot vadásznak. "Én elbújok, te elgáncsolod, én előugrok a sötétből és hátulról fojtogatom, jó?"

Na ennyi esélye van aláásni Angela Merkel pozícióját Orbánnak. Az Economist sokszor beszél jól, de sokszor akkora blőd baromságokat hord össze, hogy az elképesztő. Nyílván olyankor van a főszerkesztő szabadságon.
(Illetve: meg kéne nézni az eredeti cikket, mert elképzelhető, hogy megint a jó magyar félreferdítős-félremagyarázós süket szöbeg jött le az eredeti helyett.)
Peller Anikó
@Viktor: "Merkel.. tudja mit csinál.." Ajjaj, ha ez igaz lenne akkor sokkal súlyosabb a helyzet, mert akkor Európa szándékos elveszejtése lenne a vádiratban.

Az az érzésem teljesen összezagyválod az inváziót az orbán eddigi működésével.

És véleményem szerint nem a magyarországi német befektetők és munkaadók hívogatják a fél világ "menekültjeit", nekik annál több eszük van és nem akarnak perfektül imádkozó viszont semmi máshoz nem értő munkavállalókat, már ha valamelyik vállalna munkát.

Na jó, a gyerekcsináláshoz is értenek.
Butautáló
@Peller Anikó: De jól vagy informálva Svédországról Emlőke! Én itt élek és bizton állíthatom, hogy címeres ökörségeket beszélsz!
F_Viktor
@Peller Anikó: Emőke, ha valaha is kiléptél volna fatornyos falucskádból, s nem a kemence mellől próbálnád hinteni orbáni téveszmédeidet, s ismernéd a német munkaerőpiacot, akkor láttál volna üzletekben, gyárakban dolgozó muszlim embereket!
Amíg otthonról próbálod osztani hasonszőrű barátaidnak az észt, addig én jót nevetek tudatlanságaidon!
verőce21
Eddig Ausztria és Svédország jelentette be, hogy elég, nincs tovább, megteltek. Igen, az a Svédország, amely az önsorsrontásig elmebeteg módon viszonyult a bevándorlás kérdéséhez, az a Svédország, amely a szélsőséges liberalizmus állatorvosi lova.

És az az Ausztria, amelynek kancellárja egy aljas és becstelen futóbolond, aki feltalálta az évszázad fogalmát, a "kaput oldalszárnyakkal”.

Még egy-két hét és Németország is kapitulálni fog a betóduló atomfizikusok és vegyészek érkezésétől.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.