Dacian Ciolos korábbi (2010-2014) európai uniós mezőgazdasági biztost jelölte miniszterelnöknek kedden Klaus Iohannis román államfő, és megbízta azzal, hogy egy szakértői kormányt alakítva vezesse Romániát a jövő ősszel tartandó parlamenti választásokig.

Az államfő a pártokkal folytatott egyeztetések után tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, a változást követelő társadalmi elvárások közepette Romániának független, feddhetetlen, a komplikált rendszerek irányítására képes miniszterelnökre, és minden korrupciós gyanún felül álló miniszterekre van szüksége.

A román alkotmány szerint a miniszterelnök-jelöltnek tíz nap áll rendelkezésére, hogy az általa javasolt kormánynévsor és kormányprogram számára bizalmat kérjen a parlamenttől.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Hat ez az... Mikor lesz ader ennyire "tokos legeny?" Nem hiszem el, hogy adernek nem volna lehetosege ugyanazt tenni, mint Johannisz tette.
Tenyleg, tart meg otthon a rendkivuli allapot?
Vagy most mar nyugodtan folytatodhat a lopas, ahogy eddig?
colibri
karma 1 Rendkívüli állapotról már senki nem beszél. A fidesses vezetők, de különösen Orbán feje felett glória leng, amiért "megmentette" a migránsoktól Magyarországot, de méginkább Európát! A lopás egy napig nem maradt abba, természetesen folytatódott akkor is, amikor a menekültek átvonultak az országon. Tegnap már arról beszéltek a tv-ben, hogy a rengeteg úniós pénzből mennyit nyúlnak le saját zsebbe a tűz körül ülők.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.