Ausztria egyelőre nem építi meg a tervezett 25 kilométeres drótkerítést az osztrák-szlovén határ mentén, Spielfeldnél – közölte pénteken az osztrák belügyminiszter. Egy majdnem 4 kilométeres kerítést ugyanakkor megépítenek.

Johanna Mikl-Leitner belügyminiszter kijelentette: szlovén kérésre egyelőre lemondanak a korábban tervezett drótkerítés felállításáról. Jelezte ugyanakkor: azonnali előkészületeket tesznek annak érdekében, hogy szükség esetén akár 48 órán belül felállítsanak egy ilyen akadályt. Erre – mint mondta – akkor kerül sor, ha a menekültek átengedésével kapcsolatos szlovén biztonsági intézkedések nem hatékonyak.

Konrad Kogler, a belügyminisztérium közbiztonságért felelős főigazgatója ugyanakkor arról tájékoztatott: a menekültek szabályozott áthaladása érdekében Spielfeldnél felállítanak egy 2 méter magas és 3,7 kilométer hosszú kerítést, de az nem szögesdrótkerítés lesz.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
Annyira szarban vannak, hogy már egy 25 km-s kerítésre se telik nekik.
36
Ez fenyegetés az osztrákok részéről. Hiszen, ha a szlovén határvédelem nem hatékony, akkor építenek az osztrákok. No, de kérem! Hol van itt már az Européer fogalmazás, az összefogás és a PC, ami hetekkel ezelőtt, még dőlt belőlük?!
Harmadjára írom le. Kerítés lesz mindenhol.

Érdekes. Tegnap rátaláltam a Frei dosszié egy 2005-ös műsorára. Izraelről szólt. Ellátogattak az izraeli határ falhoz is, amit mint tudjuk, nagy katonai erőkkel védenek. Elhangzott egy mondat, amit nem tudok elfelejteni. "Ami most itt, a jelenben Izraelben van, az lesz a jövő, Európában."
Hmm...10 év és megvalósult.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.