"Nem kapjátok meg a gyűlöletem" – ez a címe annak a levélnek, amelyet Antoine Leiris írt a terroristákhoz, akik a Bataclan klubban meggyilkolták a feleségét.

Íme a teljes levél az atv.hu-n megjelent fordítás alapján:

 Nem kapjátok meg a gyűlöletem

Péntek este elvettétek egy különleges teremtménynek az életét, az életem szerelméét, a fiam édesanyjáét, de nem kapjátok meg a gyűlöletem. Nem tudom kik vagytok, nem is akarom tudni, halott lelkek vagytok. Ha ez az Isten akiért vakon gyilkoltok a saját képére teremtett minket, akkor minden golyó a feleségem testében egy seb az ő szívében.

Nem adom meg nektek azt az örömöt, hogy gyűlöljelek benneteket. Pedig messzire mentetek érte, de gyűlölettel válaszolni tettetekre azt jelentené, hogy meghajlok azelőtt a tudatlanság előtt ami ilyenné tett benneteket.

Azt akarjátok, hogy féljek, hogy bizalmatlanul nézzek a honfitársaimra, hogy feláldozzam a szabadságom a kényelemért cserébe.

" Nem nyert ! Újra próbálkozhat. "

Újra láttam őt ma reggel végre a várakozással töltött éjszakák és a nappalok után. Ugyanolyan szép volt mint péntek este mikor elment, mint 12 éve amikor belebolondultam.

Természetesen elemészt a szomorúság. Ezt a kis győzelmet nektek adom, de nagyon rövid lesz ez. Tudom, hogy ő elkísér majd bennünket minden nap, és találkozni fogunk a szabad lelkek paradicsomában, ahová ti nem kaptok bebocsátást.

Ketten maradtunk a fiammal, de erősebbek vagyunk a világ minden hadseregénél.

Nincs is több időm amit rátok fecsérehetnék mert oda kell mennem Melvilhez aki most ébred a délutáni alvásából. Alig 17 hónapos és uzsonnázni fog mint minden nap. Azután elmegyünk játszani mint minden nap és ez a kisfiú egész életében megszégyentít majd benneteket azzal, hogy boldog és szabad lesz. Mert nem, nem kapjátok meg az ő gyűlöletét sem.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Ez egy öszinte, mély érzelmekkel megírt levél...
Pár könnycseppet kicsalt belölem ( is )
Mnden részvétem az ilyen EMBER elött,
adjon Isten neki eröt a picurka felneveléséhez !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
Amíg ott egy arab getto is marad, addig nem lesz béke. Naív ábránd, hogy szabad lesz a gyerek, meg stb. Fel kell a gettokat számolni, deportálni, vagy kitelepíteni. Ez egy radikális, de biztos megoldás.
rugacs
A gyűlölet gyűlöletet szül, a terror félelmet... mindegyik normális szerintem. Mégis, ha az elsőnek nem vonzata a második, akkor nem ér célt a tett.
Vannak emberek akikből a terror nem félelmet, hanem gyűlöletet vált ki, pl. a rokonszenv által. Nem bennünket ért támadás, de rokonszenvből dühöt és gyűlöletet vált ki belőlünk az elkövetők ellen. Pedig a terroristák magyarázataikkal inkább támogatást akarnak kiváltani másokból, de a végeredmény mégis csak az, hogy inkább az áldozatokkal éreznek az emberek rokonszenvet.
A terroristák a francia hadsereg bombázásának megbosszulásával magyarázzák tetteiket, pedig a katonák katonák ellen harcolnak - még ha áldozatul esnek civilek is -, ám ők kivétel nélkül civileken állnak bosszút, olyanokon, akiknek sem közük a háborúhoz, sem beleszólásuk nincs abba.
Ez gyáva, aljas tett, amikor fegyvertelen embereket békés területen megtámadnak. Miközben ők (a támadók) a másik fél emberségére számít - arra, hogy ők ugyanezt nem fogják elkövetni a saját családjukkal, barátaikkal...
Azért kíváncsi lennék a támadók arcára, mit szólnának ahhoz, ha egy kommandó elfogná szüleiket, feleségeiket, gyermekeiket - akik ártatlanok a tettük elkövetésében - és fegyvert fognának a fejükhöz...és a civilizált viselkedést félretéve fejbe lőnék azokat?! Szemet szemért. Akkor is ilyen "bátrak" és elkötelezettek lennének?
Hiszen a legnagyobb fájdalmat nem a halottak, hanem a családtagjaik, szeretteik elvesztését átélő túlélők élik meg...
zolobacsi
Javaslom nézzétek meg "A királyság" c. filmet. Jó és mellé tanulságos, épp ide vág. A levél szép, csak hamis, nem valós érzelmeket tükröz. Legfeljebb azt, ahogy szeretne érezni. Sajnálom, de ahelyett, hogy elfojtja, inkább ki kellene engednie a haragját.
Desischado
Nagyon szép, emberi levél, könnyezek rajta! Sok erőt és kitartást kívánok ennek az EMBERNEK, és szeretetben nevelje fel a pindurkát!
rugacs
A világ nem igazságos, hanem olyan, amilyen emberek alkotják. Amíg egy terrorista azt teszi, teheti hogy nem az őt támadó katona ellen lép fel, hanem annak rokonát, barátját, békés embertársát támadhatja meg (terrorizálhatja), addig nem lesz vége a terrorizmusnak.
Majd ha a vezetőink végre belátják, hogy csak az ő módszereikkel lehet ennek véget vetni, ha ugyan ahhoz a kegyetlen lépésre szánják el magukat - vagyis a terroristák szeretteit, családját teszik ki atrocitásnak, és a terroristák is átélik a veszteség poklát - akkor talán a terroristák is felhagynak az e fajta esztelen öldökléssel.
A békének ára van. Ezt az árat a terroristáknak kell megfizetni.
Sajnos, amíg ártatlanok csak kizárólag a mi oldalunkról esnek áldozatul, addig nincs miről beszélni... :-(
picike
veletek sirunk és könnyezünk értük sir a világ ma könnyes holnap nevet majd sok sikert az élethez nekik és minden hasonló társnak együtt érzésünk részvétünk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.