Ajdar Tljauberdin nyugalmazott orosz pilóta az M1 aktuális csatornán szerda este azt mondta: lehetséges, hogy megsértette a török légteret a kedden lelőtt orosz vadászgép, de biztos, hogy nem szándékosan.

A pilóta arról beszélt, elképzelhető, hogy véletlenül megsértette a török légteret az orosz gép, mivel nagyon nagy sebességgel repült és ismeretlen volt a terület a pilóták számára, mivel először repültek fölé. Hozzátette: nem hiszi, hogy felderítést végeztek volna.

Arra a kérdésre, hogy tudott-e volna védekezni a támadás ellen a Szu-24-es, Ajdar Tljauberdin úgy válaszolt: elvileg igen, de mint Vlagyimir Putyin orosz elnök is mondta, "hátba támadtak bennünket".

Kedden a török légierő lelőtt egy orosz harci gépet, amely Ankara szerint megsértette az ország légterét a szíriai határnál. Moszkva szerint viszont a gép végig Szíria légterében haladt.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
úgy van ez, hogy nem szándékosan sértette meg vagy tízszer véletlenül és mellesleg, de a törökök se semmik, azok is összevissza hazudoznak az igazság elérése érdekében.
fekete
Az eletban maradt pilota.hogy alig varja,hogy repulhesen ujra,majd o oda rak ezeknek a senkihazi torokkoknek.Eszt mondta a BBC- North Americaba. Jol teszed,es sok sikert.
Főlökött
Mivel a lokátorral bemért és digitálisan kijelzett repülési útvonal rögzítésre került, illetve a kommunikációs csatorna is 'magnózott', tehát rögzítésre kerül minden beszélgetés a gép és a földi személyzet között, ezek fényében jó kérdés, mit is mondhatna még az orosz pilóta.
Max azt, hogy nem hallotta a figyelmeztetést, avagy nem tudta, hogy másik ország légterében tartózkodik.
Majd a bizottság kivizsgálja és tájékoztatja a feleket, illetve a közvéleményt a megállapításairól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.