Navracsics Tibor távollétében fogadhatták be a hazánk ellen eljárást követelő polgári kezdeményezést – írja az Index.

Politikai döntés született az Európai Bizottság biztosi kollégiumában arról a polgári kezdeményezésről, amely arra kérné a Bizottságot, hogy indítsa el Magyarország ellen „hetes cikk szerinti eljárást”.

Az "Ébredj Európa" elnevezésű kezdeményezés felhívása szerint az Orbán-kormány sorozatosan megsérti a jogállamiság alapvető elveit.

"Nehezemre esik elfogadni, hogy egy ilyen döntést az egyetlen olyan kollégiumi ülés napirendjére kellett kitűzni, amelyről hiányoztam az elmúlt két hónapban, anélkül, hogy előtte konzultáltak volna velem"

 – írja Navracsics Tibor az Index birtokába jutott levélben. A EP-képviselő nem tudott jelen lenni az ülésen, mert egy másik tanácsülésen vett részt Brüsszelben.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
A címlapfotó a vezérröl FÉLELMETES !!! Olyan graz-i tablókép ...:-((((
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Alzheimer Fauna
Ilyen az élet Tibike: Mire kisül a hús, kihűl a krumpli.
sentinel216
Navracsics tanult a főnökétől. A vezír is távol marad minden érdemi döntésnél, akár parlamenti, akár bizottsági szinten hozzák meg azokat. Kiadja az ukázt, hogy mi legyen, aztán elutazik külföldre, vagy éppen egy vadászkunyhót ad át az ország másik végében, ahol még telefonos térerő sincsen, nehogy megkérdezzék a véleményét.
sentinel216
Ha pedig beüt a krach, akkor ráfogjuk a nyuszira, mert én ott sem voltam.
sokanvagyunk
Na tessék!... - Ez csak a muszlim terroristák újabb térnyerése lehet! Navracsics meg két hónapja sehol! :)
volvós
A címlapfotó a vezérröl FÉLELMETES !!! Olyan graz-i tablókép ...:-((((
Eriksson
Lassan azt vesszük észre, hogy Magyarország lett Európa Szíriája.
vonotok
A címlapfotó maga BORZALOM. Egy jóllakott tulokra hasonlít. Könyörgöm, ha valaki törölni tudja, kérem tegye meg. Köszönöm.
nyanya001
Visszajött a saller ebben csak az a baj, hogy az ország fogja megsínyleni !
verum
Navrasicsnak miért volt fontosabb a másik ülés, mint az, ahol az országnkról döntenek?
nyanya001
@verum: Hogy a " klasszikust " idézzem... csak !
Butautáló
Mondtam én, hogy egyszer megelégelik! Magyarország meg csak áll majd, hugyos szárú nadrágban! köszönet Fidesz!
Szókrakész
Azért elég undorító, sunyi döntéshozatal volt ez.
Nekem ne mondja senki, hogy egy kávé mellett a szünetben poénből dobták be a javaslatot.
Ehhez hosszú előkészítő munka kell.
Tervezni, a paragrafusokon átrágni magukat, felmérni minden előnyét, hátrányát.

Sunyi aljas brigád lehetett ebben a...

Bezzeg Görögországot, aki aztán tényleg padlózza az EU-t minden szinten, nem szavazták ki, nem kezdeményeztek ellene semmit.
Jellemtelen patkányok társasága ez.
sentinel216
@verum: Mert ott éppen lóvét osztogattak. Meg kellett védeni a főnök érdekeit. Navra nem gondolta, hogy a sok diplomáciai figyelmeztetés után egyszer csak megunják a vezető tagállamok a finomkodást és komolyan a csüngőhasú tyúkszemére lépnek.
Szókrakész
Na most minden külföldön és itthon élő liberális tapsikolhat, hogy az országgal ezt csinálják.
Csak gratulálni lehet nekik.
Fel se fogják, hogy ennek milyen következményei lehetnek magyar és eu-s szinten.

Csak azt nem tudom, ha valóban kizárnak minket akkor a liberális politikusok miből fognak élni?
varirmag
Van aki tudja milyen társaság a z "Ébredj Európa" ???

www.lokal.hu/2015-11-soros-megint-megtamadta-magyarorszagot/

Nah,ja !!! Tényleg lehet "tapsikolni " !!!. Hajrá !!! Nem először drukkolnak az ország ellen !!! és nem is utóljára.
varirmag
@Szókrakész

Amiből ma is élnek !!! Szarkeverésből !
rugacs
Jó kis helyzet! :-D Az uniót irányító balosok talán még meg is szavaznák Magyarország kizárását, hiszen milyen blamázs számukra, hogy minden úgy történik, ahogyan O.V. megjósolta...
Bár ha kizárnak minket, azzal jókora öngólt is rúgnának minden téren. Kezdve azzal, hogy az összes nyugati befektető elbukná mindenét..., a kezdeményezők - akik a Fidesz megdöntésére vágynak ezzel a húzásukkal bebetonoznák a mostani pártot a hatalomba, mert ha kizárnak minket, ember (párt) nem lesz, aki megdönthetné a mostani vezetést...Ráadásul azzal is bátran lehetne számolni, hogy a kizárásunk után néhány ország önként követne bennünket..., aztán a migránsválság megoldhatatlan volta grátisz... az unió mint olyan szétesne, hiszen már most is a szétesés küszöbén áll..
Hány milliárdot is invesztáltak az országba? Na abból egy fillért sem tudnának kimenteni... Így ránézésre az ország nem sokat veszítene, legalábbis sokkal kevesebbet, mint ők..
Butautáló
@Szókrakész: Ha kizárják Magyarországot, akkor az összes Fideszes féltheti a bolhaszaros életét, mert még mindig többen vannak az Orbánt gyűlölők mint a seggét nyalók! Lesz nemulass a nagypofájú szarháziaknak! Lehet cementet meg sódert venni és ÁSNI!!!
enslaved
@Butautáló: Nem fogják kizárni Magyarországot, ezt te is jól tudod.
Butautáló
@enslaved: De addig szorítják a Vezír tökét, amíg a magyarok elégelik meg! Ezt meg Te is jól tudod! Nagyon belekeveredett a Fidesz a gyűlöleteskedésbe és annak mindig rossz vége van. A kurmány nagyon megfizeti az árát a szavazatszedésnek! Már mondtam nemegyszer, nagyon szar öregkora lesz Orbánnak, már ha megéri egyáltalán!
Szókrakész
@Butautáló: Feltudod mérni a következményeit a dolognak?
Ha azt hiszed, hogy csak úgy megy ez a brigád és önszántából ezüsttálcán kínálja a hatalmat az ellenzéknek, akkor nagyon tévedsz.
Itt vagy így, vagy úgy, de cumizni fog az EGÉSZ ország.
Szókrakész
@Butautáló: Ez akár kontraproduktív is lehet.
Mert ha addig szigorítanak, hogy az egész ország, vagy nagy része eu ellenes lesz, akkor mit érnek el vele?
Ez akár lehet olaj a tűzre.
Desischado
Ez várható volt. Butautáló jól mondja, egyszer várható volt, hogy elege lesz az EU-nak! Csak ki ne rakjanak, mert akkor simán végünk! De talán előbb utóbb kinyílik az emberek szeme, hogy orbán a káoszba visz minket, ha nem állítjuk meg!
karma1
@Szókrakész: Egyaltalan nem fogok tapsikolni, ha Ma.o.-t kizarjak az EU-bol, mert a folyamat nem az, hogy az EU fogja kizarni Ma.o.-t, hanem orban viktor golyozza ki Magyarorszagot a sajat , minden teren lehetetlen politikajaval. Ha "kizarodunk" az EU-bol, akkor az pontosan fogja tukrozni, amit orban vegulis akart, lazarral egyutt, meg koverrel, aki azt mondta, hogy ideje lenne nagyon lassan, de kihatralni az Uniobol...

Hol volt az - egyebkent fideszt elarulo - navracsics 2 honapig??? A 19.11-es hsz-edre valaszolva: igen, nem felora alatt dontott az unio errol a lepesrol, dehat mar akkor sem volt elerheto navracsics - ezek szerint!

A masik: nem kell sajnalnod a liberalis politikusokat, mert mindegyik visszamegy a szakmajaba, vagy a vallalkozasaba, es dolgozni fog, mint a politikai palyafutasa elott tette.
F@snia inkabb azoknak kell, akik sitty-sutty milliardosok lettek, orbannak, aki egy percet nem dolgozott, na meg azoknak, akik ezekbol eltek eddig, mesesen, nem kozmunkaberes szinten...

Nem lenne jo, ha kizarnak Ma.o.-t, de talan ezert eloszor otthon kene tenni. Valodi munkahelyeket letesiteni, nem az epitoipart tenni huzoagazatta a stadionepitesekkel, mert ez kamu, belatni, hogy eladtuk Magyarorszagot putyinnak az atomeromuert a kovetkezo 50 evre legalabb, a kornyezeti karokat nem is beleszamitva.
Szókrakész
"A másik: nem kell sajnálnod a liberális politikusokat, mert mindegyik visszamegy a szakmájába, vagy a vállalkozásába, és dolgozni fog, mint a politikai pályafutása előtt tette."

Mesélj, melyiknek mi a szakmája, vagy a vállalkozásai?

Akkor miért a politikában próbálnak vízfelszínen maradni, ha a vállalkozásaik olyan sikeresek, vagy ők szakmájukban olyan jók?
Nem kell dicsérni őket.
Ugyanolyan herék, mint a jobboldali politikusok.
varirmag
Van aki elolvasta ezt az irományt ??? Vagy csak köpköd egy kicsit ???
Vagy a partvonalról ostsztja az észt.
Nem az EU-nak van baja az országgal,hanem egy szarkeverő sorostársaságnak !!!
Ez is csak szarhabosítás,hangulatkeltés, amivel sokat ártanak,nem,nem Orbánnak,az ORSZÁGUNKNAK !!!

A magyarországi liberális(nak) nevezetteknek könnyű lesz munkát találni.
Hiszen az elnök : FGábor +
a tagság 1 fő : FGábor
Ezt kishazánkban élők talán tudják,a határon kívűl élőknek meg talán ott kellene osztani az észt ahol élnek.
NA ! lehet fidesznyikezni,annak is annyi alapja lesz mint az országot feljelentő szarkeverésnek.
Vizual
@rugacs: Látom nem változol. Bal vagy jobb oldali tőkés nem számit. Láttuk, hogy hogyan költözik egy egy vállalkozás egyik országból a másikba, hátrahagyva épületeket, sokszor még a kevésbé fontos gépeket is. Mint olvashattad ha tudsz olvasni, hogy pár fejlesztés már a gk ipar sem nálunk kezdeményezett. Ne aggódjál. Te is munka nélkül maradsz.
Vizual
@varirmag: Orbán futkosott annak idején az Eu-z feljelentve boldog boldogtalant. Te meg önálló gondolatok nélkül csak a brossura szöveget nyomod. Elvtárs !
Vizual
@Szókrakész: Ugyan már. Aki hülye az az államtól vár fizetést. Aki bátor az maga is megpróbálja. Aki meg okos annak sikerül is. Nem otthon.
karma1
@Szókrakész: Nincs kedvem reszletezni, de vegyuk csak Gyurcsanyt es orbant,... Elobbinek mar akkor meno vallakozasa volt, mielott politizalni kezdett, orban meg egy percet e4m dolgozott, a KISZ-titkarsag az egy pozicio, de nem munka
Nincs kedvem parttalan hulyesegekbe belemenni, meg l.simonnak is van vallalkozasa, es fideszes... Valoszinu, elobb volt neki (a felesegenek) az, mint ahogy o politizalni kezdett...
magyarbakancs
Önként és dalolva választottuk az EU-t.
Alá írtuk a szerződést.
7 fejezetből 4 a Fidesz 3 az MSZP tárgyalt le.
Elfogadtuk a feltételeket.
Kérdezném, ennek ellenére mért kell mindig megszegni a szerződés szabályait?
Nem tetszik, az EU szabályai lépjünk ki, vagy tárgyaljunk némely fejezetet újra.
Ne hugyozunk mindig szembe széllel, mert szemünkbe hordja a szél a pisinket.
Szókrakész
@karma1: Ezek szerint te nem vagy tisztában a Gyurcsány gyár és vagyon eredetével, az ő "tisztességes" vállalkozásával, munkájával.
szaboria1
Akkor minek vannak még mellette annyian ha nem figyelik az eseményeket.
karma1
@Szókrakész: Kezded megint az Apro villaval? Nem unalmas meg?
egyvandor
rakesz GyF cége a meszaros&meszaros cégével ellentétben piaci körülmények között működik ,munkát ad az embereknek,nem csal adót, nem felejti el az egymiiliárdos osztalék befizetését, ...
Szerinted csányi Gorbán mellett legbefolyásosabb szotyi köpködő hogyan lett az ország leggazdagabbja? (hogy csak a "dolgozói" részvény trükköket említsem)
Nem sül le a képedről a bőr?
pbalage
egyszer köpött a csányi a bajnairól is, ezzel nem szerzett jó pontot:

www.youtube.com/watch?v=MeyBJBElRg4&feature=youtu.be&t=501
így működik a fidesz. (csak kb az általam bejelölt résztől kezdődő 1 percet érdemes meghallgatni, a többi már nem érdekes)
vadnarancs
Mindenki a vezírünk ellen van, de bírjuk a nagy nyomást, győzelmünk elkerülhetetlen. A haldokló kapitalizmust akkor is túléljük! Ez nem 1960-ban íródott, hanem most, 2015-ben!!!
F_Viktor
Nincs ebben semmi meglepő, eddig is a kérdés az volt, az EU meddig fog várni, meddig tűri, hogy Orbanisztán szembe menjen az EU alapjogaival, alaptörvényeivel.
Kezdődött 2011-ben a sajtószabadság megsértésével, 2013-ban az alaptákolmányunk "megtámadásával a híres Tavares jelentéssel, a most csúcsosodott ki, most jutott el arra a pontra az EU, hogy Orbánt válaszút elé állítsák. Persze ez figyelmeztetés a V4-nek is.
Sajnálatos, hogy eddig vártak, nem vették komolyan Orbán diktatúráját, hogy végül is az emberi jogok megsértése, s az uniós pénzek lenyúlása verte csak ki náluk a biztosítékot.

Navracsics viszont a hülyékhez szólt, mert mi változott volna ha ő is jelen van? Brüsszelben nem az orbáni szavazógépezet dönt...
nyanya001
@karma1: Majd jön a nagyeszű izo az is aprózni szokott.
Butautáló
@Szókrakész: A változást nem tudja az ellenzék megoldani, ahhoz túl gyenge. Fel tudom mérni a következményeket, ha kikerül Mo. az Unioból. Csak nem érdekel...Viszont van egy sejtésem. Ma kb. egymillió sárga szájú Fityuszos fröcsögteti a nyálát. Az értelmi képességük átlagát tekintve a tökhülye és az amőba közt vannak valahol. Többször annyi és többször okosabb milliók ellenben hallgatnak a háttérben és szerintem ez a legvészjóslóbb zaj ma Magyarországon. Robbanás lesz a vége, meglásd!
volvós
Bemegy egy férfi a brüsszeli kocsmába:
- Kérek egy Fidesz fröccsöt!!
- Az milyen? - kérdezi a kocsmáros.
- Kétharmad, egyharmad!!
Szókrakész
@karma1: Ja hogy Gyurcsányt megkérdőjelezni unalmas, de Orbánt szidni az örökzöld?
karma1
@Szókrakész: Na akkor most gyorsan lapozz a kis program-brossuradban, mert navracsics tiborrol van szo, a rosseb se Gyurcsanyozott, felfogod vegre?
Vagy neked minden lenyomott szo utan fizetnek? Mindegy, csak nyomogasd a gepedet?
Szókrakész
@karma1: Az Apró villa mióta Navracsics.
Csak a válaszodra reagáltam.
Épp itt égetted most be magad.
Már terelsz, már vádaskodsz.
Gyenge kísérlet.
Ezt a logikai ellentmondást, amit most alkottál, hogy fogod kifésülni?
karma1
@Szókrakész: 19.34-kor TE vetetted fol, hogy "mibol fognak elni a liberalis politikusok?" Erre mondtam en, hogy vegyuk a ket vezeto politikust, mi van, ha Gyurcsany, es mi van, ha orban megy vissza dolgozni ...

De nem ismetlem meg meg egyszer a valaszomat, felesleges...
Szókrakész
@karma1: Te jöttél a Gyurcsány becsületesen, szorgalmasan felépített birodalmával.
Az volt az origó.
karma1
@Szókrakész: Orulok neki, hogy te is ugy latod...:o)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
F_Viktor
@Szókrakész: Írod:
"Ja hogy Gyurcsányt megkérdőjelezni unalmas, de Orbánt szidni az örökzöld?"

Felvilágosítalak, Gyurcsány 2009. április közepe óta nem kormányozza Magyarországot, ellenben Orbán 2010. májusa óta teszi tönkre az országot!
Tehát Gyurcsányozni régóta okafogyottá vált!
Szókrakész
@F_Viktor: Egyszer volt Budán Gyurcsány Ferenc.
És bőven elég volt.
Ismétlés a tudás anyja.
Aki egyszer megégette az országot, az ne akarjon újra "forradalmi" tűz lenni.
F_Viktor
@Szókrakész: Jó fityeszes vagy, ilyenek kellenek pártkatonának, tuti nem vered IQ-ban a Vezíreidet (nekik ez nagyon fontos), ők ugyanis valamit sejtenek, nem véletlenül félnek Gyurcsánytól.
Szókrakész
@F_Viktor: Gyorsan írjál még vagy hármat, hogy meglegyen a karakter és a párt fizetni tudjon!
F_Viktor
@Szókrakész: Hígagyú, nekem eddig egyik párt/kormány sem adott semmit, nem dörgölődzök sehová, nem mantrázom egyik párt érdekeit sem!
Én európainak, demokratának vallom magam, azaz értékrendem!
A hozzád hasonló HAZUG embereket pedig megvetem, gerinctelen pártkatonának tartom.
Aki nem tudja megcáfolni az általam írtakat, s csak a személyeskedésre futja, azt a fentieken kívül még egy kis pöcsnek is tartom.
Eriksson
Megint elborította a fos az agyát valakinek. :(
Szókrakész
@F_Viktor: "A hozzád hasonló HAZUG embereket pedig megvetem, gerinctelen pártkatonának tartom.
Aki nem tudja megcáfolni az általam írtakat, s csak a személyeskedésre futja, azt a fentieken kívül még egy kis pöcsnek is tartom."

Hígagyú, pöcs,...

"s csak a személyeskedésre futja..."

"Én európainak, demokratának vallom magam, azaz értékrendem!"

És most egyben.
És találd meg a hét ellentmondást!

"@Szókrakész: Hígagyú, nekem eddig egyik párt/kormány sem adott semmit, nem dörgölődzök sehová, nem mantrázom egyik párt érdekeit sem!
Én európainak, demokratának vallom magam, azaz értékrendem!
A hozzád hasonló HAZUG embereket pedig megvetem, gerinctelen pártkatonának tartom.
Aki nem tudja megcáfolni az általam írtakat, s csak a személyeskedésre futja, azt a fentieken kívül még egy kis pöcsnek is tartom."
Szókrakész
@F_Viktor: Itt egy másik demokratikus, abszulút személyeskedésmentes válaszod.

"No, mivan, sikerült kihúznod fejedet a kerti budiból, s tükörbe néztél?"
F_Viktor
@Szókrakész: Pöcsfej, az alapkérdésem még mindig adott, amíg nem vagy a témában egy picikét is vitaképes, addig előttem káros vagy a társadalomra, mint az atomhulladék!
Szókrakész
@F_Viktor: "@Szókrakész: Pöcsfej, az alapkérdésem még mindig adott, amíg nem vagy a témában egy picikét is vitaképes, addig előttem káros vagy a társadalomra, mint az atomhulladék!"

"Én európainak, demokratának vallom magam, azaz értékrendem!" sic F_Viktor

És mindezt európaiasan, demokratikusan, értékrendesen írod, igaz?
F_Viktor
@Szókrakész: Tudod elv társ, amilyen az adjon Isten, nálam olyan a fogadj Isten!
DE ma már egyszer leírtam:
"Mivel megvetem a hazugokat, így természetes, hogy személyeskedő mondatok is be-becsúsznak."
Szókrakész
@F_Viktor: Most már késő hypózni magad!
F_Viktor
@Szókrakész: Szippantós mikor csapolt le utoljára? Maxon van a híg trágyalé a koponyaüregedben!
rugacs
@F_Viktor: A hozzád hasonló európai "demokraták" teszik éppen hadszíntérré Európát! Olyanok, akiknek nincs hazája, így azokét akarja tönkretenni, akiknek van! Olyanok, akik sértett mellőzöttségük miatt Magyarországot támadják, annak lakosságát akarják tönkretenni, hiszen tettükkel nem a vezetőket sújtják (azoknak semmivel sem lesz rosszabb), ám a lakosságnak annál inkább. Azoknak az embereknek lesz sokkal rosszabb, akik esetleg nem is politizálnak, akik semmiről sem tehetnek, akik semmi rosszat nem tettek a mocskolódók ellen!
Azok, akik panaszt tettek az ország ellen, rohadék szarrágó hazaárulók, akiknek én soha semmi rosszat nem tettem, de az én életemet is tönkre akarják tenni!
Ezért ha lehetőségem nyílik rá, ki fogom nyomozni, kik ők, és a mocskos képüket mindenhova eljuttatom, hogy ha valaki az utcán felismeri őket, akkor köpjön a pofájukba. Szívesen elintéznék részükre egy jó kis lincselést is, hála gyanánt!
Szóval ha te is ilyen köcsög hazátlan hazaáruló európai "demokrata" vagy, ugyan ez vár rád is!
Ha jól emlékszem, te vagy az az "egyetlen pártot sem támogató" pályázatíró, aki a baloldal idején jól élt - vajon miért? - és a Fidesz érában nem kapott munkát.
Felettébb érdekes... a pályázatíró cégekre éppen nem jellemző a pártsemlegesség..., főleg ha az egyik idején sikeres a másiknál csődbe megy... Na ennyit a szavahihetőségedről...
F_Viktor
@rugacs: Írod:
"A hozzád hasonló európai "demokraták" teszik éppen hadszíntérré Európát!"

Európában csak Magyarországon léteznek ellenségek, többi részén békében élnek a népek. Még a terrorizmust is tudják kezelni!

Írod:
"Olyanok, akik sértett mellőzöttségük miatt Magyarországot támadják, annak lakosságát akarják tönkretenni, hiszen tettükkel nem a vezetőket sújtják (azoknak semmivel sem lesz rosszabb), ám a lakosságnak annál inkább."

Téves a következtetésed, a magyaroknak egyetlen ellensége van, maga a kormánya!
Mert azzal, hogy Orbán Magyarországot fokozatosan kivezette az EU-ból, azzal a magyar népet sújtja.

Írod:
"Azok, akik panaszt tettek az ország ellen, rohadék szarrágó hazaárulók, akiknek én soha semmi rosszat nem tettem, de az én életemet is tönkre akarják tenni!
Ezért ha lehetőségem nyílik rá, ki fogom nyomozni, kik ők, és a mocskos képüket mindenhova eljuttatom, hogy ha valaki az utcán felismeri őket, akkor köpjön a pofájukba. "

Nem kell nagyon keresgélned:
"Ezermilliárdos uniós támogatási forrásoktól fosztaná meg Magyarországot Orbán Viktor, legalábbis ezt szorgalmazta Strasbourgban néppárti képviselők előtt. Arról megfeledkezett, hogy a támogatásokat nem az általa hazugnak titulált kormány, hanem térségi fejlesztések, vállalkozások, önkormányzatok, civilszervezetek kapják utólagos kifizetés, és igen szigorú ellenőrzés mellett."
24.hu/fn/gazdasag/2006/10/25/orban_elzarna_unios_penzeket/

Azt viszont el kell fogadnod, hogy az EU-ban betelt a pohár, nincs szükségük olyan családtagra, szomszédra, aki képtelen a beilleszkedésre, képtelen betartani a ratifikált törvényeket, bomlasztásával idegen érdekeket képvisel, saját adófizetőik euró milliárdjait lopja szét.

Írod:
"Szívesen elintéznék részükre egy jó kis lincselést is, hála gyanánt!"

Hajrá! De ne a TEK oldalán szervezd meg az akciódat :-)

Írod:
"Ha jól emlékszem, te vagy az az "egyetlen pártot sem támogató" pályázatíró, aki a baloldal idején jól élt - vajon miért? - és...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.