Bejárta az internetet annak a magyar kamionosnak a videója, aki megelégelve a francia autópályán kövekkel dobálózó bevándorló suhancokat, ijesztésképpen többször közel hajtott hozzájuk.

A sofőr egy szlovák cég, a Dabeda s.r.o. alkalmazásában áll, a hvg megkereste a kamionos munkáltatóját.

Peter Gratz megerősítette, hogy a sofőr náluk dolgozik, a cég által tervezett lépésekről annyit mondott: utasították, ne tegyen közzé magánvéleményeket, politikai véleményeket a YouTube-on vagy bárhol máshol, miközben dolgozik, különösen akkor ne, ha a cég kamionjait használja.

Arról nem szól a tulajdonos, hogy az ijesztgetés miatt felmond-e az alkalmazottjának, vagy bármilyen büntetést tervez-e kiszabni rá.

Nem rúgják ki a suhancokat ijesztgető kamionost

A hvg azt is megkérdezte: mi a helyzet, ha a menekültek megpróbálnak felmászni a kamionra, vagy kárt okoznak a rakományban. Peter Gratz azt mondta: az okozott károkért általában nem teszik felelőssé a sofőröket, de abban az esetben igen, ha az ő agresszív viselkedésük is szerepet játszik a helyzet kialakulásában.

Időközben maga a kamionos is közzétette a saját reakcióját, ebben többek között elismeri, hogy meggondolatlan volt, és közli, hogy a videó a „legbensőségesebb baráti körének” készült, illetve tudja, hogy nem szép dolog élcelődni a nyomorúságos embereken, de nem ő tehet róla, hogy ilyen helyzetbe jutottak.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
Mit keres egyáltalán gyalogos az autópályán???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vadnarancs
Persze, tipikus szélsőjobbos birka. Olyan Petra-szindrómát vélek felfedezni. Vagánykodunk a csürhe előtt, milyen bátran belerongyolunk emberekbe, majd jön a mosakodás, mosdatás, sápítozás! Na ilyen a szélsőjobb horda! Annyira magyar, hogy szlovák cégnél dolgozik!
36
Miért is kellene kirúgni a sofőrt?!
A BBC is készített, TV stábbal elkísérve angol kamion söfőrt, helyzet képet a calais-i viszonyokról. Az sem botrányosabb, amit ők filmeztek.
vadnarancs
@36: Ők is hencegtek vele? Ők is szándékosan közéjük hajtottak? Neked van egyáltalán értékrended?
Csizmás Kond
A kamionos sem az útról nem tért le sem olyan manővert nem csinált ami sértené a közlekedési szabályokat...viszont ezek a barmok igen sőt ha valaki más csinálna ilyent biztos megbűntetnék.
...de van akiknek a kártevők párfogása jelenti a humanizmust.
TASzSz
Mit keres egyáltalán gyalogos az autópályán???
Csizmás Kond
@vadnarancs: ...mert szerinted aki angliában mosogat, aki izraelben pelenkáz, aki németországban takarít az nem magyar...vad felfogásaid vannak.
vadnarancs
@Csizmás Kond: A ti elméletetek szerint ők nem magyarok. Csak ti vagytok azok, az agymosott torz értékrendes birkák. Mindenki más hazaáruló libsi!
vadnarancs
@TASzSz: Jó kérdés, azonban nem hiszem, hogy egy öntörvényű kamionosnak kellene a tömegbe hajtással büntetni a szabálytalankodókat!
Csizmás Kond
@vadnarancs: Ezt is te elmélkedted itt előbb.
36
@vadnarancs: Az angol kamionosok, csak egyszrűen megmondták, hogy nekik a saját életük a fontos és a családjukhoz, haza akarnak érni. Ez szerintem az értékrend. Egyébként, ők leráncigálják a felcsimpaszkodó migránsokat a kocsiról.
vadnarancs
@36: Akkor sem ütik el. Ez a francia rendőrök sara, nekik kell megoldani. Nem újkeletű a probléma, tizenévvel ezelőtt is ez volt a helyzet. Akkor miért nem visítoztak? Ha önvédelemből kellene hasonlót tenni, akkor elfogadhatóbb. Itt szó sem volt erről...
36
@vadnarancs: Jó, amit írsz. Csak sajnos a francia rendőröknek is a politika diktálja, legfelülről a parancsokat. Hiányolom, hogy a rendőröket sem kérdezik meg a véleményükről. Pedig az lenne a szólás és sajtó szabadság. Abban is igazad van, hogy nem új keletű a probléma. Kampányszerűen jönnek időnként elő a kamionos témával. De ettől még tele van a you tube a felvételekkel.
F_Viktor
@vadnarancs: Jobbereink most is csak azt bizonyítják, hogy semmibe veszik a törvényeket, ők a bűnözök értékrendjét fogadják csak el. Nyomor, káosz az ő világuk.
Ők is csak bűnözök!
TASzSz
@vadnarancs: De nem is PETRA-szindróma ez!!!
egyvandor
tasz 14:36 "Mit keres egyáltalán gyalogos az autópályán?"
Vannak ennél érdekesebb kérdések is.
Miért mérgesedett el a helyzet? Miért szítottak az egyházak a történelem során, hogy mára idáig jutottunk? Miért háborúznak az emberek? ...
Ehhez képest képest menekülő, vagy jobb létre vágyók glasszálása az autópályán semmi.
egyvandor
Kíváncsi lennék hova tudna fajulni a helyzet, ha a glasszálók is ugyanabba a hergelt állapotba kerültek volna mint ez a kamionos. Én személy szerint nem is őt kárhoztatom. Sokkal inkább azokat a meghatározó suttyókat, akik hiszterizálják az embereket. Köztük magyar részről első sorban Gorbánt, aki nemzethy meg(nem)oldásával sokkal inkább akadályozta a helyzet rendezését. Ezért sokkal több időbe fog kerülni az értelmes válasz megadása. Sőt Gorbán manővere veszélyezteti Eu-s tagságunkat, felzárkózásunkat, Esélyt teremt arra, hogy az elmaradt világ markába taszítsa országunkat.
varrólány
Tényleg nem jó ha magánvéleményt politikait megoszt de úgyis sok mindent elhallgatnak , legalább kiderült a valóság, és az is hogy mennyire tehetetlenek az európai országok .
enslaved
Pedig kirúghatnák, mert egyet sem ütött el:-)
Csolovek
@vadnarancs: Nem az a lényeg,hogy kinek a sara,hanem a kamionos kivan téve a veszélynek.Ezt kéne felfogni.
vadnarancs
@Csolovek: Miért is van kitéve? Kb 20 éve az a helyzet arra felé. Rengeteg kamionos ismerősöm mesélte már 10-15 évvel ezelőtt is. Ők nem vállalták azokat a fuvarokat emiatt, pedig dobtak rá pénzt annak, aki arra ment. Nem is erőltette, aki tehette a Calais-i utakat. Ha a kamionos ki van téve veszélynek, akkor önhatalmúlag emberek közé hajt? Tényleg ennyire birka vagy?
vadnarancs
@TASzSz: Ugyanaz a hiszti, mártírkodás, előbb vagánykodás, majd sajnáltatás. Ezt tudják a jobberes birkák, ezzel toborozzák az agyamenteket.
TASzSz
@vadnarancs: NEM kell ebből poitikát csinálni!!! Nem is tudhatod a kamionos beállítottságát...
Egyszerűen semmi keresnivalója gyalogosnak az autópályán!!! TILOS!
vadnarancs
@TASzSz: Melyik szót nem érted? NEM A KAMIONOSNAK KELL RENDET TENNIE, hanem a megfelelő szerveknek! Persze, hogy nem helyénvaló. Tudod mi lenne, ha mindenki önbíráskodásba kezdene???
TASzSz
@vadnarancs: NINCS KERESNIVALÓJA GYALOGOSNAK AZ AUTÓPÁLYÁN!!!
vadnarancs
@TASzSz: Ezt senki sem vitatja. Látom értelmezési problémáid vannak, abban sajnos nem tudok segíteni. Már egy első osztályos is felfogta, amit írok, ne haragudj, nincs türelmem jobban elmagyarázni. Napnál világosabb, amit leírtam.
TASzSz
@vadnarancs: Engem még az "önbíráskodás" sem érdekel, ne gyere mindig a jogi fogalmakkal!
Egyébként akinek rendet kéne tartania ott, azoknak meg van kötve a kezük!!! Nem tehetek / tesznek semmit a szervek! Innentől kezdve nagy a KÁOSZ! Ez pedig senkinek sem jó!
vadnarancs
@TASzSz: Akkor az a megoldás, hogy közéjük hajtok és "gyere a k.va anyátokat megb.szlak" és társaik? Ugye nem gondolod komolyan? :)
Csolovek
@vadnarancs: Tudod én arra gondoltam Példa: Ha esetleg meghülyülnél és abban a kamionban lenne a gyógyszered és a bucomák elzárnák az útját kifosztanák vagy tönkre tennék akkor is ez lenne a véleményed ingerkém.? És mondjuk,hogy a kamionos (hogy segítsen rajtad a meghülyüléseden) egy kicsit megnyesné a bucomákat te miattad akkor is így vélekednél f...ingerkém?
vadnarancs
@Csolovek: Az elmebajodat ne itt túráztasd. Rohadtul nem érdekel, milyen beteg gondolataid vannak, a törvények mindenkire vonatkoznak. Rád is pubi!
ila51
Miért rúgnák ki ? Nem olyan vonzó pálya már a kamionozás , itt is lasszóval keresik a sofőröket , még gyorstalpalóra is befizetik a 0 kilométerest is.
Freewolf
Miért rugnák ki? Nem hajtott közéjük, ezt csak a librálhülyék állítják. A vadaknak nem kell semmiféle szabályt betartani?
vadnarancs
@Freewolf: Már meg nem hajtott közéjük? Librálhülye? Vedd be a gyógyszeredet, már az eddig általad kreált új szavakra sem emlékszel! Mielőtt baromságokat írsz előtte olvasgass kicsit.
F_Viktor
@Freewolf: Megnyugodhatsz, fél órája magától a kamionostól, azaz Jedytől hallottam a Zello kamionosoknak csatornán, hogy elbocsájtották állásából.
Most pár ismerősöm keres neki munkát Angliában és Olaszországban, mert nem akar magyar cégnél, de magyar bejelentéssel sem dolgozni.
A csatornán technopali nickkel holnap délelőtt megtalálhatod, jelenleg éppen viszik Magyarországra.
Freewolf
@F_Viktor: Íme a liberálfasiszta banda megint gyűlölködik a hazáját és Európát féltő ember ellen, ha ki merészeli mondani a véleményét a vadakról. Ezt a fajtát a tengerbe kéne zavarni, mert mindenkit megrágalmaz, tönkretesz, aki nem fogad szót a táj és nemzetidegen fajtájuknak! Mocsok csürhe, moslékzabáló sertés banda!
Freewolf
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.