Az amerikai hadsereg bagdadi parancsnokságának szóvivője, Steve Warren ezredes szerint az elmúlt napok bombázásaiban legalább 350 embert, a várost védő harcosainak felét vesztette el az ISIS az iraki Ramadiban – írja a The Guardian, amelyet a 444.hu idéz.

A Bagdadhoz közeli, az ún. szunnita háromszög egyik központi városát még májusban foglalta el az ISIS.

350 ISIS-terroristát likvidáltak az amerikaiak

"Biztos vagyok benne, hogy el fog esni, és mi segítünk is ebben" – mondta az amerikai védelmi miniszter, és megígérte, hogy az amerikaiak Apache helikopterekkel is támogatni fogják az iraki haderőt, ha az kéri, és amennyiben az stratégiailag döntő erőfölényt hozna.

Az amerikai tisztviselők az elmúlt hetekben többször is jelezték, hogy elégedetlenek az iraki hadsereg teljesítményével és azzal, hogy mennyi időbe telik a város visszafoglalása. Ugyanakkor szerintük az elmúlt napokban fontos fejlemények voltak, az ISIS stratégiai fontosságú állásokat vesztett a város környékén.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
@csigabiguli: Az ne zavarjon,hogy a koalíciós erők már több mint egy éve bombázzák az ISIS-t.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csigabiguli
@hetöndöe: Téged se zavarjon hogy eddig lőtték a jó nagy melléket, valszeg szándékosan !
csigabiguli
@hetöndöe: Amióta Putyin bombázni kezdett, és őket is számon kérte a szenátus, azóta találnak el valamit. A másfél éves bombázás, a tízezer bevetés alatt nem találtak el semmit, max tízszer megölték az DAES pénzügyminiszterét... :D :D :D
hetöndöe
@csigabiguli: Erre a teóriára kb. ugyanannyi a bizonyíték,mint arra,hogy Putyin az ISIS-t bombázza e egyáltalán,vagy inkább a szír lázadókat.
hetöndöe
@Csizmás Kond: Vagy mindenki bombáz mindenkit.:-)
Csizmás Kond
@hetöndöe: A többi arabtavaszos lebombázottaknak mind közös volt az érdekbaráti köre...itt közbejött egy olyan elem ami nem közülük való...
Amúgy az egész demokratizálási folyamat pont azon az elven bonyolítódott le mint az '56-os események valaha...csak más nevet adtak neki mert ugye ezt a nyugat csinálta...vagyis a kommunizálódást globalizációra cserélték.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.