Az államfő és az új kormány alkotmányos intézkedései ellen tiltakoztak. A varsói önkormányzat közlése szerint ötvenezren vonultak az utcára szombaton a lengyel fővárosban, hogy az államfő és az új kormány alkotmányos intézkedései ellen tiltakozzanak. A tüntetést az újonnan alakult Demokráciavédelmi Bizottság (KOD) szervezte, amely szerint Andrzej Duda államfő az alkotmányt megsértve nevezett ki alkotmánybírákat. Az elnöki palota felé vonulva a tiltakozók azt kiabálták, hogy “Dudának mennie kell”, az elnöki palotához érkezve pedig azt kezdték skandálni, hogy “Ez nem Budapest, hanem Varsó”.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: zöldszem
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
A lengyel nagyon szabadságszerető nép, és nem csak sóhajtozik, hanem tesz is érte! Tized annyi lenne a magyarokban, én annak is örülnék.
Putyinnak meg biztos nem fog lefeküdni! Ebben különb OV-nál!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eriksson
@zöldszem: Mert nincs náluk ezerféle nemzetiség, de már ott is is bomlik az összetartás, ahogy elnézem. Kell még Goodfriend, meg Coleen Bell féle küldöttek és máris ott a káosz.
F_Viktor
@zöldszem: Mert a lengyel nem hülye, mert a lengyel szabadságra vágyik, mert a lengyel Európához akar tartozni.
Igen, s ha kell, ennek érdekében össze is fognak.
bencemacska
A lengyel nagyon szabadságszerető nép, és nem csak sóhajtozik, hanem tesz is érte! Tized annyi lenne a magyarokban, én annak is örülnék.
Putyinnak meg biztos nem fog lefeküdni! Ebben különb OV-nál!!!
karma1
Vilagos mara mar, hogy mint rendesen, orban megint haudott... Meg hogy bennunket kovet mar mindenki Europaban,... Nyugat, Kelet, mindenki... Talan at kene allni valami utosebb drogra ott Grazban, szoljanak mar a dokiknak, mert most meg ott tart don vittorio, hogy bennunket kovetnek... (Mondjuk ez jol egybevag a skizofreniajaval, uldozesi maniajaval...)
karma1
Akkor mi most mi a franc vagyunk? orban szerint mi nem tudjuk toleralni a multikulturakat, mert azok ismeretlenek a magyar homogen tarsadalomban...

Valaki szerint meg ez van: " Mert nincs náluk ezerféle nemzetiség, de már ott is is bomlik az összetartás, ", ami igaz, de akkor meg vagyok teljesen hasonulva...
verum
@Eriksson: - ez nem nemzetiségi, hanem emberi tartás kérdése.
Nálunk éppen hogy a (mély)magyar nemzetiségű az, aki a legjobban széthúz, aki a legjobban utálja, alázza honfitársát és ellenségnek nézi.
pbalage
Ó, Be sajnálom, hogy a lengyelek is beszopták a putyinos cuccot.
Vajon ki fogja előbb felakasztani a Fővezért?
pamparam... pamparam...
vadnarancs
Most akkor a békemenetbe se jönnek többet?
szaboria1
@vadnarancs: De egyre gondoltunk. A CÖF is most esik pofára.
Toby
A helyzet ugyanaz, mint nálunk, Stumpf Piftit is kajakra nyomták be az Ab-ba annak ellenére, hogy nem felelt meg a kinevezés feltételeinek !
Ez persze Mocsokisztánban nem szokatlan !
Levendula
Ahogy a lengyeleket ismerjük, az 50 ezerből könnyen lesz 500 ezer... Mindenhol van korrupció, de egy önérzetes nép nem hagyja, hogy hülyét csináljanak belőle.
verum
Azért én emlékeztetném a lengyeleket arra, hogy amikor Budapestet emlegetik, emlékezzenek arra, amikor idejöttek szimpátiatüntetni Orbán mellett.
Ezért tulajdonképpen bocsánatkéréssel és nem kritizálással tartoznak!
zöldszem
@Eriksson: Miért kell másra kenni a xart? Nincs összetartás! Külföldön sem tartanak össze.
Kár példálóznod, lehet mellébeszélni, szépíteni, abban az országban, ahol a miniszter a Világ második legkorruptja ott nincs mit szépíteni.
F_Viktor
@verum: Írod:
"...amikor Budapestet emlegetik, emlékezzenek arra, amikor idejöttek szimpátiatüntetni Orbán mellett."

Európa bármely országában lehet tüntetést szervezni Orbán mellett, 1-2 ezer neonácit bárhol lehet találni (Franciaországban is összegyűltek 250-en).
Utána már csak (fityeszes) kommunikáció kérdése az egész, hogyan adják el a "hírt" a mélymagyarokjaiknak (Európa népe Orbánt követné...).
verum
@F_Viktor: - akik lengyelből jöttek, igencsak nem neonácik voltak...
Eriksson
@verum: Na, de ki a mélymagyar? Aki Etelközből jött?
Eriksson
@zöldszem: Te meg mi a szarról beszélsz?
A Lengyeleknél eddig nem volt igazán zavar, ez nem zavar? Most, hogy más lett a választás eredménye mint az előzetes elképzelés, rögtön lettek problémák, melyeket sorban fog követni a többi is.
Mert mi a probléma? A választások előtt közvetlenül a PO kinevezett öt alkotmánybírát, s a PIS a győzelem után ezt érvénytelenítette. Ettől aztán dőlt a demokrácia meg a szólásszabadság? Na de kérem!
karma1
@verum: Az egy nyugdijas tunti-menet volt... Azok jottek vissza szivesen nosztalgiazni, akik annakidejen hoztak a piacra csencselni a lepedot meg a torulkozot...:o))))
verum
@karma1: - nem tudom, nem ismertem egyet sem. Viszont az tény, hogy felelőtlenül jöttek, gondolom fizették is a költségeiket. Szóval nincs mint a szemünkre vetni.
zöldszem
@F_Viktor: Nekem tök mindegy ki mikor tüntet Orbán mellett! Lengyelek franciák, neonácik melegek... Az viszont @rvára dühít aki nem itt él, dolgozik, adózik és szavazhat!!!
verum
@Eriksson: - ki a mélymagyar? Van erre egy spéci általam kreált vélemény. Egyszer jól megfogalmaztam, aztán lementettem, hogy az ilyen álnaív kérdésekre legyen válaszom.
A "mélymagyar" az én értelmezetemben azt jelenti, hogy nem lehet sem zsidó, sem cigány. Azt jelenti, hogy az illető kívül hordja a "hazaszeretetét", beborítja magát sávos, vagy trikolór zászlóval, jelvények tömkelegével ontja el önmagát, a turul a vállán pihen, az ősmagyarokat élteti és minden magyar dicsőséget sajátjának érez, de a hibákat azokat másra keni. Mindenkit elűzne, akit nem tart magyarnak. És csak azt tartja magyarnak, aki vele együtt zengi a magyarság dicsőségét. És mindenkit okol a bajokért, még Istent is, hogy veri a szegény szentéletű magyart. Ha bárki kritizálni mer magyar származásút, az hazaáruló, zsidóbérenc. Ugyanakkor mélységes "hazaszeretetében" saját honfitársát elűzné, akasztófát állítana neki, ha másként gondolkozik, vagy netán más vallása van.
A mélymagyart az sem zavarja, ha történetesen külföldön él, mert akkor is mélymagyar. Végül pedig finoman szólva: nem értelmiség.
A nem mélymagyar pedig itt él, dolgozik becsülettel, nem kérkedik származásával, nem lobogtat zászlót, de tiszteli a más véleményt és ugyanakkor nem jobb és nem rosszabb más nép fiánál.
zöldszem
@Eriksson: " Kell még Goodfriend, meg Coleen Bell féle küldöttek és máris ott a káosz."
Erről a szarról beszélek! Szerinted miattuk van itthon is a széthúzás?!
karma1
@verum: Asszem, ebben egy picit el vagy tevedve, merthogy a COF fizette az utazasukat (buszoztatta ide oket), volt is nagy balhe abbol, amikor meghivtak oket a marcius 15-i unnepsegeket szetqrni, de eppen aznap jott be a hovihar, a lengyelek meg ott alltak ertetlenul, nem tudtak, mit kell csinalniuk, hova kell menniuk...

Mert abban ugye egyetertunk, hogy ahol bayer meg bencsik a fokolompos, akkor ott sulyos penzek omlenek a "fuggetlen" civilmozgalomba...
verum
@zöldszem: - azért engem az bizony dühít, hogy aki egyszer tüntet Orbán mellett, az máskor ostorozza országunkat Orbán hibája miatt!
nyanya001
@verum: És nem szlovák rendszámmal közlekedik, hogy elkerülje az adófizetést
közben meg bő nyállal szid mindenkit aki nincs vele egy véleményen.
Sejted kiről van szó...
verum
@karma1: - ha jöttek Orbán bérenceinek fizetségére tüntetni, akkor most ne kritizálják az országot.
Bizony bort isznak és vizet prédikálnak!
F_Viktor
@verum: Írod:
"akik lengyelből jöttek, igencsak nem neonácik voltak.."

Ne téveszd össze őket a fityesz testvérpártjának tartott PO-val.
Ellenkezőleg, a 2 ezer lengyelt a Tuskot állandóan bíráló jobboldali nacionalista Gazeta Polska hetilap szervezte, anyagilag pedig a cöf támogatta.
Eriksson
@verum: Köszi szépen a választ, megvilágosodtam. :)
zöldszem
@verum: Ez most olyan, mint amikor mi azt hangoztatjuk, hogy: nem a magyarok csak a magyar kormány...
Nem tudjuk a tüntetők között volt-e, a magyar kormány által fizetett lengyel birkák?
"Ha megharagszol a kritikusra, szinte biztosra veheted, hogy igaza van."
/Stephen King/ "
Eriksson
@zöldszem: Olyan álproblémákkal gerjesztettek széthúzást, amely nem annyira a köznép problémája. Ha a magyar éhezik és fázik, akkor nem a netadó fogja csípni elsősorban a szemét, és nem azért fogja szétverni a fidesz székházat.
Itt kezd kilógni a lóláb, hogy más célok vezették a szervezőket.
verum
@zöldszem: - annak a kritikusnak igencsak nincs igaza, aki maga is azt teszi, amit kritizál!
verum
@Eriksson: - ha a magyar éhezik és fázik, akkor csöndben éhezik és fázik.
Ami a netadót illeti, a szervezők szépen lekushadtak, holott ennyi elégedetlen emberrel azért lehetett volna mit kezdeni.
Nem tudom, kik szervezték, de hogy megvehetők voltak kilóra, az igencsak erősen meggyőződésem.
papa.49
@verum: Ezt nagyon jól összefoglaltad, én is teljesen egyetértek vele!!!Viszont az emlékezetes ,,lengyel tüntetőket,, a cöffön keresztül a kontár elkurmány utaztatta!!!
zöldszem
@Eriksson: "szemét, és nem azért fogja szétverni a fidesz székházat."
látod, neked is ez csípi a szemedet, ellenben mondjuk a 2006 zavargások nem?
zöldszem
@verum: Fentebb írtam @Eriksson:-nak nem biztos, hogy az itt tapsikoló lengyelek mondták.
verum
@zöldszem: - de az sem biztos, hogy nem ők mondták. Szóval ha a lengyelek általánosíthatnak, akkor én is!
eugen4402
@Eriksson: Lehet, hogy álproblémának tűnik, de ez az összevonás így értelmezhetetlen. Tisztázzuk: két teljesen különböző réteget érintesz. Természetesen akik fáznak és éheznek, azokat nem érdekli az internetadó, és viszont, akik neteznek, azok nem fognak kihűlni a fűtetlen lakásban, és tán még ebédre-vacsorára is futja. Ami közös a két halmazban, az az elégedetlenség.
zöldszem
@verum: Általánosíts! Nekem meg az a véleményem, hogy sokkal nagyobb baj az, hogy Brüsszel általánosít!
verum
@zöldszem: - nekem meg az a véleményem, hogy nem eléggé általánosít.
Mert a hazai gondokat itthon kellene megoldani és nem másra várni! Ha másra várunk, mások csicskásai leszünk mindig.
Eriksson
@zöldszem: Lemaradt az előző sor:
"nem a netadó fogja csípni elsősorban a
szemét, és nem azért fogja szétverni a fidesz székházat."

Hogy mi csípi a szememet? Az, hogy 2006-ban is színtiszta politika volt az ellenzék részéről, a mostani történések is színtiszta politika az ellenzék részéről. Az emberek ettől még ugyanúgy éheznek és fáznak, kár rájuk erőltetni a pártok saját önös céljait. És még az is csípi a szememet, hogy ezeket a politikus bűnözőket (párttól függetlenül mind az) még védik, pátyolgatják megszállott híveik.
Akkor lehetne igazi összefogás, ha az emberek szeme kinyílna, s végre függetlenítenék a saját sorsukat az őket manipulálók érdekeitől.
zöldszem
@Eriksson: ma,10:57.
Egyetértek veled!
Pártoktól függetlenül, az összes politikusunk úszik a pénzben, miközben nekünk a seggünk kilóg a gatyából és 25 éve hallgatjuk, hogy rövidesen nekünk is jobb lesz!
Eriksson
@eugen4402: Na de miért csak az egyik halmaz háborog? Talán mert azt mondták nekik, hogy háborogj? Kik azok, akik bármikor kaphatóak egy kis balhézásra ha jól megfizetik?
Adott az egyik oldalon a városi entelleküel, másikon meg a közmunkások hada?
Hát persze. Attól függ, hogy miről van szó. A birkák mennek.
Eriksson
@eugen4402: "akik neteznek, azok nem fognak kihűlni a fűtetlen lakásban, és tán még ebédre-vacsorára is futja"
Azok mitől elégedetlenek? Mert azt mondták nekik?
Eriksson
@zöldszem: Mi meg tapsolunk az általunk kiválasztott szimpatikusnak csak azért, mert át tudott verni. S valljuk be, nehezen ismerjük el, hogy át vagyunk verve. Ezért mutogatunk mindenkire, hogy ez is hibás, az is hibás. Holott a hiba bennünk van. Mert amit nem akarunk, attól távol kellene tartani magunkat, s máris kevesebb kellemetlenség ér.
zöldszem
@Eriksson: Persze akit boldoggá tesz, hogy a számára rokonszenvesebbek zsebelik ki, az örülhet a neki rokonszenvesek uralmának. Én megragadtam a kizsebelés tényénél, úgyhogy nem sok magyar politikus van, akit nem kísérnék mosolyogva a "bitófára".
verum
@Eriksson: - az emberek nem hülyék, még azok sem, akik kormány pártiak.
Akiknek telik netre, ebédre és vacsorára, azok sem elégednek meg ennyivel, mert tisztességes munkával gondtalanabb élet dukálna, olyan, ami nem szorítkozik napi gondokra.
Tudod, sajnos látszik, hogy a jóléti államokban hogy élnek és tudja az itthon élő középosztály, hogy ehhez képest hol tart.
Nem kell ezt senkinek mondani. Csak azt kell mondogatni, hogy az ország fejlődik, mert ezt maguktól nem látják az emberek. ;-)
eugen4402
@Eriksson: Nehéz kérdésekkel bombázol, vegyük sorra:
- Az emberek döntő többsége idealista, hisz abban, hogy ha a "másik csapat" kormányoz, akkor neki jelentősen több jut az anyagi javakból. Illúzió...
- Soha nem nevezném "birkának" a választópolgárokat, ők az EMBEREK, akik elhitték, hogy a földi életünk a siralom völgye, de majd a túlvilágon nyakig merülünk a boldogságba. Ettől emberek, mert hiszékenyek.
- Most egy kis zavar van, mert nem egy, nem kettő, hanem több lehetőség közül kellene választani, és ezek sorra kiölik egymást. De lehet, hogy tévedek.
Eriksson
@verum: Ez relatív. Vannak emberek, akik már azzal is elégedettek, hogy nincsenek súlyos napi gondjaik. S vannak akiknek az Úristen java se lenne elég.
Eriksson
@eugen4402: Az embereknek meg kellene tanulniuk szerintem, hogy elsősorban magukban bízzanak és ne vakon azokban, akik azért vannak, hogy őket kordában tartsák.

"@eugen4402: Na de miért csak az egyik halmaz háborog? Talán mert azt mondták nekik, hogy háborogj? Kik azok, akik bármikor kaphatóak egy kis balhézásra ha jól megfizetik?
Adott az egyik oldalon a városi entelleküel, másikon meg a közmunkások hada?
Hát persze. Attól függ, hogy miről van szó. A birkák mennek."
Mint látszik, nem a választópolgárok birkaságáról beszéltem, hanem azokéról, akik némi ellenszolgáltatás reményében bármire kaphatóak.
eugen4402
@Eriksson: Tudod mitől félek? Attól, hogy oda lyukadunk ki, hogy végső soron mindenki "megélhetési szavazó", és kizárólag egzisztenciális okok határozzák meg, hogy kire-mire szavazunk. Valahol meg kell húzni a választóvonalat. Talán gyávaságból, vagy lustaságból én pl. nem mennék ki molotov-koktélt dobálni a tévészékházra, de a Fidesz fellegvárát sem dobálnám számítógép-kacatokkal. Ettől függetlenül van véleményem, és Istenbizony nem abból élek. Mit gondolsz, beférek még a "birka"-kategóriába?
verum
@Eriksson: - ne ködösíts. A középosztály sehol sincs a jóléti államok középosztályához képest.
A telhetetlenség inkább a milliárdosokra, oligarhákra jellemző.
Az, hogy elvárom, tisztességes ellátásban részesítsen az egészségügy, alapvető jogom. És a béka hátsós alatt vagyunk pl. ebben is.
Eriksson
@eugen4402: :)))
Egyszer el lehetne gondolkodni azon, hogyha nem menne egyetlen ember se szavazni egyetlen pártra se csak úgy, állampolgári engedetlenségből. Ha nem adnánk áldásunkat egyetlen politikai, gazdasági lobbinak se, hogy minket büntetlenül kizsigereljenek. Akkor mi lenne?
Eriksson
@verum: Sajnos, mi nem vagyunk jóléti állam, nem is voltunk soha, s biztos nem is leszünk. Itt élünk, ez van. Hiába lettünk uniós tagok, nem jártunk jobban, sőt! Amink volt, azt is elveszítettük, hogy a gazdagoknak még több jusson.
eugen4402
@Eriksson: Elárulom, de ne kövezz meg érte. Az összes tévécsatorna ugyanúgy "közvetítené" az OVB vagy NVB központjából a beérkező eredményeket. Ugyanolyan izgalmas esti műsor lenne, mint eddig négy évenként... Ugyanis nem a bejövő, hanem a kimenő adatok érdekesek, az urnák tartalma senkit nem érdekel, különben akit mégis, az számoljon utána.
Eriksson
@eugen4402: Félő, hogy ez most is pontosan így van.
A folyamatos szavazatszámlálással pontosan képben vannak, hogy hol kell és lehet még menet közben egy kicsit "javítani".
bencemacska
@Eriksson: Nem is a választásokkal van baj, hanem a köztársasági elnökkel. Őt bírálják az alkotmánybírák miatt is.
Az új - még hivatalba sem lépett teljesen - kormányt nem bántja senki!
bencemacska
@verum: ma, 10:18
Az egy jó ingyenes kirándulás volt nekik. Naná, hogy a mi adónkból!!!
bencemacska
@nyanya001:
ma, 10:24
Én sejtem! Echte mélymagyar neve van!!!-:)))
bencemacska
@verum: ma, 10:36

Szerintem az akkori lengyel ellenzék jött OV-t éltetni, akik most megnyerték a választásokat!
Akik most tüntettek, azok biztos nem voltak itt, és nem éltették OV-t és rendszerét!
Lengyelországban (is) többpárt rendszer van!
Eriksson
@bencemacska: Még szerencse, különben azt hinné a világ, hogy sértettségről van szó.
Butautáló
Ennyit arról, hogy ragadós az orbáni példa! Ám ha nem málészájúakkal csinálják, mindjárt be is verik a pofájukat! Na nagy Magyar Harczosok! Muja birka népség a Magyar, meg is érdemli a sorsát!
Aki Én
“Ez nem Budapest, hanem Varsó”.

Miért csak mi magunk nem látjuk, hogy szopóágon vagyunk???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.