Egy kiszivárgott dokumentum alapján felmerült a gyanú, hogy az Iszlám Állam emberi szervekkel is kereskedik – számol be a 24.hu

Egy határozatban a terrorszervezet azt mondta ki, hogy megengedhető kivenni a túszok szerveit annak érdekében, hogy megmentsék egy muszlim életét, még akkor is, ha a túsz ebbe belehal.

Amerikai tisztségviselők szerint az irathoz a különleges erők egy kelet-szíriai rajtaütés során jutottak hozzá. A határozat egyfajta fatva, vallási állásfoglalás, amit az Iszlám Állam illetékes bizottsága állított ki.

Túszok szerveivel kereskedik az Iszlám Állam?

Korábban Irak már megvádolta azzal a dzsihádista szervezetet, hogy anyagi haszon fejében szervkereskedelmet folytat.

Az amerikai razzia során más határozatokat is megszereztek, az egyik azt írja le, hogy az Iszlám Állam harcosai milyen feltételek mellett erőszakolhatják meg a rabszolgaként fogságban tartott nőket.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
Már minden gonoszságot el tudok képzelni róluk. Még azt is, hogy nem csak a túszok szerveivel kereskednek, hanem európai országokból is rabolnak el gyerekeket/fiatal embereket. Évente 6-8 ezer gyerek tűnik el nyomtalanul az országunkból. A szálak Törökország felé vezetnek. Ez vajon véletlen?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
@Csizmás Kond: ez bizony kőbe van vésve, nehogy valaki eltévessze..
Desischado
Nem tudom miért nem fognak már össze az országok, és a légi mellett, szárazföli offenzívát is indítanának el! Valamint nemzetközi nyomozással kellene kinyomozni a támogatóikat, és elzárni a pénzcsapokat. Egyből összeomlana ez az elmebeteg, veszélyes is!
katalin70
Valakinek esetleg kétséges volt,hogy erre is képesek? :-( A pénz nagy úr! Nézzük csak a politikusokat!
papa.49
@Desischado: @katalin70: A véleményem szerint nagyon sok ,,pénzember, meg ország,, érdekelt abban hogy ez a csapat ott garázdálkodjon, nem véletlen hogy csak immel-ámmal harcolnak ellenük!!!
Lepényleső
Az áfa-s számlán nem csak az eladó szerv,hanem a vevő neve is kell,hogy szerepeljen.
Ennek ismeretében fellelhető az,aki ily módon támogatja az iszlám szélsőséget,nem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.