Németország péntektől szigorúbban ellenőrzi azokat, akik azt állítják, hogy a szíriai háború miatt kérnek menekültstátust, idézi az MTI a szövetségi belügyminisztériumot.

A szíriai menekültek tavaly év vége óta egyszerűsített eljárással kaphattak menedékjogot Németországban, nem kellett személyes elbeszélgetésen részt venniük, de január 1-jétől rájuk is a hagyományos menekültügyi eljárás szabályai vonatkoznak majd.

Ez a szabályozás január 1-jétől mindenkire érvényes, függetlenül attól, hogy a kérelmezők melyik országból származnak – mondta a berlini belügyminisztérium szóvivője.

Holnaptól szigorúbban ellenőrzi Németország a szír migránsokat

Angela Merkel kancellár ellenzi, hogy Németország gátat szabjon a menekültek befogadásának, arra hivatkozva, hogy az országnak kötelessége menedéket biztosítani azok számára, akik háborúk és konfliktusok elől menekülnek. Az egyszerűsített menekültügyi eljárás bírálói viszont úgy vélik, hogy a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet a könnyítéseket kihasználva dzsihadistákat juttathat be Európába.

Merkel álláspontjával szemben a kancellár hazájában és külföldön is nőtt az ellenállás, miután kiderült, hogy a november 13-i párizsi merényletek elkövetői közül legalább ketten hamis szíriai útlevéllel rendelkeztek.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Az ellenőrzés feltétlenül fontos és az is, hogy a nem kívánatos személyek azonnal ki legyenek toloncolva. Családostól!!! És csak azok maradjanak, akik aláírják, hogy feltétel nélkül betartják a német törvényeket és szokásokat, kvázi csá csador és hosszú fekete jelmez!!! Ez nem európai. Akinek továbbra is az kell az azonnal forduljon vissza.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.