A német kancellár pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) két tartományban is vereséget szenvedett az elérhető adatok alapján. Szintén nagyon zuhant a koalíciós partner Németország Szociáldemokrata Pártja (SPD) támogatottsága is – írja az Index.

A szavazóhelyiségek este hatkor zártak, és az első exit pollok szerint Merkel pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) csak Szász-Anhaltban tud nyerni, Baden-Württembergben viszont először fordulhat elő, hogy nem ők, hanem a Zöldek adják majd a legnagyobb frakciót. Rajna-vidék-Pfalz-ban szoros versenyt jósoltak, az exit pollok szerint a szociáldemokraták megőrzik vezető pozíciójukat.

Az exit pollok alapján az előzetes felméréseknek megfelelően előretört a bevándorlásellenes AfD, ami mindhárom tartományban bejut a helyi parlamentbe, viszont Szász-Anhaltban meglepetésre még a második helyet is megszerezheti, maga mögé utasítva ezzel a baloldalt.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

n e a n t h r o p u s
Gyakorlatilag ugyanaz, mint a korábbi, népszerűségi felmérésekről szóló cikkben: a bevándorlásellenesek még a jelenlegi, felfűtött hangulatban is csak a harmadát érték el a CDU-nak, miközben épp az oly nagy kedvvel köpködött liberálisok és zöldek törtek elő.
Ceterum censeo: ideje lenne már Orbánt is elzavarni a búsba...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@n e a n t h r o p u s: (21:29) A bevándorlásellenes AfD előretöréséről, nulláról 10% fölé.
"mindhárom tartományban bejut a helyi parlamentbe" - ez csak a kezdet. Bekerülnek a köztudatba.
libellle
@n e a n t h r o p u s: hagyd, fogalma nincs miröl beszél. az afd-náci párt ahogyan irja szegény veröce bejut a parlamentbe, és ezután mi történik , semmi! De ahogyan irtam neki semmiröl nincs fogalma.
libellle
@verőce21: Tudod volt már a náci párt is a parlamentben a republikánusok és a pritaten -párt is. Hol vannak??? Eltüntek mert nincs programm, csak az egy -bites keletnémet agymosott ruszkipárti barmok választottak olyanokat akiknek NULLA programjuk van. Mi normalók programot választunk nem pedig egy olyanokat akik a zavaros barna-vizben halásznak, program nélkül.
verőce21
@libellle: (12:22) Miután vasárnap három tartományból csak egyet tudott megnyerni a CDU, a német kormány továbbra is minden erejével folytatni fogja jelenlegi menekültpolitikáját mind itthon, mind külföldön - válaszolta Steffen Seibert a Reuters hírügynökség szerint.

nagyon helyes! :)
harc a végsőkig!
libellle
@verőce21: Vagy informálódjál rendesen vagy inkább hallgass. Baden-Würtenbergben már az elmult periodusban is a zoldek alakitottak kormányt, igy nem volt mit elvesziteni. Rheinland-Pfalz
már elözö periodusban is SPD- kézben volt ( szinte mindig) most is az SPD nyert. A hülye agymosott keletnémeteknél Sachsen -ban pedig a CDU nyert aki elötte is kormányon volt.
Sosem árt igazi hireket is olvasni. Irod "menekültpolitikáját mind itthon mint külföldön" remélem nagyon remélem, hogy neked Németország nem itthon.
verőce21
Elképzelhető, hogy megerősödve jön ki a CDU ebből a választásból, és a három tartományból kettőben is kormányalakító lehet.

De ha menekülnöd kell majd onnan, minden német menekültet szívesen befogad Magyarország.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.