Kettős robbanás történt kedd reggel a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren. Öngyilkos merénylet történt. Sajtóhírek szerint többen meghaltak, illetve megsérültek. Nem sokkal később a Maelbeek brüsszeli metróállomáson is robbantottak, annak a robbantásnak nincs halálos áldozata.

A Le Soir című helyi lap friss értesülései szerint a robbanások a repülőtér indulási oldalán történtek az American Airlines légitársaság irodája közelében.

Robbanások a brüsszeli repülőtéren és a metróban – többen meghaltak

A televíziós csatornák által sugárzott képek tanúsága szerint számos rendőrt és mentőt vezényeltek a helyszínre. A légikikötő felett fekete füst gomolygott.

A rendőrség szerint legalább egy, egyes belga lapok értesülései szerint viszont 17 ember meghalt a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren kedd reggel történt, egyelőre ismeretlen eredetű kettős robbanásban. A repteret lezárták, az oda vezető vonatjáratokat elterelték. 

Szemtanúk szerint az első detonáció után mindenki rohanni kezdett a kijárat felé. A helyszínen mindenhol otthagyott csomagok hevernek.

 A televíziós csatornák által sugárzott képek tanúsága szerint számos rendőrt és mentőt vezényeltek a helyszínre. A légikikötő felett fekete füst gomolygott, több helyen betörtek az ablakok és leszakadt a plafon.

Szemtanúk szerint lövések dördültek és arab nyelvű kiabálások hallatszottak a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren kedd reggel, közvetlenül a kettős robbanás előtt – jelentette a La Derniére Heure című belga napilap internetes felületén. A robbanások oka egyelőre nem ismert.

Belgiumban elrendelték a legmagasabb, negyedik szintű terrorkészültséget a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren kedd reggel történt, egyelőre ismeretlen eredetű kettős robbanás után – jelentette be Jan Jambon belga belügyminiszter.

Találtak egy harmadik pokolgépet is a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren.

A metróban is robbantottak

Robbanás történt kedd reggel egy brüsszeli metróállamoson is, az uniós intézmények közelében – jelentette az RTBF belga közszolgálati csatorna.

A korábbi hírekkel ellentétben nincs halálos áldozata a Maelbeek nevű brüsszeli metróállomáson történt kedd reggeli robbanásnak – jelentette a VRT belga közszolgálati televízió.

A legfrissebb információk szerint tizenhárom halottja és harmincöt súlyos sebesültje van a kedd reggeli brüsszeli robbantásoknak – tájékoztatott a VRT belga közszolgálati televízió.

Lezárták a főbb vasútállomásokat a belga fővárosban – jelentette be az SNCB belga állami vasúttársaság. Egyelőre a Londonba közlekedő Eurostar nemzetközi expresszvonatok sem járnak.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@JAJMÁR: Európában több millió muszlim él. Tehát elvileg már lángokban kellene állnia Európának, ha ezek mind terroristák. Kerítés, nem kerítés átjönnek ezek hamisított papírral is, csak kicsit tovább tart. Esetleg magyar állampolgárságot vesznek. Tudtommal Orbánék nem világítják át azokat, akiknek van pénzük erre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verum
@papa.49: - és az Eu a végtelenségig bírja majd? Mert nem csak nekünk ad, ad a törököknek, többi tagállamnak. És nem jut nekünk, a tagállamoknak ezért kevesebb?
Te látod ennek a végét? Mert én nem! Itt több évről és ki tudja még hány emberről van szó!
Nem gondolod?
papa.49
@verum: Attól hogy mennyibe kerül a megoldás mégis ez, vagy lezárni a határokat, aki meg átmászik lelőni, oszt jónapot, az érzékeny lelkednek melyik megoldás tetszik jobban, vagy ne tegyünk semmit had jöjjenek, mi meg kivándorlunk valahová, látom neked semmi nem jó!!!
JAJMÁR
@papa.49: Verum nagyon fél, már régen nem tudja reálisan végiggondolni a történetet, és sajnos van ilyen sok az országban. Az orbanisztán fertőz!

A harc a terroristákkal folyik, és sajnos, ezt a "kesztyűt" fel kell venni, nem érdemes azon se filózni, hogy végülis ki kezdte. Persze, a bevándorlók között is lehetnek terroristák, ahogy bárhol lehetnek. Csatlakoztak hozzájuk szinte minden államból. Úgy tenni, mintha csak és kizárólag a "migráncsok" között lennének pont akkora butaság, mint úgy tenni, hogy az összes bevándorló terrorista!
Egyetértek veled, technikai megoldásokkal, nemzetközi összefogással, szinte egyenként kell kiszűrni őket.
(Ehhez pedig segítség lenne, ha a bevándorlókból képeznének ki titkosszolgálati csapatokat, mert egyrészt ők ismerhetik személyesen is őket, meg be is tudnak épülni közéjük.) Hát remélem, hogy most már összefogottabb nemzetközi ellenállás lesz, és a terrorcselekményeket meg tudják akadályozni.
(Nem kerítésre gondolok :) )
papa.49
@JAJMÁR: Amit eddig tettek az Uniós vezetők nagyon kevés, és látható nagyon lyukas a háló, ahhoz hogy jobb legyen több pénz kell!!!
A másik az hogy akik bemennek a táborokba azoknak normális ellátást kell biztosítani, nem olyan körülményeket, mint amik pl. a nyáron, és az ősszel itthon is voltak!!! Akik viszont az illegális utat választják azokat kiutasítani az országból, és tenni róla, hogy el is hagyják az országot!!!
Amikor még a rendőrök se kaptak rendesen enni, nem volt WC, nem volt váltás, nem volt pihenőjük...
A menekültek között se mindenki terrorista, de biztosan vannak köztük sokan olyanok is, a szolgálatoknak lenne a feladatuk kiszűrni az ilyeneket, persze tudom a valódi felderítők már nincsenek ott, mert akiknek volt szakmai önbecsülésük, már többnyire ott hagyták a Céget, ez is a fütyisz nagyívű országlásának az egyenes következménye, mert a szakember nem kell csak a párt elvhü(lye)!!!
Lavey
Most olvastam,hogy a Liszt Ferenc repülőtéren taléltak egy csomagot.Bízom benne,hogy a térfigyelő kamerák rögzitették azt aki ott hagyta.Jól el kéne intézni.Már megérte SZEGÉNY GYÁMOLTALAN MIGRÁNSOKAT be engedni európába és még mindig jönnek.Köszönjük politikusok.Nem lehet tudni,hogy mennyi robbanószert,bombakészítéshez használható dolgokat hoztak/nak be.Hisz lehetetlenség ellenőrizni a bőröndjeiket.De ha pár hónap alatt több ezer bejött európába ennek a fele idő alatt vissza is lehetne toloncolni MINDET!!Ezzel a robbantásokkal egész európát a félelembe sodorták.Azok meg akik még itt vannak mindet non-stopp figyelni,de még azokat is akik évek óta itt vannak.Az egész országot átt kéne radarozni robbanószerek után kutatni.Mert van ilyen.Nem tudom,hogy meddig kell várni ahoz,hogy a nagyoknak eszükbe jusson az,hogy igen mindet vissza toloncolni.Ez nem az utolsó volt ide a rozsdáa bökőt.Ártatlan embereket megölni?Milyen "emberek" ezek?Nagyon tökösek lehetnek.Én olyan ideges vagyok,hogy le sem írom mit tennék.Soha nem írtam semilyen véleményt politikáról,de ez betett.Lassan olyanok lesznek az országok mint a Szükségállapot.c.Filmben.Fel sem tudom fogni ezt az egészet.Persze vannak köztük is ártatlanok és ezt használták ki a "a tökös emberkék".Egyszóval mindet visszatoloncolni.
JAJMÁR
@papa.49: 11:05 Sajnos ez ránk passzol a leginkább - egyébként adott pénzt az eu, de elolvadt valahol - ha lesz összefogás, és ez elkerülhetetlen, valahogy majd rákényszerítik orbanisztánt is. Ha nem sikerül, akkor meghúzzák a határt följebb.
Persze, már az elejétől fogva így kellett volna, de jobb későn, mint soha, ahogy a mondás tartja. Pénzbe kerül igaz, de ha az ember szétnéz, ennél sokkal potyább dolgokra szórja egy szűk "elitnek" képzelt önjelölt réteg a milliárdokat.
Lehet, hogy a "világ berendezkedése" érett meg a változásra?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.