Szerbia kormánya az utóbbi években Európa-szerte elismert gazdasági eredményeket ért el, a kormányzati teljesítmény nyomán Szerbia erős, tiszteletet érdemlő pozíciót szerzett, Magyarország és a Szerbiában élő magyarok érdeke pedig pontosan egy erős és tiszteletreméltó Szerbia – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a nyugat-bánsági Pancsován a Szerb Haladó Párt (SNS) választási rendezvényén.

A tárcavezető szerbül köszöntötte a pancsovaiakat, majd támogatásáról biztosította Aleksandar Vucic szerb miniszterelnököt, valamint az általa vezetett pártot, illetve annak vajdasági magyar koalíciós partnerét, a Vajdasági Magyar Szövetséget.

"Olyan országból jövök, amely hat esztendővel ezelőtt a szakadék szélén állt, ugyanakkor bátor politikával mára már nem a probléma, hanem a megoldás részei vagyunk Európában" – állította Szijjártó, hozzátéve, hogy Szerbia is hasonló fejlődést mutatott fel az utóbbi időszakban.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sentinel216
Külügyminiszterként Horn Gyula az egész beszédét szerbül mondta el a szerbeknek. Oroszul az oroszoknak, németül a németeknek és az angoloknak sem papírból olvasta. Ráadásul nem öndicsérettel töltötte ki a beszéd nagy részét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.