Pert nyert a norvég állammal szemben Anders Breivik. A neonáci férfi, aki 2011 júliusában 77 embert ölt meg, azért indított pert, mert szerinte megsértik az emberi jogait azzal, hogy öt éve magánzárkában tartják.

A bíróság helyt adott Anders Breivik követelésének, és megállapították, hogy az állam megsértette az európai emberjogi konvenciónak azt a pontját, amelyik tiltja „az embertelen vagy megalázó bánásmódot és büntetést”. Breivik nehezményezte, hogy ötödik éve tartják magánzárkában, és túl gyakran bilincselik meg.

A bíróság 330 ezer korona (kb. 11 millió forint) kártérítést ítélt meg Breivik javára.

Breiviket 2012 augusztusában maximum 21 éves börtönbüntetésre ítélték 77 ember meggyilkolásáért.

A tömeggyilkos Breivik pert nyert a norvég állammal szemben

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Főlökött
Ennek a trógernek, már rég a Fekete Delfinben lenne a helye. Ott megtanulna 1-2 dolgot, főleg értékelni a mostani állapotát - helyzetét.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Főlökött
Ennek a trógernek, már rég a Fekete Delfinben lenne a helye. Ott megtanulna 1-2 dolgot, főleg értékelni a mostani állapotát - helyzetét.
Peller Anikó
Ezek a norvégok se teljesen tiszták, hülyét csinál belőlük egy ilyen segg.
Draba
Amennyiben családom bármely tagjának esetén érintett lettem volna,közömbös arccal kinyírnám,csak előtte kapna egy kis ízelítőt a "jogairól".
Draba
@CHEWBACCA: Pont emiatt "pátyolgatják,"
Basszus...
Igen, tényleg. Egy tömeggyilkos csakis neonáci lehet...
sziha
@Draba: Nem kene kivegezni. Akkor nincs mivel szembesulnie. Kitalaltak erre sokkal jobb megoldasokat is. Az eredmeny ugyanaz, de legalabb aterez valamit abbol, amit tett.
Mangu
Emberek, tessék már észnél lenni! Nem "Anders Breivik"-kel van baj, hanem a bírósággal, ezzel az idétlen szellemiséggel, ami ragályként terjed. Emberi jogai vannak egy tömeggyilkosnak - kész röhej!
kkalman
Mi ez a kib...tt marhaság, hogy egy tömeggyilkosnak jogai vannak. Ennyire hülyék vezetik Európát? Jól írta a @Főlökött, hogy Breiviknek a Fekete Delfinben lenne a helye, hogy megtanulja a jogait.
Jozefina
Úgy kell nekik!!! Tetszettek volna rögtön lelőni anno!!!
Desischado
Adnék én neki olyan "emberi jogokat", hogy arról koldulna! Nem normálisak a norvégok sem! Törvényt nem lehet változtatni?! Hány embert ölt meg ez a mészáros, azoknak nem voltak jogaik?! Vinném egy orosz, vagy egy Észak Koreai büntető táborba, majd ott vartyoghatna a "jogairól"! Dögöljön meg!!!
Pestilence
Teljesen átestek a ló túlsó oldalára.
kft
Van a norvég államnak egy ajánlatom.
Tegyetek be Breivik mellé egy éjszakára.
Én ingyért megcsinálom, de az utánam takarítók minimum háromszoros bért fognak követelni..
Valamit valamiért...
Atha
A nyugati társadalmak a jogot, a természeti törvények ellenére alkották meg.
(hiba volt)
A közösség védelmére (elég szűk közösségére), és azokéra, akik ezt a jogot ismerik, alkalmazzák nagy hatékonysággal.
Jog úr összeölelkezett haszon úrnővel.
Ők nem járnak kézenfogva az igazsággal, és a társadalom igazságérzetével.
Jog úr szerint ezek a fogalmak ismeretlenek.
A nyugati 'kultúra' csődje ezzel a finisbe ért.
eugen4402
Valami azt súgja nekem, hogy egy picurkával "túltolták" az emberjogi biciklit ezek a norvégok. Nem hogy 77-szeres, hanem már a sima egyszeres gyilkosságnak is jogvesztő hatályát kellene alkalmazni. Aki nem emberként viselkedett, elvesztette minden "emberi" jogát. Ha ő így döntött, akkor vállalja a következményeit...
desert
@Basszus...: static.independent.co.uk/s3fs-public/styles/article_large/public/thumbnails/image/2016/03/15/17/web-Breivik-gesture-2016.jpg

Nem azt mutogatja, hogy milyen magas volt a kedves édesanyja...
Amúgy érdekes, hogy téged az egész cikkből csak ez a részlet zaklatott fel...
perfekt
Sok börtönlakó, hogy--irigykedik:-))
Feraj49
Norvég államvezetők is maguknak csinálják a jogot.Hátha ők is lelőnek néhány tüntetőt,vagy betörőt,ők jólétben élhessenek a börtönben.A halottnak nincs joga ? (az álethez való jog smafú?) A hozzátartozóknak fizethetne "kártérítést",legalább rögtön eltűnne a bíróság által megítélt pénz.Ha a bíró gyerekei is ott lettek volna az áldozatok között talán más lett volna az ítélet.
KisGenyo
Helyes! Fizzessenek csak neki! Legyen ez jó példa ez EU-nak, hogy ide vezet, ha agyhalott módon csak jogi vannak mindenkinek!
Aki Én
Azzal kellene kezdeni, hogy az összes jogát megvonják az ilyennek. Örüljön, hogy nem végezték ki. Idióta világ...
Basszus...
@desert: Igazából csupán az zaklat fel, hogy nem a tette súlyossága, irtózatos mivolta van kiemelve a cikkben, hanem az ideológia, ami mögötte áll - már ha áll, mert valójában csak egy bazári majom feltűnési viszketegségben szenvedő, magányos, meg nem értett idióta tömeggyilkosról beszélünk, akitől még a neonácik is elhatárolódnak. Ha "csak" egy embert ölt volna, az ideológia akkor is ki lenne emelve. Aki viszont kapitalista érdekből terrorbombázással, vagy ellenőrizetlenül beáramló terroristákkal visz demokráciát a civilek nyakába, az bezzeg faszagyerek...
Peller Anikó
@répa: ez mind szép, de amikor önhibádon kívül kerülsz bajba vagy akár önhibádból is például balaset esetén, akkor NEM saját elhatározásodból irtod ki a többieket !!! És ekkor természetesen kell legyenek jogaid.

De egy ilyen elba szót tetves barom, aki szándékosan öli a sajátjait, a saját fajtáját, annak semmiképpen nem szabadna járni jogoknak és a száz év pokollal értek egyet. De legyen csak húsz év.

A terrorizmus beköszöntével idejétmúlt az európai jogrendszer, mert az nem arra lett kitalálva, hogy valaki vagy valakik szándékosan, válogatás nélkül ártsanak honfitársaiknak.

A baj csak az, hogy sose az bűnhődik aki azt megérdemelné, mert ha pl gyorsabban mész az autóddal akkor 300 000 forintra büntetnek, ha viszont nagyívű bűnöző vagy akkor legfeljebb felfüggesztettet kapsz. Pedig felfüggesztés járna érte.
Csizmás Kond
Nem Brevik a hibás hanem mi akik ilyen világot alkotunk és ezt nevezzük humánus cselekedetnek.
Peller Anikó
@kond: természetesen a derék tapló az elsőrendű bűnös, mi csak a hibásak vagyunk.

Különben azért mészárolta le a sajátjait az eggfej, mert a horda behordása ellen akart tiltakozni.
Csizmás Kond
@Peller Anikó: Az hogy katonai fegyverrel gyilkolt, hogy tonnányi robbanóanyagot tudott vásárolni a rendszer a hibás...de azért mert még él azért mi, akik ilyen rendszerért harcolunk, vagyunk a hibásak.
kkalman
@Szeparepa2: ma, 15:23 Ez a genetikai hulladék erre panaszkodik. Az utolsó kép egy szlovák cellában készült.
ujszo.com/ujszo_biggallery/713408/0
verőce21
Nagyon is okos ez a Breivik!
Újból egy fricskát adott a norvég államnak, éppen amiatt a szellemisége miatt, amit az képvisel. A liberalizmusáért!
Már a gyilkosság sorozatot is a liberalizmus elleni demonstráció miatt hajtotta végre, - ebben a rendszerben mindent lehet büntetlenül -, és éppen azoknak a gyerekein hajtotta végre, amelyik párt gyerekeinek ifjúsági tagozata leginkább hirdeti a befogadó politikát.
eugen4402
Tessék már egy percig eltöprengni azon, hogy a veszett kutya (vagy róka) betegnek tekinthető-e, vagy nem..? Mert ha igen, akkor gyógyítanunk kellene őket, csakhogy azok közben belénk harapnak. Amelyik beteg (ember vagy állat) veszélyes a normális emberek társadalmára, azt bizony ki kell irtani, mert ez a "humánum" pont a normálisakat bünteti.Mondhatunk bármit, ünnepelhetjük a halálbüntetés eltörlését, az igazság az, hogy a "szemet szemért, fogat fogért"- féle ősi sivatagi igazságérzet sokkal mélyebben van belénk programozva, mint a civilizáció mellékhatásaként megjelenő "minden bűn megbocsátható". Ha az emberi élet tényleg akkori kincs, akkor egy nap alatt le kellene szerelni a világ minden katonáját, nehogy öljenek...
verőce21
Ez az önpusztító liberalizmus remélem szobrot fog állítani Breiviknek - még életében - minden nyugati ország, minden nagyobb városában, figyelmeztetésül, hova vezet az esztelen befogadó és megengedő politika.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.