11 ezer dollárért, több mint hárommillió forintért kelt el egy szőlőfürt Japánban. A Kanazawa városában rendezett árverésen egy áruházlánc üzemeltetője 11 ezer dollárt fizetett egyetlen fürt szőlőért.

3 millió forintért adtak el egy fürt szőlőt Japánban

Fotó: bbc.com

A vásárló az ország nyugati részéből érkezett az aukcióra, és harminc szem, darabonként 360 dollárt érő szőlővel térhetett haza.

Japán beszámolók szerint a nemesítők 14 évig kísérleteztek, hogy a tökélyre fejlesszék a Ruby Roman fajtát. Ennek a gyümölcsnek a magas cukortartalom mellett az a különlegessége, hogy a szőlőszemek átmérője meghaladja a három centimétert.

A vásárlás egyértelműen presztízs célokat szolgál, jelen esetben azt üzeni, hogy jól megy az üzletláncnak, ha egy fürt szőlőért ki tud adni 11 ezer dollárt.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ila51
A CBA is tudna ezek szerint venni , egy két fürtöt
RonaGyuri
és japán APEH ezt be is vette??? =))
illetve mi járt még hozzá?
eugen4402
Ha-ha-ha...kb. 40 évvel ezelőtt találkoztam egy profi "Hárijánossal", akit a pápai reptérről rúgtak ki, és hihetetlen pilótaélményekkel szórakoztatta a társaságot. Ebbe a csokorba tartozott egy történet, mely szerint Kádár et. Győrben fogadott egy magasrangú szovjet vendégekből álló delegációt, és a legillusztrisabb vendégnek friss szőlőre támadt gusztusa. Január végén éppen nem volt ilyesmi Vengriában, tehát egy telefon megcsördült Pápán, és tíz perc múlva a mi Jóskánk egy MIG 21-el már útban volt Tbiliszi felé. Másnap délután tízféle friss szőlővel kínálták a kedves vendégeket...
Kár, hogy a főhősről már tudtuk, hogy raktári segédmunkás volt. :-)
karma1
En is lattam a TV-ben, ez a legnagyobb szemu szolo a vilagon, szaznegyvenvalahany furt volt egyedileg becsomagolva, volt kozottuk 25 ezer dollaros is... Neha a japcsikkal is elszalad a lo, dehat lehet, hogy ott is vannak elmebetegek, el kell fogadni ezt is...:o))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.