Egy embert megölt és kettőt megsebesített egy férfi vasárnap a németországi Reutlingenben egy utcai késes támadásban – jelentették német hírportálok. A helyi rendőrség közleménye szerint az elkövető egy szíriai menedékkérő, akit őrizetbe vettek. Terrortámadásra utaló jelek nincsenek.

A Baden-Württemberg tartományi város rendőrsége közölte: délután 16.30 körül több riasztást kaptak arról, hogy a buszpályaudvar közelében egy férfi vitába keveredett egy nővel és megsebesítette az első rendőri jelentések szerint egy bozótvágó késsel. Később a Stuttgarter Zeitung kollégákra és szemtanúkra hivatkozva egy 80 centiméteres pengéjű konyhai késről írt.

A nő belehalt sérüléseibe. A támadó megsebesített még egy nőt és egy férfit is. A helyszínre kiérkező rendőrök őrizetbe vették. Megállapították, hogy egy 21 éves szíriai menedékkérőről van szó, aki már ismert volt a hatóságok előtt.

A rendőrség szerint a támadónak nem volt tettestársa, a lakosságot nem fenyegeti további veszély.

Este a reutlingeni rendőrkapitányság közölte, hogy az ügy feltárása során nem találtak terrortámadásra utaló jeleket. Egyelőre legfőképpen azt vizsgálják, hogy párkapcsolati konfliktus vezetett-e a gyilkossághoz.

A Stuttgarter Zeitung című lap szerint a halálos áldozat egy lengyel nő, akibe szerelmes volt a Németországba másfél éve érkezett szíriai férfi. Munkatársak voltak, mindketten egy török gyorsbüfében dolgoztak. A gyilkosság is ott történt.

A sebesültek járókelők. A vérfürdő miatt pánik tört ki. Egy szemtanú szerint egy autós elütötte a maga körül megvadultan vagdalkozó támadót, aki ekkor földre rogyott és nem mozdult a rendőrök kiérkezéséig.

Alig két nap alatt ez a második halálos utcai támadás Németországban. Péntek este Münchenben kilenc embert agyonlőtt egy 18 éves német-iráni kettős állampolgár, majd végzett magával. A nyomozás első megállapításai szerint ámokfutó volt, tettének nincsenek politikai vonatkozásai.

Mindazonáltal megerősítést nyert, hogy a fiatalember vonzódott korábbi ámokfutásos bűncselekményekhez, így például foglalkozott a norvég Anders Behring Breivik 77 halálos áldozatot követelő ámokfutásával is, és éppen annak ötödik évfordulóján, pénteken hajtotta végre saját vérengzését Münchenben.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Merkel mellett a szomszédságában hány muszlim él?
Megkérdezte bárki is ,Németországban akar - e muszlim szomszédot?
Ez a demokrácia?
.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kamazuka
ilyen nincs!Ezek már sosem ébrednek fel?
Csizmás Kond
A vénasszony gondolom most boszorkánytáncot jár örömében.
DND
összeszolalkozott egy növel, és macsetaval zárta le a vitát
jancsipapa
Úgyis ott a macséta . Megnyúzni elevenen
vadnarancs
Ismerős volt a hatóságok előtt... Akkor miért nem cselekedett a hatóság?
alterego56
Az hogy van-e politikai vagy vallási vonatkozása az ügynek, a végeredmény szempontjából majdnem mindegy. A vallási fanatizmusnak és a beltenyészetnek köszönhetően ezek a népek tele vannak szellemi fogyatékos idiótákkal, akik képtelenek felismerni a saját tetteik következményeit. Ne akarják felbőszíteni a németeket és ne akarják személyesen megtapasztalni hogy ők mire képesek mert csúnya vége lesz.
Peller Anikó
@alterego: akarják csak, jóval kezdenek ki a kis kretének. Ha a német besokall kinyitják nekik a táborokat. A munka nemesít akarommondani szabaddá tesz. A banya meg repül.
egyvandor
Nagyon sokan olyan "végső megoldásokban gondolkodnak" ami sohasem jött még be. Minden nép történetében ott van a szennyes gyilkos múlt. minden népet el lehet vakítani, el lehet vele hitetni, hogy neki joga van másokat kirabolni, megtéríteni, vagy elpusztítani, ha nem egyezik a vallásuk, politikai nézetük. Gyakorlatilag bármilyen alapon. Csak egy Hitler, egy Komejni Ajatollah, (iszonyatos hosszú a sor) vagy akár egy Gorbán kell hozzá és megy magától minden.

csizmaskond hozzászólásaid alapján Gorbán benned is kinevelte már az elvakultság csíráját. Nem sok hiányzik hogy előkapd a macsettát.
papa.49
Minden nációban vannak idegbeteg egyedek, sőt olyanol is vannak akik ennek ellenére ME. kök!!!
papa.49
@Szókrakész: Már kértelek hagyjál békén, de ha ennyire érdekel NEM A MERKELRE GONDOLTAM, HANEM A HAZUGOVICSRA!!!
DND
@papa.49: a migransok kozott eleg sok idegbeteg lehet.
tegnap este Ansbachban felrobbantotta magat egy 27 eves szir. szerencsere csak sebesultek vannak
Csizmás Kond
@egyvandor: ...majd akkor pártold a gyilkost ha melletted robbant !
magyarbakancs
Ez vallás háború.!
Minden muszlimot kitakarítani.
Az EU ere képtelen.
Kérd meg az oroszokat az eltakarítja őket.
magyarbakancs
Merkel mellett a szomszédságában hány muszlim él?
Megkérdezte bárki is ,Németországban akar - e muszlim szomszédot?
Ez a demokrácia?
.
cs.n.
@papa.49: "Minden nációban vannak idegbeteg egyedek"
Igaz. Csak egyes esetek jobban előtérbe kerülnek. E hónap elején pl. egy vajdasági kávézóban rendezett vérfürdőt egy kalasnyikovos őrült, de azt épp csak megemlítette a sajtó, különösebben nem foglalkoztatta a közvéleményt. Ha szír, iraki, stb. származású lett volna, akkor nyilván jobban felkapja a média.
1magyar
A hülye német vezetők se ebrudalják ki az országból akinek van bűnügyi múltja? Megvárják míg elkezd gyilkolni?
teuton
@magyarbakancs: Milyen demokraciaban kell megkerdezni, hogy a nemzetközi szerzödesben foglaltakat teljesiteni kell-e? A föld-, trafik- es mindenfele kiirasmutyikban ki kerdezi meg a magyar adofizetöket, hogy mire költi a fidesz a penzüket???
Apatszerek
@teuton: ,,Most már minden napra jut egy terror cselekmény de a libernácik továbbra sem ébredtek fel nácik alatt nácik voltak, kommunizmus alatt komcsik most meg álliberálisok akik millió számra importálnak muszlimokat akik nőket és gyerekeket erőszakolnak és gyilkolnak, még a szaudiak és a gazdag öböl menti arab államok sem hajlandóak befogadni őket mert veszélyesnek tartják őket...
Kalergi Terv, nézzetek utána."
teuton
@Apatszerek: Mehetsz szaniszlo utan... mifele terrorrol beszelsz? Idegbeteg vagy köztörvenyes bünözönel a szarmazasa es a vallasa is szamit? Na akkor ide figyelj: Nemetorszagban több mint 100 magyar allampolgar ül börtönben, jogerösen elitelve. Tehat minden magyart ki kell uatsitani? De folytathato ez a többi nacioval is! Finnorszag több mint 100ezer menkültet fogadott be, az elitelt bünözök szamat tekintve megis az EU-orszagokbol jövök vannak tulsulyban! Ja, a tenyek titeteket nem erdekelnek, csak migransozni tudtok, a szo jelenteset nem ismerve...
teuton
@Apatszerek: Na azert meg 1 teny, mert analfabeta vagy! Szoval a nemzetközi egyezmenyek, pl. Genfi Egyezmeny nem ervenyes egyik Öböl-menti orszagra sem... Jordaniaban, Libanonban es a palesztin területeken viszont kb. 5 millio menelkült el... Csak mert tajekozodni nem tudsz...
papa.49
Nem vagyok egy ,,vérszomjas,, fajta ember de aki ölt azzal nem kell cicózni kinyírni, oszt. jónapot!!!
Miért kellene a társadalomnak toleránsnak lennie egy gyilkossal szemben, már régen mondogatom aki embert ölt az KIÍRJA MAGÁT A TÁRSADALOMBÓL, NEM ILLETI MEG SEMMI, CSAK A HALÁL!!!
De amíg úgy dajkálják a sokszoros gyilkosokat mint a norvégok a sajátjukat , mindig lesznek követőik!!!
Végül is emberséget gyakorol a hatalom egy olyannal szemben aki nem volt emberséges az embertársához!!!
Apatszerek
@teuton: Olvas, hallgass eszed fényre derül. Olvasd @papa.49: -et.
Apatszerek
@teuton: A szíriai migránsok arra hivatkoznak, hogy "Frau Merkel" hívta meg őket, és nekik joguk van Németországba menni.
Ezért aztán sok migráns hazudta azt a regisztrációja során, hogy ő szíriai "menekült", akkor is, ha afgán, vagy pakisztáni, vagy tudj 'Isten miféle szerzet. jogot formál járókelők gyilkolására és te ezt a genfi egyezmény alapján helyesled? Ezért van a libernáci elnevezésed amit a
kommentedbe be is vallasz ...
magyarbakancs
@teuton:" Milyen demokraciaban kell megkerdezni, hogy a nemzetközi szerzödesben foglaltakat teljesiteni kell-e? A föld-, trafik- es mindenfele kiirasmutyikban ki kerdezi meg a magyar adofizetöket, hogy mire költi a fidesz a penzüket???2
Igazat adok neked Fidesz lop,csal hazudik.
Mindenki addig szolidáris a másikkal míg nem lakik a közelében,nem zavarja a környezetét.
Én sem szeretem a cigány szomszédomat.
Mivel se viselkedni ,se együtt élni nem tud a többségi társadalommal.
Ezért kellene bevezetni azt,hogy eldönthessem kivel akarok szomszéd lenni.
Elkerülnénk a súrlódásokat.
Részemről egyetlen egy migránst nem akarok a hazámban látni.t
Nem szeretnék fortélyos félelemben élni.
teuton
@Apatszerek: NEM as ziriai migransok (ilyenek nincsenek is, csak menekültek!) hivatkoznak arra, hogy merkel hivta öket, hanem Orbanod! talan linkeld be azt a nemletezö meghivot! Egyebkent pedig az USA több allamaban meg mindig halalbüntetes van, de ettöl nem csökken a gyilkossagok szama, egyedül löfegyverrel evente 30.000 embert ölnek meg... Ha olvasni tudnal, akkor a hivatalos nemzetközi statisztikak kimutatjak, hogy a halalbüntetes semmifele csökkenest nem hoz a bünözesben...
teuton
@magyarbakancs: A migransoknak penzert arulja a fidesz a letelepedest. A MENEKÜLT az egy mas ketagoria, arrol nem lehet nepszavazast tartani, mert nemzetközi egyezmenyek irjak elö a befogadast, amiket MO mar reg ratifikalt. Ha ez neked nem tetszik, akkor vagy nepszavazast inditasz az EU-bol es ENSZ-böl valo kilepesröl, vagy olyan orszagba költözöl, ahol ezek az egyezmenyek nincsenek ervenyben, pl. Eszak-Korea, Szaud-Arabia es nehany hasonlo "demokratikus" orszag! Azt hittem, nem kell ezt mar szazadszor leirnom, aki tud olvasni, az ki tudja a netröl keresni...
teuton
@Apatszerek: Te csak tudod... A kurusinfo meselte? SENKI nem kap menekült statuszt, mielött a kilete nincs tisztazva! Mivel ez alapvetö jog, igy akar evekig is huzodhat az ügy, ha nem könnyen tidztazhato! Egyebkent szerintem azt sem tudod, mi a különbseg a migrans es menekült között, ill. az ervenyes törvenyek szarint hany fajta tartozkodasi jog letezik es mi a különbseg köztük... A macsetas gyilkos pl. NEM menekült volt, barmit ir rola a magyar sajto, es a lövöldözö gyererek Nemetorszagban született nemet allampolgar volt, az egyik keresztneve pedig DAVID! Ugye tipikus muszlim nev?
kopacsijanos
Most vágták el a torkát egy papnak gondoljátok a egy volt pap leányának a nyakát nem vágnák el?? Már nem is bánnám ha valamelyik elvágná a vendéglátója nyakát!!
magyarbakancs
@teuton:" A migransoknak penzert arulja a fidesz a letelepedest. A MENEKÜLT az egy mas ketagoria, arrol nem lehet nepszavazast tartani, mert nemzetközi egyezmenyek irjak elö a befogadast"
Mi a menekült a harcok elöl menekül,vagy azért jön mert azt hiszi itt a Kánaán?
Különbem meg minden népnek hangsúlyozom minden népnek kötelessége magát és hazáját megvédeni.
Az ki el hagyja az országát fölég férfi, az egy mocskos hazaáruló.
Tegye meg a kötelességét és védje meg magát,hazáját,családját.
teuton
@magyarbakancs: Kit kerdezett meg Orbanod kinek, mennyiert lehet arulni letelepedesi kötvenyeket? Ki keres rajta vaskos penzeket? Mert a magyar allam es a magyar adofizetök egy fillert sem, hiszen csak kölcsönröl van szo, messze a piaci kamatok felett kamatoztatva... Ezt kerdezd töle, mielött nemzetközi egyezmenyekben rögzitett szerzödesek jogossagat feszegeted!
teuton
@magyarbakancs: Na majd te megmondod... Csakhogy egy senki vagy, akinek semmi visszhangja nincs... Ajanlo neked, hogy olvasd el Orbanod közös sajtonyilatkozatat az osztrak kancellarral! (miert nem hoztak magyarul nyilvanossagra???) Abban az all, hogy MO minden regisztralt menekültet kötelezöen visszavesz Ausztriatol. (Ugyanis ezt irja elö a Dublin-egyezmeny...) Aztan az 1956os magyar menekültek hazaarulok voltak, akkor miert van ünnepnap, megemlekezesek es muzeum nekik? Csak harcolniuk kellett volna es meghalni... Azt sem tudod mar milyen hülyesegeket beszelsz, csak összevissza hadovazol esz nelkül...
magyarbakancs
@teuton: "Na majd te megmondod... Csakhogy egy senki vagy, akinek semmi"
Bátor egy ember vagy.
Ne sértegessél
Világos
Ismeretlenül én meg adom neked a tiszteletet.

56- ról szó sem volt."Aztan az 1956os magyar menekültek hazaarulok voltak"
Eltaláltad
36
Két 19 éves szír menedékkérő a lakásán fojtott meg, egy Salzburgban, a vasútállomáson dolgozó-szerb származású-férfit.
A férfi, úgy gondolta, baráti viszonyba került a menedékkérőkkel.

Rosszul gondolta.
sokanvagyunk
Az újabb szót lecserélhetnék már, zavaró... - úgy mint a Windows tette, ők már 10-nél tartanak.
teuton
@36: 2 menedekkerö? Vagy migrans? Vagy menekült? Na meg talalgathatsz nehanyat... A hirböl csak annyi igaz, hogy 1 tettes volt es az szir... Aztan azt is vedd figyelembe, hogy Ausztriaban kb. ugyanakkora lakossag es 100x több menekült mellett csak feleannyi gyilkossag törtenik, mint magyarorszagon. De fel lehet fujni 1-1 esetet es gyülöletre, uszitasra felhasznalni...
36
@teuton: Nem tagadom, hogy a magyar társadalomnak is meg van a maga baja és persze, ez az egzisztenciával is összefügg.
De, ismét azt mondom, a sok-sok "civil" szervezet, a magyar állapotok javításáért tehetne, ahelyett, hogy mindent ráhagynak az egyházakra. Menjenek segíteni Borsodba, Nógrádba, Somogy és Baranya stb. megyékbe. Van ott elég nyomorult.

Számomra területfoglaló, élősködők a "menekültek". Ugyanúgy, azok is élősködők, akik felbiztatják, pénzzel, informatikával, médiával, ideológiával és csempész segédlettel támogatják őket.
teuton
@36: Igen zavaros dolgokat irsz... De csak a lenyeg: A menekültek befogadasat nemzetközi egyezmenyek szabalyozzak. Ez ellen mit akarsz tenni, hiszen minden azt alairo orszagra kötelezö ervenyü, ha nem teszi meg, az EU-birosag elmarasztalja es hatalmas büntetes, karterites az erintettenek es a perköltsegek megfizetese az eredmeny. Ha nem hallottal volna rola, pont egy ilyen ügyet bukott el nehany hete Magyraorszag... tehat aki segiti a menekülteket, az csak a törvenyes, ha azon tul, akkor a humanus kötelesseget teszi! At EU-nak nem kötelessege egy orszag szegenyeiröl gondoskodni, az az adott orszag kormanyanak a kötelessege, tehat ilyenre nem is adnak penzt! Te kinek segitettel eddig es mennyivel? Azt meg aztan ne keverd össze, hogy aki segit nekik, az egyenlö a csempeszekkel, akiknek csak a penz szamit, amit ertük bezsebelnek! A törvenyek adta lehetösegekröl valakit felvilagositani sem hasonlithato ezzel össze... Egyebkent miert idözöjelben irod "menekültek"? Meg van ra minden orszagnak a lehetösege, söt egyenesen a kötelessege ellenörizni, i a menekült, ki nem! Aztan a menekültstatusznak is van legalabb 4-5 különbözö jogi formaja, de semmikeppen nem migransnak nevezhetö, akiknek penzert arulja a kormany a letelepedest... egyebkent pedig szerinted kin "elösködik" egy menekült? Mert hja elismert menekült, akkor az EU es az UNHCR ad ra penzt! De akkor az összes magyar az EU-n elösködö, mert a befizetett összeg többszöröset kapja vissza az orszag, a GDP növekedesenek a ketszereset )(vagyis EUs penzek nelkül evente min. 3-4%-os recesszio lenne!)!!! Mas kerdes, hogy ezek a penzek ire mennek el, kinek a zsebeben landolnak. Lasd legutobbi eljaras es karteritesfizetes a Rogan szpomszedja altal "nyert" kiiras ellen...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.