Obama elnök szerint még az is lehet, hogy Donald Trump nyeri meg az elnökválasztást.

Az elnök az NBC televízió műsorában beszélt erről. S alig hat hónappal azt követően, hogy nagyon határozottan leszögezte, elképzelni sem tudja, hogy az Unió állapotáról szóló jövő évi elnöki összefoglaló beszédet Donald Trump mondja el a kongresszusban, szerda reggeli nyilatkozata szerint már számol ezzel a lehetőséggel. Az NBC műsorvezetőnője, Savannah Guthrie azon felvetésére, hogy vajon Donald Trump megnyerheti-e az elnökválasztást, Obama azzal felelt: "bármi lehetséges, a demokrácia már csak olyan, hogy amíg le nem adták a szavazatokat, az amerikaiak nem hallatták a hangjukat, addig nem tudhatjuk, mi lesz.

Mindazonáltal megerősítette, hogy véleménye szerint Trump esetleges elnöksége "félelmetes", mert Trump "nem tudja a dolgát", és szerinte a republikánus elnökjelöltet nem is érdekli, hogy megtanulja azt, amit még nem tud. Az elnök így folytatta: "ha megnézzük bármelyik sajtóértekezletét, vagy a különböző vitákat, amelyeken részt vett, akkor nyilvánvaló, hogy alapvető ismeretekkel nincs tisztában, például a világról, a nukleáris fegyverzetekről, vagy arról, hogy a muszlim világban mi a különbség szunniták és síiták között". Obama azt a tanácsot adta a demokratáknak, hogy mindaddig ne szűnjenek meg aggódni, amíg valamennyi voksot össze nem számolták. Az elnök komoly veszélynek nevezte, ha a demokrata párti szavazók nem mennek el voksolni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pbalage
lehet, hogy úgy lesz, de sebaj. De pár év múlva majd esetleg kiloccsantják az agyát, amikor rájönnek, hogy nem is az ufók okozták a globális felmelegedést.
És amúgy ez a világ egyébként teljesen meghülyült?
ÉS HOVÁ TŰNTEK AZ ÉPKÉZLÁB GONDOLATOK?
SEHOVÁ? MINDENKI LOPNI SZERETNE?

Mi is csak itt puffaszkodunk itt a propelleren, sopánkodással és hasonló dolgokkal töltjük az időt, pedig az irónia és a világ átalakítása között annyira kicsi lépés van...
human
Megbolondult a világ. Remélem csak átmeneti és a valósággal szembenéző kijózanodás fog következni.
Mangu
@Peller Anikó: Obama a jövőjére gondol már. Ha választással valamit meg lehetne oldani, nem engednének választani - Mark Twain.
@pbalage: Aki Trump pályafutását ismerik, azok tudják, hogy mindig komoly pénzügyi támogatói háttérrel tevékenykedett. Most kellet egy báb a tömegek megnyerésére és szituációt is teremtettek hozzá, melyre alkalmasnak tartják, futtatják. Ugye nem gondolja senki, hogy független egyéni ambíció alapján lesz valaki az USA elnöke (lásd Obama pályafutását - kiválasztását).
@pbalage: Igen, folyamatosan hülyül el a tudatos "média" globalizált agymosó programjának köszönhetően és a világszerte leépült, a tömegeket érintő oktatásnak. Te lehet, hogy puffaszkodsz én csak szemlélődöm, mert ekkora tahó tömeggel már nem lehet mit kezdeni.
@human: Légy realista és ne reménykedj.
Nil
Ennek a világnak már mindegy - halálra ítéltük magunkat
Január
Az egyik elnökjelölt 19, a másik egy híján 20. Nem az elnökök fújják a passzát szelet, hatalmas segítő/irányító stábbal dolgoznak. Mind úgy kezdi, hogy legfeljebb a szakmájához ért. Pl. volt, aki színész volt, volt, aki ügyvéd.
Aztán belejön, mint kiskutya az ugatásba.
Azért ne felejtsük el, hogy Obama Clintonnét támogatja...
Eriksson
Obama szerint az a legnagyobb gond Trumppal, hogy nem tudja a dolgát.
Majd eligazítják a republikánusok, hogy mi tévő legyen, mit Obamát a demokraták anno.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.