A török elnök szerint ugyanis a július 15-ei puccskísérlet mögött Fethullah Gülen ellenzéki emigráns hitszónok mozgalma áll, ami a befolyását egyebek mellett egy nemzetközi alapítványiiskola-hálózatnak köszönheti. Ezt a hálózatot akarja a puccs utáni tisztogatás részeként megroppantani Erdogan. Ez vélhetően a bezáratást jelenti. Megkerestük a Külgazdasági és Külügyminisztériumot (KKM), az oktatási területet felügyelő Emmit és a budapesti török követséget is a kérdéseinkkel. Egyelőre csak a KKM válaszolt, azt írták, a téma nem hozzájuk tartozik. A magyar kormány nincs könnyű helyzetben most. Egyfelől mindeddig igyekeztek semmi rosszat nem mondani a török folyamatokra, sőt, Szijjártó szerint "Törökország Magyarország barátja és stratégiai szövetségese, és Magyarország szolidáris a Törökországban demokratikusan választott kormánnyal és a török elnökkel is". Vagyis feszültséget okozhat, ha ellenállnak a kérésnek, másrészt viszont vitatható lépés lenne egy független alapítványi iskola...

Forrás: index.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kovács Gizella
@Horizont: Felderíteni és sorba kinyírni őket mert ez rohadtul demokratikus
Kovács Gizella
@Horizont: Mit lehet várni egy fosbalostól... ennyire fussa' neki
Mangu
@Tavryni őrnagy: A jog mindig úgy működik, ahogy a hatalom írja (diktálja), mivel mindig a hatalom a jogalkotó és kikényszerítője a jogalkalmazásnak. A honi példa nem elég világos, hogy Erdogan miért teszi azt amit tesz és miért asszisztál hozzá az egész világ?
Jozefina
Isten óvja meg Magyarországot és az EU-t ettől a turbános őrölttől.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.