Nujeen Mustafa szír menekültlány, aki arról lett híres, hogy kerekesszékes rokkantként kelt át az Égei tengeren, majd a Balkánon, és jutott el Németországba – írja a 444.hu.

Szívszorító üzenetet küldött Magyarországnak egy kerekesszékes szír menekültlány

A magyar-szerb határon keseű tapasztalatokat szerzett:

Összetörte a szívemet. Úgy álltak ott az őrök, mint a robotok. Rosszul esett, hogy úgy kezeltek minket, mintha valami fertőzés lennénk, amitől meg kell óvni az országukat. Én nem vagyok fertőzés. Egyikőnk sem az.

A lány igyekezett kalandként felfogni az utat, mert remélte, életében csak egyszer kell egy ilyet átélnie. 

Nujeen könyvet is írt megpróbáltatásairól, Twitteren itt lehet követni.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
orban, akinek csak a putritol kellett eljutnia a Parlamentig, fel sem fogja, amit ez a szegeny lany mond... Zarva van a szive, a fule, es mar egyre jobban bezarkozik az elmeje is...
Hiszterikus , veszteni nem tudo akarnok lett belole, mindenfele felelossegvallalas nelkul...

Kar, hogy ebben a csodalatos korban egy ilyen kotorek ul a legfobb magyar meltosagban...:o(((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Ezek is emberek úgy is kellene velük bánni! A Fidesz gyűlölet nagyon aljas és szégyellni való.
A Mi Magyarjainkkal is így bánnának külföldön ahogy a Magyarok a letelepedés elbírálását kérőkkel akkor az szégyene lenne minden országnak. Orbán már a szavazás után a gyűlölet keltő plakátjait letüntethetné mert ez minden érző ember szégyene.
Orbán Viktor ilyen sérült lánnyal is harcban áll?
karma1
@Mirabilis: Segitik ot a rokonai, baratai... Magyarorszagon egy kerekesszekes vagy egyedul el, vagy - altalaban - csak egyetlen csaladtaggal, barattal. Az meg nagyon keves a segitseghez.
Nem tudhatjuk, hogy ez a fiatal lany mennyire ertekes ember a csaladja szemeben - tudod, amikor a szuleink nagyon idosek lesznek, es bekerulnek valamilyen baj miatt a korhazba, akkor ok ott csak egy "Ketteske", egy nagyon oreg, gyenge, szannivalo valaki, akiket szinte csak muszajbol vesznek fel a korhazba, nem is gyogyitani.
De Neked, meg a csaladtagjainak ok az Edesapad, Edesanyad, akiket Te meg a csaladtagok kulonleges szeretettel vesznek korul, hiszen csak Ti ismeritek az O eletuket.
Honnan tudhatjuk, hogy ez a lany honnan jott, kik voltak a szulei, vagy mit tett O az eddigi eleteben?
Az ember kozossegi leny, es nem szabadna kizarnunk senkit sem a fogyatekossaga miatt egy kozossegbol. Az, hogy ez a lany milyen messzire jutott, az az O, es a csaladtagjainak az erdeme - oda kene figyelni ra. Valoszinu, Nemetorszagban meg is teszik majd.
A magyar tarsadalom ebben a pillanatban az embertelensegre van beallva, a mai vilagban csak az a sikeres, akire lazar "annyitiser" janos megmondja, mennyit is er. (Ebben a pillanatban pont annyit, amennyit sikerult osszelopkodnia ).
bence
@Eriksson: Hát neked nem az biztos !
koszpeko
@Bringás: Küllő agyú geci!A kurva anyádon röhögj amikor kis testvért csinálsz magadnak, ne egy beteg emberen te mocskos szemét kullancs.
karma1
@perfekt: "Bringás
Jó is hogy ott van!
Legalább a "menekülteknek" nem kell német nőket erőszakolniuk! Lesz hazai!
thumb_up replyVálasz error access_timetegnap, 07:49"

"perfekt
@nyanya001: 12:00-re Visszaadtam a lájkodat-hogy legyen neked majd olyan komment után ,oda biggyesztened-ahol ízlésednek megfelelően folyik a szar.Nem a Dózsa paraszt felkelés volt a utolsó eleddig-hanem a mai nap mikor te felkeltél.
Előtte 11:50 re.@karma1: -nak küldött Mark Twain- mondására, annyit reagálok:Te soha nem kerülhetsz az idióták szintjére - vagy nagyon küzdelmes robottal , mert most még nagyon alatta vagy
thumb_up2 replyVálasz error access_timetegnap, 15:17"

Es hasonlo kedves stilus... Nem fogom banni, ha torolsz a Facebook-os ismeroseid kozul is... Mondom: Te NEM voltal ilyen...
perfekt
@karma1: Most ez lett a fixa ideád-hogy egy tőlem teljesen-idegen embert "stílust" próbálsz a nyakamba varrni?Butaság.Én sem hasonlítottalak össze másokkal-én neked üzentem-a te hibáid a tiédek-az én hibáim az enyémek.És ezek párhuzamosak lehetnek-de precedens értékük nincs.Az ilyen hivatkozási alap,nem létezik,mert ami ruha máson lötyög-az én rajtam pedig patent-lehet.
A viselkedési normákról:Egy valamit most kiragadtál-hangsúlyozom-egy másik személyt-és engem próbálsz összevetni vele.@karma1: Fikció,most haragodban,mantrázol kicsit nekem-én nem tiltakozom-mert nem rólam szól.
Már ne is haragudj--de nekem nincs is fb-m így aztán tovább nőhet a bánatod, ezért sajnálom-- onnét nem tudlak törölni, nem is tom honnét vetted ezt?!
@karma1: Vagyok, aki voltam,s leszek aki vagyok.És amin változtatnom kell--azt mindég jó irányban igyekszem megtenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.