Szélsőjobboldali jelszavakat skandálva szíriai menedékkérő gyerekekre támadtak fiatalok egy németországi településen – jelentette pénteken hírportálján a Die Welt című német lap.

A támadók ütöttek és késsel fenyegettek egy öt, egy nyolc és egy tizenegy éves kisfiút, amikor csütörtök este leszálltak egy buszról a Szászország tartományi Sebnitz-ben – közölte a drezdai rendőrség.

A szíriai gyerekek nem sérültek meg, valószínűleg vastag, meleg ruhájuk védte meg őket. A helyszínre riasztott rendőrök a közelben igazoltattak egy csoport 15 és 20 év közötti fiatalt. Az egyelőre nem ismert, hogy van-e közük a támadáshoz.

Az ugyancsak a volt NDK területén fekvő Szász-Anhalt tartományban is történt idegenellenes támadás csütörtök este; Merseburgban két erősen ittas német férfi berontott egy lakásba, és teleszkópos bottal, bokszerrel ütlegelni kezdte lakóját, egy afrikai férfit, aki évek óta a kisvárosban él.

A lakásban volt egy "nem migrációs hátterű nő" és egy ötéves kisfiú is. A rasszista szidalmakat üvöltöző támadók őket is bántalmazták. Mindhárom áldozat kórházba került. A két felnőtt sérüléseik ellátása után távozhatott. A kisfiút benn tartották, mert a fején vérömleny keletkezett. A támadókat őrizetbe vették – írta a Die Welt a hallei rendőrkapitányság tájékoztatása alapján.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Profonn
Ez van amikor a politikusok fekete-fehérré teszik a világot !
quadrocopter
Csoda, ha a kiscsávó előbb tanul meg pokolgépet készíteni, mint írni?
wpym
A bajt megelozni kell, nem atelni: a legkisebb kockazat elve alapjan be sem kell engedni az afrikai es azsiai bevandorlokat Europaba igy azonnal kevesebben vannak, ergo a merenyletekre is kisebb az esely.
cikicakk55
Erről a cikkről egy 20 évvel ezelőtti történet jutott eszembe.Fiam akkor 3 hónapos volt.Az utcán toltam a babakocsiban,mikor körbe fogott 6-7 cigány gyerek.A legídősebb nem lehetett több 6 évesnél. Kisfiam aludt és én próbáltam védeni a gyerek arcát,mert minden áron meg akarták érinteni a gyereket.Pár perc alatt sikerült tőlük megszabadulnom.Kb egy sarkot szaladtam a babakocsival, a gyerek is felébredt.Akkor vettem észre,hogy eltűnt a kocsiból a gyerek cumis üvegje, a csörgője, a kocsi aljában egy kosárban benne volt a kis plédje és két pelenka. A kár ami ért nem volt olyan hatalmas,mint az ijedtségem.Elgondolkoztam azonban,hogy milyen érdekes is ez? Már 3-6 éves cigány gyerek is tudja hogy kell lopni.Mit kell csinálni,hogy eltereljék a gyanútlan felnőtt figyelmét.Milyen rendezetten,összefogva tutak már ennyire kicsi korukban is lopni. Nem azért írtam meg ezt az emlékem,mert egyet értek azzal,hogy elverték a gyerekeket.Inkább arra szeretnék rávilágítani,hogy nem kellene őket beengedni olyan közegbe,ahol már eleve elítélik a vallásukat,ahol akkor is életveszélyben vannak,ha nem csinálnak semmi rosszat. Soha nem fogjuk tudni elfogadni őket,hisz a mi életvitelünk,felfogásunk,vallási nézeteink nagyon messze állnak az ő erőszakot hirdető vallásuktól.
fekete
Merkel volt az a bugyadt aki betelepitette eszt a sok szerencsetlent.Nem reg olvastam,hogy a Ger-
nanoknal a millio Welcome kik bejotek 200-ezer nincs semilyen papirja,Sok szewrencset Germanok!
glorianna
"Merkel volt az a bugyadt aki betelepitette eszt a sok szerencsetlent"

Merkel még csak DDR-ben kislánykodott, amikor a _most_ Németországban élő kb. 5M muszlim (maga a felmenője) bevándorolt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.