A közelgő magyar kvótanépszavazás kampányának hangvételét kommentálta pénteken a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádió és az IlSole24Ore olasz gazdasági napilap is.

Az Egy ország bezárkózik – Magyarország a menekült-népszavazás előtt című összeállításban a Deutschlandfunk szerkesztői, Clemens Verenkotte és Stephan Ozsváth kiemelték: Orbán Viktor magyar miniszterelnök

mentális hadiállapotba" helyezte országát, "migrációs áradatokról beszél, meg akarja védeni a keresztény Magyarországot a muzulmánoktól, és általánosítva egyenlőségjelet tesz a menekültek és a terroristák között"

Német közrádió: Orbán "mentális hadiállapotba" helyezte az országot

A kvótareferendumot felvezető kampánnyal kapcsolatban megállapították, hogy a parlamenti választási kampányok között "már nincsen szünet", ami "a populista rezsimek tipikus jelensége".

A kormány kampánya "populista játék a félelemmel, de működik", ezt mutatja, hogy a magyarok kétharmada egyetért a kormány "kemény irányvonalával" – fejtették ki.

Sokkolónak, magyar szégyennek és ijesztőnek nevezte az IlSole24Ore című olasz gazdasági napilap Orbán Viktornak az illegálisan érkező migránsok Európán kívüli elhelyezésére vonatkozó, az olasz sajtóban begyűjtésként és deportálásként értelmezett javaslatát.

A lap címoldalon közölt kommentárja szerint egy demokratikusan megválasztott európai vezető szavainak még ha "nacionalista és populista" is, mint Orbán Viktor magyar miniszterelnök, mindig mértéktartónak kell lennie.

A napilap külföldi tudósítójaként ismert szerző szerint az Orbán Viktor által használt "begyűjteni" és "deportálni" szavak félelmet keltenek, mivel az Unió egyik kormányfője mondta ki őket. (A miniszterelnök az origo.hu hírportálnak szeptember 22-én adott interjúban valójában az "össze kell gyűjteni, és ki kell vinni" kifejezéseket használta.)

Az olasz lap úgy vélte, hogy az Orbán Viktor által gyakran nagy magabiztossággal hirdetett nemzeti szuverenitás nem ad felhatalmazást "szélsőséges nyelvezet és gesztusok" használatára, főleg nem az európai identitás és keresztény gyökerek nevében.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Röhej! A fideszesek ettől a 160 cm-es pöcstől függnek. Milyen emberek ezek? Emberek ezek? A francokat! Senkik! Attól félnek, hogy a kondértól eltolja a kezüket. A civil életben nem igazán tudtak volna érvényesülni, mert valójában semmihez sem értenek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Ördögvadász: Igen elindult.
A Via Mussolini-n, ami közvetlenül a Hitler Strasseba torkollott néhány évtizeddel ezelőtt.
Milyen ""biztató"" útvonal.
És ami még inkább meglepő, hogy ezeknek az újnáci eszméknek a kezdőpontja az oly ""kommunistának"" tartott keleti tartományokból indul. Furcsa, nem?
human
@solidedge: Nem talán. 10 évvel ezelőtt is azt mondta nekem a tiszteletes, hogy a templomát nem felújítani kellett volna, hanem egy új kisebb templomot építeni. Még esküvőn is csak jó ha félig volt tele a templom. A KDNP valóban nem a legjobb reklám a keresztény egyháznak.
Borsodi
@Manhattan: Hogyne értenének,úgy nyomorgunk,hogy közben tapsolunk Melyik néppel lehetne ezt megcsinálni? Milyen ember az aki ezt a népével megcsinálja?
libellle
@Szókrakész: Neked pedig az elméddel kellene már többet foglalkozni vagy foglalkoztatni, mert az bizonyára hibbant. Te foglalkozzál magaddal és orbánoddal vagy kedvenc testrészeddel.
libellle
@teuton: Te szokatésznak hiaba irsz ( én is vagy bárki) annyira nem ért semmit, hogy tényleg minden betü kár is az ö irányába. Már annyi szellemi szegénységgel rendelkezik, hogy az már lassan vicces. Különösen akkor lehet jokat nevetni rajta amikor megmagyárázza az EU-nak nekünk nemetekne, és Merkelnek az élet értelmét
libellle
@Ördögvadász: Pont ott ahol a piraten-párt a schill-párt a nazi-párt . A programmjuk ugyanis pont olyan mint a fidess-nek folytatjuk!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok