A Volkswagen-konszern pénteken masszív létszámleépítést és költségcsökkentést jelentett be. A Börse Online-nak Ferdinand Dudenhöffer, a a Duisburg-Essen-i Egyetem autóipari elemzési központjának vezetője értékelte a német autógyártónál zajló folyamatokat. A cégcsoport vezetése megállapodott abban, hogy 3,5 milliárd eurót fektetnek be az elektromos hajtás területén a következő években. Az új beruházásoknak köszönhetően a cégcsoport 9 ezer új munkahelyet teremt. Ezzel párhuzamosan viszont 23 ezer munkahelyet szüntetnek meg a hagyományos autógyártás területén Németországban. Azok a munkavállalók, amelyek munkahelye megszűnik, korai nyugdíjazásban részesülnek. A lépéstől 2020-ra éves szinten 3,7 milliárd eurós operatív profitjavulást vár a menedzsment, ebből 3 milliárd euró érkezne Németországból, míg 700 millió euró származna a többi nemzetközi operációtól. A létszámcsökkentésnek köszönhetően a Volkswagen üzemi marzsa 4 százalékra emelkedhet 2020 végére, szemben az idei évre...

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: emerencia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
"Azok a munkavállalók, amelyek munkahelye megszűnik, korai nyugdíjazásban részesülnek."

Ez a hír szerintem "blöff". :) Mindenki tudja az EU-ban, hogy az európai kormányok korai nyugdíjazásban csak azokat a női munkavállalókat részesítik, akiknek hasonló a sorsa az ottani vezér rokonaihoz. A többi nő és férfi vagy dolgozik akkor is, ha már alig bírja még betegen is vagy végleg elnyomorodik. Más megoldás nincs!!!

Néhány éve a cégem németországi részlegét felszámolták. Sajnáltuk az ottani kollégákat mert elveszítették a munkahelyüket. Erre mit látok a neten? A német (köztük néhány korosabb) kolléganők röhögcsélve, vidámat búcsúdalt énekelnek. Mire volt olyan jó kedvük??? Ha ugyanez velem történt volna tekintve a koromat és lakóhelyemet max. annyi "jó" történhetne, hogy amikor már elfogytak a tartalékaim lapáttámasztónak titulált közmunkás lehetnék kegysegélyért jogfosztottan.

Angela Merkel országában például hogyan lehetett a legutóbbi válság idején milliókat hat órás munkaidőben foglalkoztatni úgy, hogy közben ki tudták fizetni a számláikat, eljutottak a munkahelyükre munkaképes állapotban? Nekem miért kellett német mintára ugyanezt elviselnem leépítéssel megfenyegetve, szegénységi küszöb alatti bérért?
Sorolhatnám tovább is, hogy mi Magyarországra született magyarok miért érezzük magunkat gyakorta másodosztályú EU polgárnak de nem teszem. A Propeller olvasói úgyis tudják, hiszen bőrükön érzik nap mint nap. Sirámaink úgysem hallatszanak az égig.

Az ÖRDÖG ugyanis a részletekben van pedig ugyanahhoz a táborhoz, szövetséghez tartozunk, csak egy kicsit másképp. Ezekhez hasonló "jelentéktelen", szóra sem érdemes különbségek teszik mifelénk tönkre milliók életét. Ha gonosz akarnék lenni feltételezném, hogy az EU azért hagyja garázdálkodni a diktátort pl. a mi országunkban mert így olcsó, szakképzett munkaerőhöz jutnak az elmenekülők által. A hazájukban maradt lúzerek pedig hagy szenvedjenek. Így legalább nem fognak sokáig élni és megvalósul a nagy kelet-európai...
emerencia
@emerencia: folyt. cél: egyre kevesebb nyugdíjat kell fizetni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.