Európa nagy részét hideg, jeges időjárás sújtotta az elmúlt napokban, az erős szél és a viharok több helyen közlekedési káoszt, áramkimaradásokat okoztak, de a havazás és az orkánerejű szél fennakadásokat eredményezett a vasúti és légi közlekedésben is – közölte az MTI.

Montenegró, Szerbia, Macedónia és Bulgária területén a szervezet szerint jelenleg sokkal hidegebb van az átlagos telekhez képest, az átlaghőmérséklet az említett országokban jelenleg -15 fok körül mozog. Olaszországban, Görögországban, Törökországban és Romániában 5-10 fokkal van hidegebb, mint az ebben az évszakban megszokott.

Halálos áldozatokat is szedett az időjárás: Franciaországban meghalt egy nő, amikor rádőlt egy fa a 146 km/órás sebességgel tomboló szélben, és Albániában is holtan találtak egy nőt, akiről kiderült: megfagyott. Lengyelországban hét halálos áldozatot követelt a rendkívül hideg a múlt héten, amikor több helyen is mínusz 20 fokot mértek.

A német autósokat a hóval és jéggel borított utak veszélyeire folyamatosan figyelmeztetik; Bajorországban három motoros halt meg az utakon balesetben.

A hideg Európában az eddigi információk szerint 65 halálos áldozatot követelt már.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.