Sokaknak okozott és okoz nehézséget a mai napig elfogadni, hogy az ember közvetlen ősei közt ott lehetnek a majomfélék – de mit szólnak, ha megtudják, a földi élet legősibb változata egy szájjal ellátott, lebegő hólyag volt?

Bizony, a legfrissebb kutatások szerint 540 millió éve ez a kis teremtmény lehetett a ma ismert gerincesek, így az ember előfutára is, de még a tengeri csillagok is belőle alakulhattak ki. Szerencse, hogy akkoriban nem volt még mikroszkóp, a közös ős ugyanis elég gusztustalan látvány – írja a vocativ.

Úgy néz ki, egy vízben lebegő hólyagtól származik az emberiség

A Cambridge Egyetem és az Északnyugat-Kínai Egyetem együttműködése nyomán felfedezett Saccorhytus coronarius nagyjából egy milliméter átmérőjű volt, testének nagy részét pedig egy – saját méretéhez képest – hatalmas száj tette ki, ami az ánusz funkcióját is ellátta, tehát ezen át táplálkozott és ürített is. A lény a tengerfenéki homokban sodródva töltötte mindennapjait.

Habár a baktériumok nyomait már 3 és fél milliárd évvel ezelőttről is fosszíliák őrzik, az olyan összetett lények, mint a dinoszauruszok csupán 230 millió évvel ezelőtt bukkantak fel – így könnyen lehet, hogy ez a miniszörnyeteg valóban az első evolúciós láncszem.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
adrenalink
@adrenalink: az "itt"-et a Propira értettem.
Peller Anikó
Majomfélék? Hajjaj, még a disznófélék is..
quadrocopter
Ezen az oldalon jő lemérhető, hogy páran maradtak hólyagszinten!
simmering73
Ezektől származnak a fidióták, meg a bringás.
Pergető
@Szeparepa2: Jéééé! Egy újabb jól nevelt, toleráns liberális, aki azért a náci módszereket szívesen alkalmazza!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.